۱۱ مرد خطرناک دنیا چه کسانی هستند؟ + تصاویر

 

خطرناک ترین مردان دنیا که با کارهایشان خواب را بر چشمان مردم دنیا حرام کرده اند را بیشتر بشناسید.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان؛ از سران گروهک تروریستی داعش تا اعضای بوکو حرام، بمب گذاری ها و حملات انتحاری، همه باعث شدند تا زندگی روز به روز برای مردم دنیا سخت تر شود. در ادامه این گزارش لیستی از اسامی سران گروهک های تروریستی که با عنوان خطرناک ترین مردان دنیا می شناسند را در زیر مشاهده می کنید.

کادی ویلسون
 
خطرناک ترین مردان دنیا+ عکس
 
خواسته ی کادی ویلسون اهل آمریکا، اینترنت بی حد و مرز و ساخت سلاح های غیرقابل کنترل و تصاحب بازار پول جهانی است و تا کنون موفق شده تا با استفاده از فناوری روز در دسترس سلاحی را طراحی کند که توسط چاپگرهای سه بعدی قابل ساخت است و طرح بدست آمده را در وبسایت خود برای دانلود قرار داد که بیش از 100000بار توسط وزارت امورخارجه آمریکا حذف شد.
 
با توجه به اقدامات وی دادگاه آمریکا می تواند به 7 سال حبس محکومش کند اما اگه نیروهای اطلاعات و امنیت آمریکا بتوانند اقدامات خرابکارانه ی ویلسون را ثابت کند مدت محدودیت افزایش می یابد.

جلال الدین حقانی
خطرناک ترین مردان دنیا+ عکس
 
جلال الدین حقانی رهبر شبه نظامیان طالبان افغانستان در دسته بندی خطرناک ترین افراد دنیا قرار دارد و با هدف سرنگونی دولت و خارج کردن نیروهای نظامی خارجی از جمله نظامیان آمریکا مشغول فعالیت هستند. کارشناسان بین المللی معتقدند اگر موفق شوند سود حاصل از فروش خشخاش طالبان را قطع کنند می توانند این گروه را بر سر میز مذاکره بکشانند.
 

ابوبکر شکائو
خطرناک ترین مردان دنیا+ عکس
 
ابوبکر شکائو رهبر گروهک تروریستی بوکوحرام نیجریه است که با هدف نشر شریعت ساختگی خود در این کشور دست به کشتار گسترده مردم و عملیات های تروریستی فراوانی زده اند. کارشناسان معتقدند با تلاش برای کاهش فقر در این کشور و ایجاد سیستم آموزش و پرورش کارشناسی شده می توانند اقدامات این فرد و گروهک تحت حاکمیتش را متوقف کنند.
 

علی ابو موخامد

خطرناک ترین مردان دنیا+ عکس
 
علی ابوموخاد رهبر امارت قفقاز در روسیه هم در دسته ی خطرناک ترین مردان دنیا قرار دارد و خواستار تشکیل دولت مستقل اسلامی در منطقه قفقاز شمالی است، وی که عملیات های تروریستی بسیاری در کارنامه خود دارد یکی از وحشناک ترین جنایات وی می توان به استفاده از زنان سیاه پوست آفریقایی برای اجرای عملیات های انتحاری اشاره کرد و کارشناسان تنها راه مهار کردن ابوموخامد را بر عهده پوتین می دانند، وی با اصلاح فرهنگ مردم روسیه در حمایت از حکومت های فاسد منطقه می تواند فعالیت های این گروهک تروریستی را متوقف کند. 
 

اسماعیل ال مایو
خطرناک ترین مردان دنیا+ عکس
 
اسماعیل ال مایو رهبر مواد مخدر مکزیک، جنایتی نیست که در پرونده وی به چشم نخورد، از قاچاق مواد مخدر به آمریکا و اروپا تا پول شویی و آدم ربایی، فعالیت های جنایت کارانه ال مایو وی را در طبقه بندی مردان خطرناک دنیا قرار داده است.
 

عمر حسن البشیر
خطرناک ترین مردان دنیا+ عکس
 
عمر حسن البشیر که به عنوان یکی از خطرناک ترین مردان دنیا شناخته می شود با بهره گیری از قوی ترین سلاح های موجود قصد دارد تا فعالیت غیرنظامیان جنوب کشور سودان را متوقف کند و تنها راه مهار کردن این اقدامات تصویب قطعنامه خلع سلاح چین و کشورهای آفریقایی است.
 

مختار ابوزبیر
خطرناک ترین مردان دنیا+ عکس
 
مختار ابوزبیر هم یکی از خطرناک ترین مردان جهان است که رهبری گروهک تروریستی الشباب را بر عهده دارد و با عملیات های تروریستی در سومالی ادعا کرده است قصد تشکیل دولت مستقل با سوء استفاده از نام اسلام دارد، در پی نبردهای خونینی که این گروهک تروریستی انجام داد رئیس جمهور سومالی عنوان کرد تنها راه مقابله با وی استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین است که می تواند گروهک تروریستی الشباب را تضعیف کند.
 

ابوبکر البغدادی
خطرناک ترین مردان دنیا+ عکس
 
ابوبکر البغدادی رهبر شناخته شده ی گروهک تروریستی داعش که با جنایات هولناکش در جهان شناخته شده به عنوان یکی از خطرناکترین مردان دنیا معرفی شده است، وی با جنگ و خونریزی گسترده در عراق و سوریه سعی دارد تا حکومت خیالی خود را راه اندازی کند.
کارشناسان حملات هوایی را یکی از راه های مهار کردن اقدامات جنایتکارانه این گروهک تروریستی دانستند.
 

ابراهیم عسیری
 
خطرناک ترین مردان دنیا+ عکس
 
ابراهیم عسیری رئیس بمب گذاران گروهک تروریستی القاعده است، وی در جبهه های مختلف به عنوان مغز متفکر برای هدفگیری هواپیماهای غربی شناخته شده است، وی اکنون در منطقه کوهستانی حفاظت شده در جنوب یمن پنهان شده است و وظیفه آموزش نیروهای القاعده را برعهده دارد.
 

سان کایلیانگ
خطرناک ترین مردان دنیا+ عکس
 
سان کایلیانگ سوپر هکر و کاپیتان ارتش آزاد خلق چین است، وی که با جنگ سایبری در پی ایجاد اخلال در سیستم های پولی ایالات متحده است چندی پیش به همراه یک گروه پنج نفره متهم به جاسوسی از چند بنگاه ایالات متحده آمریکا شد.
 

مختار بالمختار
خطرناک ترین مردان دنیا+ عکس
 
در پایان مختار بالمختار رهبر گروهک تروریستی وابسته به القاعده در مغرب را به عنوان یکی دیگر از خطرناکترین مردان دنیا معرفی می کنیم، وی وظیفه ی جذب نیروهای غربی برای ایجاد کمپین های جنایتکار جدید برای کمک به القاعده را بر عهده دارد، بالمختار همچنین توسط تجارت غیرقانونی توتون و تنباکو بودجه این گروه تروریستی را تءمین می کند و در آخر وی را به عنوان مسئول عملیات تروریستی اخیر برج ایفل می شناسند.


:: موضوعات مرتبط: اخبارو سیاست , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : دانشجو
تاریخ : جمعه 30 بهمن 1394
روایت سیدحسین موسویان از تلاشهای دولت هاشمی برای ارتباط با اروپا

سیدحسین موسویان، معاون پیشین سیاست خارجی دبیرخانه شورای امنیت ملی، عضو ارشد تیم هسته‌ای پیشین کشورمان از تلاشهای دولت هاشمی برای ارتباط با اروپا می گوید.

سیدحسین موسویان، معاون پیشین سیاست خارجی دبیرخانه شورای امنیت ملی، عضو ارشد تیم هسته‌ای پیشین و سفیر اسبق کشورمان در آلمان در گفتگو با فرارو از تلاشهای دولت هاشمی برای ارتباط با کشورهایی اروپایی می گوید. مشروح این گفتگو را در ادامه بخوانید:

ایران و اروپا در زمان ریاست جمهوری آقای هاشمی گفتگوهایی با عنوان گفتگوهای انتقادی و در زمان ریاست جمهوری آقای خاتمی گفتگوهای سازنده و فراگیر با هم داشتند. گفتگوهای انتقادی با ماجرای دادگاه میکونوس و خروج سفرای اروپایی از تهران نیمه کاره ماند و گفتگوهای فراگیر نیز با شدت گرفتن موضوع هسته ای به سرانجامی نرسید و متوقف شد. اکنون با توافق برجام صحبت از «گفتگوهای سطح بالا» میان ایران و اتحادیه اروپا شده که قرار است از چند روز آینده در سطح معاونان وزیر آغاز شود. با این مقدمه خبرنگار فرارو با دکتر سید حسین موسویان که بیش از یک دهه عمر دیپلماتیک خود را برای بهبود روابط با اروپا صرف کرد و اکنون نیز در کنفرانسها و نشستهای اروپا حضوری چشمگیری دارد گفتگویی انجام داده تا نظرات او را در مورد وضع فعلی و آینده روابط با اروپا بشنود. آنچه در ادامه می آید متن کامل مصاحبه فرارو با دکتر سیدحسین موسویان سفیر پیشین ایران در آلمان و سخنگوی سابق تیم مذاکره کننده هسته ای می باشد.

آقای موسویان! اجازه بدهید بدون مقدمه و موخره به سراغ اصل مطلب برویم. از آنجا که میان دیدگاههای ایران و اروپا در مواردی همچون حقوق بشر و تروریسم تفاوت هایی اساسی وجود دارد و اروپا هم بخشی از جهان غرب است و هم متحد استراتژیک آمریکاست، بر چه مبنایی می توان به آینده روابط جدی امیدوار بود؟

روشن است که ما با اروپا اختلاف نظرهای مبنایی داریم. منتهی خودمان را فریب ندهیم هیچ کشوری در دنیا وجود ندارد که ما با آن از نظر مبنایی کاملا هم عقیده و هم نظر باشیم.

امروزه حکومت بشار اسد جزء نادر حکومت هایی است که متحد استراتژیک ایران تلقی می شود. با این حال جمهوری اسلامی در مورد اساسی ترین مبنای خود که"حکومت دینی" است با حکومت بشار نیز تضاد دارد. مبنای حکومت سوریه در زمان حافظ اسد و بشار اسد یک حکومت لائیک بوده است در حالی که مبنای حکومت جمهوری اسلامی یک حکومت دینی است. در حکومت بشار بی حجابی آزاد، رقص و مشروب خواری هم آزاد است و قس علیهذا. لذا ما باید بپذیریم که در روابط خارجی باید بر مبنای منافع ملی حرکت کنیم. درمورد روابط با اروپا هم اگر مبنا منافع ملی باشد، می توان حداکثر به "روابطی معتدل و پایدار" دست یافت و نه "روابطی استراتژیک".

نتایج سفر اخیر آقای روحانی به ایتالیا و فرانسه همان روابط معتدلی است که شما مطرح می کنید؟

خیر. سفر دکتر روحانی یک شروع عالی برای شکستن یخهای روابط منجمد ایران و قاره اروپا بود. اما این حرکت یک شروع خوب است.

واقعیت این است که بخاطر اختلافات عمیق ایدئولوژیک، ما با اروپا در مورد مسایلی مثل حقوق بشر و تروریسم و اسراییل و....اختلاف نظر داشته و این اختلاف نظر هم تا ظهور امام زمان (عج) باقی خواهد ماند مگر اینکه یا ماهیت حکومت جمهوری اسلامی تغییر کند یا اینکه اروپاییها مسلمان آنهم از نوع مسلمان شیعه شوند که هیچکدام اتفاق نخواهد افتاد. نه جمهوری اسلامی تغییر ماهیت خواهد داد و نه اروپا شیعه دوازده امامی خواهد شد. تازه میترسم اگر اروپاییها شیعه دوازده امامی هم بشوند مثل کشور همسایه شیعه ما یعنی آذربایجان عمل کنند که همیشه متحد آمریکا بوده است.

حتی اگر اروپاییها مسلمان هم شوند باز هم به روابطی استراتژیک نخواهیم رسید چون تاریخ روابط خارجی ما بعد از انقلاب نشان داده که مشکلات ما با برخی از کشورهای کشورهای مسلمان مثل عربستان کمتر از غربیها نبوده و شاید هم بیشتر بوده است. در همین یک دهه قبل از برجام، سعودیها متحد اسراییلی ها شدند و فشاری بی سابقه به آمریکا آوردند که به ایران حمله نظامی کند. درحالیکه اروپاییها مرتب آمریکا را ازحمله نظامی به ایران منع می کردند.

جناب موسویان! همانطور که عرض کردم میان دیدگاههای ایران و اروپا در مواردی همچون حقوق بشر و تروریسم تفاوت های مبنایی وجود دارد، چطور می توان به "روابطی معتدل و پایدار" مورد نظر شما رسید تا گفتگوهای جدید بر خلاف قبلی ها نتیجه بدهد؟ آقای تخت روانچی معاون وزیر خارجه قرار است این مذاکرات را بزودی آغاز کند. چه پیشنهادی دارید؟

روابط ما با اروپا بعد از انفلاب روابطی متزلزل بوده است. در دوران جنگ که بیشتر اروپاییها به سمت صدام غلطیدند. بعد از جنگ برای بازسازی روابط، کار با اروپا را با گفتگوهای انتقادی شروع کردیم. این مبنا را هم خود من برای اولین بار در سفر سال ۱۳۶۹ به دوبلین که رییس دوره ای اروپا بود توافق کردم. در آن مقطع من مدیر کل روابط با اروپای غربی بودم که برای اولین بار با تروییکای اروپا (کشورهای رییس فعلی و قبلی و بعدی) دیدار کردم. بعدا مذاکرات را به سطع معاون وزیر ارتقاء دادیم که برای سالها آقای واعظی انجام داد. در اواخر ریاست جمهوری آقای هاشمی رفسنجانی این گفتگوها بخاطر رای دادگاه برلین در مورد قتل رهبران کرد در رستوران میکونوس متوقف شد.

بعد از مدتی در دوره اصلاحات دوباره آغاز شد و پتانسیل تغییر از "گفتگوهای انتقادی" به "گفتگوهای سازنده" وجود داشت اما تشدید خصومتهای آمریکا با ایران مانع شد چون بوش مواضع تندی علیه ایران داشت. در دوران آقای احمدی نژاد هم که روابط ما با اروپا بطور کلی نابود شد.

اما امروز در دوره آقای روحانی شرایط تغییر کرده و می توان نوعی گفتگوهای راهبردی را به قصد حصول "روابطی معتدل و پایدار" با اروپا شکل داد.

اما این هدف نیازمند شش شرط اساسی است:

اول: اراده سیاسی ملی و اجماعی و هماهنگ در داخل کشور است که ما چه نوع روابطی با اروپا میخواهیم. کف، سقف، محتوی و ابعاد روابط مشخص و در شورایعالی امنیت ملی تصویب و در صورت موافقت مقام معظم رهبری، وزارت خارجه مذاکرات را با برنامه و هدف مشخص انجام دهد؛ تا وقتی که توافق شد در داخل دچار جنجال و کشمکش نشویم و یا خدای ناکرده به چالش کشیده نشود.

دوم: قبول این واقعیت که اجماع داخلی آمریکا علیه ایران شکسته شده است. جناحی در آمریکا دیگر اعتقادی به "تغییر رژیم" در ایران ندارند و معتقد به تعامل با ایران هستند. در عین حال هنوز برخی در داخل معتقد به بازی پلیس خوب و بد در آمریکا هستند.

سوم: برای موفقیت گفتگوهای راهبردی جدید با اروپا جمهوری اسلامی ایران باید بتواند هم روند کاهش تنش با آمریکا را مدیریت کند و هم شکاف فعلی در حاکمیت و نخبگان آمریکا را راجع ابران را حفظ کند و مانع اجماع مجدد داخلی آمریکا علیه ایران شود. ایده آل این بود که جمهوری اسلامی میتوانست نیروی مخالف داخل آمریکا را حداقل نیروی خنثی تبدیل کند اما من با توجه به وضع داخلی مان چنین شانسی را نمی بینم.

حفظ شکاف موجود مستلزم گفتگو و کار با جناحی در آمریکا است که معتقد به کار با ایران است. نمونه آن هم همین کاری است که دولت آقای روحانی تحت رهبری هوشمندانه مقام معظم رهبری در مورد برجام و تبادل زندانیان و آزادی ملوانان آمریکایی و آزادی ۱.۷ میلیارد طلب ۳۷ ساله ایران از آمریکا انجام داد. اروپاییها هم باید همین کار را بکنند. در جریان مذاکرات هسته ای اروپاییها لابی فعالی در آمریکا براه انداختند.

اگر این روند ادامه یابد، هم خصومت با آمریکا کاهش پیدا می کند و هم شکاف در داخل آمریکا ادامه خواهد یافت و این شکاف در آمریکا قابل نگهداری خواهد بود. بویژه اینکه همه کاندیداهای فعلی ریاست جمهوری بعدی آمریکا تصریح کرده اند که سیاست بسیار سختگیرانه تری نسبت به دوره اوباما خواهند داشت.

حفظ شکاف موجود در داخل آمریکا به اروپا اجازه مانور و تنفس در کار با جمهوری اسلامی را خواهد داد.

چهارم: این که ما و اروپایی ها یک گفتگوی دو منظوره باید داشته باشیم که هم موارد اختلاف مثل حقوق بشر و هم موارد منافع مشترک مثل داعش، خاورمیانه عاری از سلاحهای کشتارجمعی و مبارزه با قاچاق مواد مخدر را همزمان مذاکره و همکاری عملیاتی داشته باشیم. چنین تحولی موجب "مشارکت سیاسی - امنیتی ایران و اروپا" در امور مربوط به صلح و ثبات و امنیت منطقه و بین الملل خواهد شد.

ضعف روابط گذشته اروپا با ایران این بود که اروپاییها بخاطر فشار آمریکا، فقط در مورد اختلافات گفتگو می کردند و حاضر به همکاری در مورد موارد منافغ مشترک نبودند.

در دوره ماموریت من به آلمان با حمایت مقامات وقت یعنی آقای واعظی معاون وزیر خارجه، آقای ولایتی وزیر خارجه، آقای روحانی دبیر شورای امنیت و آقای هاشمی رییس جمهور، گفتگوهای بسیار مهمی را با حوزه صدر اعظم آلمان انجام دادیم و آقایان روحانی و ولایتی و واعظی حضوری هم با صدراعظم آلمان ملاقات و موارد را بطور مشخص گفتگو کردند. صدر اعظم آلمان آقای کهل هم پذیرفت منتهی ما توسط یک مربع چهار ضلعی محاصره و شکست خوردیم.

ضلع اول مخالفت آمریکا بود. کهل در دو سفر خود با آمریکا همکاری با ایران در موارد مهمی را مطرح کرد اما کاخ سفید زیر بار نرفت.

ضلع دوم فشار بسیار سنگین اسراییلی ها بود.

ضلع سوم نقش منفی انگلیس در تجدید حیات روابط ایران و آلمان بود و ضلع چهارم هم حوادثی مثل ترور رهبران کرد در برلین، قتل شاهپور بختیار در پاریس و قتل فریدون فرخزاد در بن و کشف محموله خمپاره به مقصد آلمان در بندر آنتورپ بلژیک و بسیاری از موارد مشابه بود که هر از چندگاهی و متناسب با هر پیشرفتی در روابط، مثل یک بمبی بنای پیشرفتهای جدید در روابط جدید را تخریب می کرد و آمریکا و اسراییل هم با استفاده از این حوادث موجی از جو منفی علیه روابط ایران با آلمان و اروپا درست می کردند.

پنجم: این که از اقدامات و شعارهای تحریک کننده مثل حمله به سفارت انگلیس و شعار نفی هولوکاست در دوران آقای احمدی نژاد و یا حمله اخیر به سفارت عربستان بپرهیزیم. اگر هم عوامل این وقایع خودسر هستند که آنها را کنترل کنیم. اگر هم عوامل نفوذی هستند که با آنها برخورد شود. البته در این مورد اروپاییها هم باید از موارد تحریک آمیز خودداری کنند. نمونه آن هم مسئله سلمان رشدی بود که مقدسات اسلام و ۱.۵ میلیارد مسلمان را مورد اهانت قرار داد و اروپاییها هم مرتب او را دعوت می کردند و جایزه به او می دادند. هروقت هم ما مطرح می کردیم مسئله آزادی بیان را مطرح می کردند. من به اروپاییها می گفتیم شما همانطور که اگر کسی هولوکاست را نفی کند، جرم محسوب می کنید و مسئله آزادی را هم مطرح نمی کنید، همانطور هم توهین به ادیان بزرگ الهی مثل اسلام و مسیحیت و یهودیت را جرم تلقی کنید.

ششم: بالاخره اینکه تبدیل روابط اقتصادی ایران و اروپا از یک روابط "سطحی و تجاری" به "روابط عمیق صنعتی و اقتصادی" است که در آن مواردی همچون سرمایه گذاریهای مشترک، مشارکت در انرژی، حضور مشترک در بازار منطقه و امثالهم محور باشد. در این زمینه امضاء توافقنامه تجاری با اتحادیه اروپا و عضویت در سازمان تجارت جهانی لازمه کار است.



:: موضوعات مرتبط: اخبارو سیاست , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : دانشجو
تاریخ : جمعه 30 بهمن 1394
بهنوش بختیاری ...اگر سردار سلیمانی نبود +عکس

بهنوش بختیاری در آخرین پست اینستاگرامی خود سرتعظیم در مقابل مدافعان حرم فرود آورده است.

بهنوش بختیاری اینستاگرام خودش را با یادی از شهدای هشت سال دفاع مقدس بروز کرده و از ارزش این بزرگواران گفته است.

وی در اینستاپست خود نوشت: امروز اصفهان مزار شهدا..کسانی که با هر اعتقادی باشی باید بهشون احترام بذاری..کسانی که اگر با اون اعتقاد خالص نبودن به خدا که الان ایرانی نداشتیم و مال و ناموس و سرزمینمون به یغما رفته بود..همین الانم اگه خیلی از این انسانهای با اعتقاد نبودن مثل سردار سلیمانی کشورمون دست داعش بود..تمام قد به احترام شهدا میایستم و درود به مادران و پدرانی که پذیرفتن فرزندشون در راه اعتقادش رفت..گاهی وقتا از خودم بدم میاد که انقدر درگیر دنیا شدم و یادم میره در همین کشوری که زیر پستای ما فحش ناموس میدن همچین آدمایی هم بودن و هنوزم هستن..نوجوونهایی بین سن پانزده تا بیست و پنج رفتند که ما الان بتونیم راحت زندگی کنیم و پاش بیفته خون همم بریزیم از حسادت و بد جنسی..آخ چه دنیایی..عمو پورنگ و اقای مسلم آقاجان زاده وامیر سهیلی همه باهم رفتیم مزار شهدا...حالا حال سبک تری دارم..ما خیلی باید به شهدا وجانبازان احترام بذاریم و میدونم که الان فقط میگید حجاب.. که ما اندازه خودمون داریم...ولی به خدا همه چیز حجاب هم نیس..مهمه..ولی مهمترازاون انسانیت و معتقد بودنه...رعایت حق الناسه..حریم ها را حفظ کردنه..ناموس مردم رو ناموس خود دونستنه..عادل بودن و بی آزاریه..فکر کنید ریاس..مهم نیس..اگه دونفرم یادشون بیفته که ماهرچی داریم از شهداس برامن کافیه..دیگه درگیر قضاوتای مردم نیستم..خودمم نه ممنوع تصویرم..نه احتیاجی چه مالی چه کاری به کسی ندارم..شکر که یاعلی گفتیم و رو پا خودمونیم...بختیاری باج به کسی نمیده..این پست رو واسه دلم گذاشتم...زیارت بابا رکن الدین و تخت فولادم رفتیم....روحت شاد شهید ایران من..یادت سبز و گرامی...یاعلی



:: موضوعات مرتبط: اخبارو سیاست , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : دانشجو
تاریخ : جمعه 30 بهمن 1394
پاسخ موسویان به ادعاهای تازۀ عادل الجبیر و سیری تاریخی بر نقش مخرب عربستان در بحران‌های خاورمیانه

حسین موسویان معاون پیشین سیاست خارجی دبیرخانه شورایعالی امنیت ملی در مقاله مفصل و مستدل طولانی که توسط دانشگاه هاروارد منتشر شد، پاسخ اتهامات وزیر خارجه عربستان را داد.

بدنبال انتشار مقاله وزیر خارجه ایران در نیویورک تایمز، عادل جبیر وزیرخارجه عربستان ضمن انتشار پاسخی در این روزنامه، اتهامات گستاخانه ای متوجه ایران نمود و بدنبال آن با هزینه دلارهای سعودی، مقالات متعددی در رسانه های آمریکا علیه ایران منتشر شد.

حسین موسویان معاون پیشین سیاست خارجی دبیرخانه شورایعالی امنیت ملی در مقاله مفصل و مستدل طولانی که توسط دانشگاه هاروارد منتشر شد، پاسخ اتهامات وزیر خارجه عربستان را داد.

در این مقاله که با همکاری مهرداد صابری دانشجوی دکترای دانشگاه جان هاپکینز آمریکا تهیه شده، در پاسخ به ادعای عادل جبیر در مورد سیاستهای توسعه طلبانه و تروریستی ایران، آمده است:

پادشاهی عربستان سعودی از بدو تولد همواره نقشی مخرب ، بی ثبات کننده، و در مواردی متعدد خارج از عرف، نظام و قوانین بین المللی داشته است ضمن اینکه اتهامات عربستان علیه ایران ، هیج یک از شواهد و مدارک تاریخی پیروی نمی کند.

این مقاله ۶ نمونه از سیاستهای خصمانه، تجاوزطلبانه و تروریستی عربستان در منطقه به این شرح ذکر نموده است:

۱- تجاوز عربستان به یمن که از سال گذشته آغاز شده است، اساساً با آنچه حمایت از عبد ربه منصور هادی، رئیس جمهور پیشین و جلوگیری از نقش حوثی ها در کشور تناسبی ندارد، چراکه از لحاظ قانونی دوره ریاست جمهوری هادی در تاریخ ۲۱ ژانویه ۲۰۱۴ به پایان رسیده بود و بعد از آن هم انتخاباتی برای بازگشت مجدد او به قدرت برگزار نشد.

ثانیاً، جنبش انصارالله و حوثی های زیدی بخش بزرگی از مردم یمن (حدوداً ۴۰ درصد ) را تشکیل می‌دهند و برای سالیان دراز تا اوایل دهه ۶۰ میلادی در یمن حکمرانی می کردند. بنابراین نسبت دادن این گروه به عنوان ابزار ایران برای جنگ نیابتی در یمن به طور کلی فاقدمشروعیت است. عربستان از چندین دهه قبل از استقرار جمهوری اسلامی، همواره در یمن با اشکال مختلف از جمله تجاوز نظامی آشکار، حمایت مالی از فرقه ها و گروه های تندرو ، یک عنصر بی ثبات کننده یمن بوده است.

۲- هم زمان با انقلاب اسلامی در سال ۱۹۷۹ و شروع جنگ تحمیلی اندکی بعد از آن، کشورهای حوزه همکاری خلیج فارس (بلاخص عربستان سعودی) با حمایت گسترده مالی و سیاسی از صدام حسین، در جنگی که بالغ بر پانصد میلیارد دلار خسارت برای ایران به بار آورد دخالت مستقیم داشتند. کشتار بیش از ۲۷۵ نفر از حجاج ایرانی در مراسم حج سال ۱۹۸۷ که منجر به قطع روابط دیپلماتیک بین دو کشور گردید را هم باید جزء موارد عدم رعایت حسن همجواری در سیاست های عربستان در سال های اولیه بعد از روی کار آمدن نظام جمهوری اسلامی در ایران دانست.

۳- فشار عربستان به ایالت متحده " برای تشدید فشارهای اقتصادی و به راه انداختن جنگ نظامی با ایران.

۴- فرستادن نیروی نظامی به بحرین برای سرکوب معترضان به شرایط خفقان سیاسی در آن کشور،

۵-حمایت از دخالت نظامی غرب در لیبی برای سرنگون کردن رژیم معمر قذافی که موجب هرج و مرج در آن کشور گردیده است، و
۶- حمایت از کودتای نظامی در مصر،

علاوه بر موارد ذکر شده، آنچه عربستان درحمایت از افکار، ایدئولوژی گروههای تندرو و تروریستی در حال حاضر انجام می دهد، نه تنها یک تهدید مستقیم برای امنیت منطقه بوده که به عنوان یک عنصر بی ثبات کننده برای امنیت بین المللی می باشد.
حمایت عربستان، چه به صورت مالی و لجستیکی و چه به صورت ایدئولوژیکی، در ایجاد گروههای تروریستی نظیر طالبان و القاعده بر کسی پوشیده نیست. اما حمایت عربستان ازپدیده داعش در عراق و سوریه و هچنین زمینه سازی برای فعالیت این گروه در یمن، لیبی، کشورهای شمال آفریقا و نفوذ بالقوه آن به اروپا ، موجب بهانه دخالت قدرت های جهانی در امور خاورمیانه شده است، که احتمال شعله ور کردن یک درگیری بزرگتر منطقه ای و فرا منطقه ای را میسر می سازد.

رسوایی سیاستهای ریاض به حدی است که موجب واکنش انتقادی ایالت متحده، مهمترین حامی بین المللی این کشور شده است. سال گذشته در یک سخنرانی در دانشگاه هاروارد، جو بایدن، معاون ریاست جمهوری امریکا به نقش مخرب شرکای منطقه ای خود نظیر عربستان و امارات متحده عربی اشاره کرد و افزود که " بزرگترین مشکل ما در بحران سوریه نه دولت بشار اسد که متحدانمان نظیر عربستان، امارات و ترکیه هستند که صدها میلیون دلار را در حمایت از گروه های به اصطلاح مخالف میانه رو ولی در واقعیت تروریستی داعش و جبهه نصرة استفاده کردند."

همچنین هیلاری کلینتون در زمان وزارت خارجه اش، در یک یادداشت محرمانه که اخیرا افشاء شد، تصریح کرده که عربستان منبع اول تغذیه تروریسم در جهان است.

موسویان با تشریح نقش سازنده ایران درثبات منطقه مینویسد:
کنشهای منطقه ای ایران چه در افغانستان، چه در عراق و سوریه به عنوان یکی از عوامل اصلی عدم فروپاشی این کشورها شده است. ایران نقش بسیار تأثیرگذاری را در ثبات سیاسی افغانستان بعد از حمله سال ۲۰۰۱ ائتلاف بین المللی به رهبری امریکا داشت. روی کار آمدن دولت حامد کرزای (در صورتی که متحدین ایران نظیر ائتلاف شمال و گروه های تاجیک ، ازبک و هزاره از قدرت بالایی برخوردار بودند) تا حد بالایی به دلیل موافقت و همکاری گروه های متحد ایران بود.

در عراق و سوریه هم حضور ایران و سیاست های آن از دلایل تعیین کننده عدم فروپاشی نظام های سیاسی و حاکمیت ملی این دو کشور بوده است. به طور مثال سیاست کشورهای جهان غرب و آمریکا که بر مبنای حذف بشار اسد بود، اکنون به صورت چشمگیری به دیدگاه ایران نظیر آتش بس، تشکیل دولت وحدت ملی متشکل از حاکمیت فعلی و گروه های مخالف، فراهم کردن زمینه ی دوره انتقالی و در نهایت برگزاری انتخابات سراسری تحت نظارت بین المللی نزدیک شده است. جان کری، وزیر امور خارجه امریکا ، نیز در نشست گروه های مخالف در عربستان که در ژانویه سال جاری صورت گرفت " نزدیک شدن الویت های گروه های مخالف و شورشی به نقشه راه صلح مورد حمایت ایران و روسیه را شرط شرکت این گروه ها در گفتگوهای صلح عنوان کرد."

آقای ظریف وزیر خارجه ایران تصریح کرد که ایران دنبال تقابل با عربستان نیست. اما عربستان چنین سیاستی را در مورد ایران دنبال نمیکند. با وجود حمایت سعودی از تجاوز صدام با ایران و کشتن و زخمی کردن حدود ۴۰۰ تن از حجاج ایرانی، تهران بدنبال ایجاد همکاری منطقه ای برای صلح بود.

همچنین در سال ۱۹۹۸، جمهوری اسلامی بسته امنیتی با عربستان را توسط رئیس جمهور فعلی ایران، حسن روحانی، به امضا رساند. عربستان از عمل به تعهدات خود در سالهای بعد تخطی کرد زیرا اکنون اسناد ویکی لیکس فاش ساخته که عربستان به آمریکا برای حمله به ایران فشار آورد.

در شرایط فعلی که تنش بالا در روابط ایران و عربستان به دلیل کشته شدن ۴۶۰ تن از حجاج ایرانی در حادثه حج امسال و عدم یک عذر خواهی ساده از سوی ریاض، شرایط بدتر شده است و باید به این تقابل خاتمه داده شود.

این مقاله در پایان در مورد راه برون رفت تقابل ایران و عربستان میگوید:

در نهایت "بازی سرزنش متقابل" نمیتواند بازی آخر بین دوکشور باشد.مقامات ایران در عالیترین سطوح آماده حل اختلافات باعربستان از طریق دیپلماسی هستند. رهبری عربستان هم باید سیاست حاصل جمع صفر را کنارگذاشته و برای حل مشکلات وارد گفتگوی مستقیم باایران شود.

قدم اول میتواند احیاء توافقنامه امنیتی ایران و عربستان است که در سال ۱۹۹۸ توسط دکترروحانی دبیر وقت شورایعالی امنیت ملی و رییس جمهور فعلی ایران به امضاء رسیده است.
قدم دوم گفتگو و همکاری دوکشور برای ایجاد یک سیستم همکاری منطقه ای جامع بین ایران، عراق و کشورهای حوزه همکاری خلیج فارس (GCC) در مورد همکاریهای سیاسی،امنیتی اقتصادی وفرهنگی ازجمله مبارزه با تروریسم و عاریسازی منطقه از سلاحهای کشتار جمعی، میباشد.

الگوی مذاکرات هسته ای که به یک توافق برد-برد منجر شد، الگوی مناسب است. برجام بدون باور به تفکر برد-برد قطعاً دست یافتنی نبود، تفکری که ایران همیشه به آن پایبند بوده است.



:: موضوعات مرتبط: اخبارو سیاست , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : دانشجو
تاریخ : جمعه 30 بهمن 1394
واکنش سردار نقدی به توهین معاون اول روحانی:

سردار نقدی رئیس سازمان بسیج مستضعفین گفت: حاضرم با هر مقام مسئول تراز اولی که می‌خواهد از خرید ایرباس دولت دفاع کند، در هر زمان و هر مکانی که مشخص کنند مناظره زنده کنم.

واکنش سردار نقدی به توهین معاون اول روحانی:

آماده مناظره با هر مسئول مدافع «خرید پاریس» هستم

 

سردار نقدی رئیس سازمان بسیج مستضعفین گفت: حاضرم با هر مقام مسئول تراز اولی که می‌خواهد از خرید ایرباس دولت دفاع کند، در هر زمان و هر مکانی که مشخص کنند مناظره زنده کنم.
سردار نقدی رئیس سازمان بسیج مستضعفین در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری بسیج در واکنش به اظهارات توهین آمیز معاون اول رئیس جمهور نسبت به سخنان وی در انتقاد از خرید سنگین دولت از ایرباس اظهار داشت: خصوصیات حزب الله در قرآن امده است، وَلاَ يَخَافُونَ لَوْمَةَ لآئِمٍ؛ ما از سرزنش سرزنش کنندگان نمی ترسیم و از گفتن حقیقت هم پرهیز نمی کنیم.
 
رئیس سازمان بسیج مستضعفین تصریح کرد: دوستانی که در مسئولیت ها قرار می گیرند بدانند اینها چند روزه است حالا ما یا دیگران فرقی نمی کند، اما باید یاد بگیریم که توهین نکنیم. اگر جوابی هست بفرمایند ما از جواب منطقی و علمی استقبال می کنیم لزومی نیست به توهین متوسل شوند.
 
نقدی تاکید کرد: بنده حاضرم با هر مقام مسئول تراز اولی که می‌خواهد از خرید ایرباس دولت دفاع کند در هر زمان و هر مکانی که مشخص کنند مناظره زنده کنم. 
 
به گزارش خبرگزاری بسیج، سردار نقدی چندی پیش در سخنانی گفته بود: «رخدادهای سفر رم و فرانسه خنجری بر پیکر اقتصاد مقاومتی بود، زیرا این اقدامات بر ضد اقتصاد مقاومتی است و در صورت استمرار آنها باید دانشگاه‌های فنی کشور را تعطیل کنیم.»
 
اسحاق جهانگیری معاون اول روحانی در واکنش توهین آمیزی به سخنان سردار نقدی با بیان اینکه عده‌ای در کشور مشغول چوب لای چرخ گذاشتن هستند، اظهار کرد: در کشور دو دسته از مسئولین حضور دارند. عده‌ای مسئولیت‌شان حل و فصل امور مردم است و عده‌ای دیگر مسئولیت‌شان نق زدن و چوب لای چرخ گذاشتن امور است. دسته دوم همواره از خوشحالی مردم ناراحت می‌شوند.
 
وی ادامه داد: این افراد زمان مذاکرات می‌گفتند مگر می‌شود که مذاکرات را به نتیجه رساند و آمریکا تحریم‌ها را بردارد؟ پس از به نتیجه رسیدن مذاکرات و هنگامی که تحریم‌ها در روز اجرای برجام لغو شد این افراد بار دیگر مدعی می‌شدند که طرف مقابل هیچ‌گاه حاضر نمی‌شود امتیازاتی به ایران بدهد.
 
جهانگیری در ادامه با واکنش صریح‌تری گفت: «اینکه بگویند سفر به فرانسه و ایتالیا خنجر از پشت به اقتصاد مقاومتی بود،‌ ظلم به اقتصاد مقاومتی و رهبری است.»


:: موضوعات مرتبط: اخبارو سیاست , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : دانشجو
تاریخ : جمعه 30 بهمن 1394
ایندیپندنت: اردوغان در سوریه شکست خورد
 
روزنامه ایندیپندنت امروز با اشاره به شکست سیاست رئیس‌جمهور ترکیه در قبال سوریه تأکید کرد که اگر وی مسیر رویارویی نظامی را در سوریه در پیش بگیرد، خود و ترکیه را با هم نابود خواهد کرد.

ایندیپندنت: اردوغان در سوریه شکست خورد/ برخورد نظامی،

ترکیه را نابود می‌کند

 

روزنامه ایندیپندنت امروز با اشاره به شکست سیاست رئیس‌جمهور ترکیه در قبال سوریه تأکید کرد که اگر وی مسیر رویارویی نظامی را در سوریه در پیش بگیرد، خود و ترکیه را با هم نابود خواهد کرد.

تسنیم: روزنامه ایندیپندنت چاپ انگلیس امروز در مطلبی تحلیلی نوشت: آنکارا سلاح خود را به‌منظور طولانی کردن روند دستیابی به یک سازش مسالمت آمیز در سوریه نشانه گرفته است.

به‌اعتقاد این روزنامه، "اوضاع در سوریه نظیر میز شطرنج سه‌بعدی است که بازیگران بدون قاعده در آن بازی می‌کنند".

روزنامه ایندیپندنت نوشت: مأموریت گروه حمایت از سوریه زیر نظر سازمان ملل برای پایان دادن به خشونت به‌علت اقدامات تحریک آمیز آنکارا با دشواریهایی همراه شده است.

این روزنامه افزود: آخرین فرصت برای رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه رسیده است که در جنگ سوریه چیزی را تغییر دهد زیرا راهبردش در سرنگون کردن بشار اسد رئیس جمهور سوریه بعد از مداخله روسیه شکست خورد.

روزنامه ایندیپندنت تصریح کرد: بزرگترین تهدید شوم ترکیه همان اعلام امکان آغاز عملیات زمینی در سوریه برای مبارزه با گروه تروریستی داعش است اما این امر (عملیات) عملاً علیه کردها و تلاش آنها برای یک خودمختاری نزدیک مرز با ترکیه است. نقشه‌های ترکیه از تأیید عربستان و محمد بن سلمان وزیر دفاع این کشور برخوردار شد که به خودش اطمینان دارد اما عملاً از جنگ عربستان در یمن راضی نیست.

این روزنامه نوشت: "صرف نظر از اظهارت اخیر احمد داود اوغلو نخست وزیر ترکیه که آنکارا نقشه و طرحهای فوری برای اجرای عملیاتی زمینی در سوریه ندارد، اما تقویت حضور نظامی ترکیه در مرز با سوریه واضح و روشن است.

روزنامه ایندیپندنت در پایان هشدار داد: اردوغان وسوسه ورود به رویارویی در بحران سوریه را داد و اگر عملاً آن را انجام دهد؛ خودش و ترکیه را نابود خواهد کرد.



:: موضوعات مرتبط: اخبارو سیاست , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : دانشجو
تاریخ : جمعه 30 بهمن 1394
اعلام خطر رهبر انقلاب به همنوایان با اسرائیل و انگلیس

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به افرادی که در داخل، با تخریب شورای نگهبان، با دشمن هم‌صدایی می‌کنند گفتند: بیشتر این افراد متوجه صحبت‌های خود نیستند و نمی‌توان آنها را متهم به خیانت کرد، اما آنها باید متوجه شوند که نتیجه‌ی این هم‌صدایی، تکمیل کردن نقشه‌ی خطرناک دشمن است.

اعلام خطر رهبر انقلاب به همنوایان با اسرائیل و انگلیس/ رفسنجانی در راس جریان تخریب شورای نگهبان

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به افرادی که در داخل، با تخریب شورای نگهبان، با دشمن هم‌صدایی می‌کنند گفتند: بیشتر این افراد متوجه صحبت‌های خود نیستند و نمی‌توان آنها را متهم به خیانت کرد، اما آنها باید متوجه شوند که نتیجه‌ی این هم‌صدایی، تکمیل کردن نقشه‌ی خطرناک دشمن است.

گروه سیاسی-رجانیوز: سخنان قاطع رهبرانقلاب درباره عملکرد قانونی شورای نگهبان و موضع صریح ایشان برابر جریان تخریب‌کننده این نهاد قانونی، بار دیگر مهر باطلی بر سیاسی کاری جریان تخریب شورای نگهبان زد.

 

به گزارش رجانیوز رهبرمعظم انقلاب اسلامی، دیروز ۲۸ بهمن در دیدار با مردم آذربایجان شرقی به مناسبت بزرگداشت قیام ۲۹ بهمن ۵۶ ، تلاش جریان تخریب و تضعیف شورای‌نگهبان را اقدامی به نفع دشمن و در راستای خواست آن معرفی کرده و گفتند:«طراحی آنها (دشمن) برای انتخابات ۷ اسفند، از تخریب شورای نگهبان و زیرسؤال بردن تصمیم‌های آن آغاز شده است و این شورا یکی از چند مرکز اساسی در نظام اسلامی است که آمریکایی‌ها از ابتدای پیروزی انقلاب، به‌شدت با آن مخالف بودند.»



:: موضوعات مرتبط: اخبارو سیاست , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : دانشجو
تاریخ : جمعه 30 بهمن 1394
اعتراض دانشجویان به سخنرانی یکی از فعالین فتنه
صبح امروز در دانشگاه هرمزگان صورت گرفت؛

اعتراض دانشجویان به سخنرانی یکی از فعالین فتنه

دانشجویان دانشگاه هرمزگان در اعتراض به دعوت از محمدرضا خاتمی برای حضور در این دانشگاه تحصن کردند.

به گزارش خبرنگار«خبرنامه دانشجویان ایران»؛ در یک هفته مانده به انتخابات خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی، همچنان فشار جریان اصلاحات بر فضای دانشگاه برای بهره برداری سیاسی از محیط های علمی ادامه دارد؛ دانشجویان دانشگاه هرمزگان صبح امروز پنجشنبه در اعتراض به حضور محمدرضا خاتمی به دعوت انجمن اسلامی این دانشگاه در مقابل ساختمان ریاست تجمع کردند.

به نظر می رسد که فعالیت های انتخاباتی جریان های مورد حمایت دولت از روزهای ۱۳ آبان و ۱۶ آذر و حتی قبل تر از آن در ابتدای سال تحصیلی و به بهانه افتتاحیه کلاس دانشگاه ها، همچنان ادامه دارد و اتفاقاً با نزدیکتر شدن به انتخابات، این فشارها رو به افزایش است.

بعد از منتشر شدن خبر تجمع، خبرنگار خبرنامه دانشجویان ایران؛ کسب اطلاع کرد، انجمن اسلامی این دانشگاه قصد دعوت از محمدرضا خاتمی (از فعالین فتنه ۸۸ و عضو حزب منحله مشارکت) برای سخنرانی در روز شنبه اول اسفندماه را داشتند. این برنامه جهت اخذ مجوز در هیات نظارت بر تشکل ها بیان شده که با مخالفت مسئول نهاد رهبری مواجه می‌شود.

دانشجویان همچنین مدعی شدند که این مسئله در هفته جاری با فشار استانداری در شورای تامین استان مطرح شده و مجوز حضور محمدرضا خاتمی بدون اطلاع هیات نظارت دانشگاه صادر می‌ شود که خود حاکی از پشت صحنه این مراسم دارد.

دانشجویان همچنین عنوان کرده اند تا زمانی که برنامه این سخنرانی در دانشگاه لغو نشود دست از تحصن برنمی‌دارند.

در ادامه، بیانیه این دانشجویان در اعتراض به حضور خاتمی در دانشگاه هرمزگان را می خوانید:

بسم الله الرحمن رحیم

خیر الامور اوسطها

متاسفانه شاهد آن هستیم که این آیه ی شریفه بارها و بارها مورد سو استفاده سودجویان قرار گرفته و با استناد به آن راه ورود به دانشگاه را برای ضد انقلاب و فتنه گر هموار کرده اند. خیر الامور زمانی محقق می شود که با حق حرکت کنیم و نه بین حق و باطل، اما به لطف شورای نظارت دانشگاه هرمزگان هم اکنون دانشگاه ما جولانگاه ضد انقلاب شده است.

ای دانشجویان بصیر، ای دانشجویان آزادی خواه،  آگاه باشید که پای کسانی به دانشگاه باز خواهد شد که نه به ایران و نه به اسلام تعلق خاطر دارند بلکه قلاده دشمنان همیشگی این مرز و بوم بر گردناشن تاب می خورد.

تاریخ گواه ظلم هاییست که به اسلام و ایران وارد شده است. هرگاه امت مسلمان، بصیرت به خرج داده و در صحنه حاضر شده است، گزند این تفکرِ  بی تفکر  به جامعه نرسیده و هرگاه سکوت کرده است  مردم تاوان داده اند. دانشجویان بیدار باشند.

متاسفانه خبر دار شدیم که ورود محمدرضا خاتمی با فشار های استانداری بوده است و عوامل دانشگاه ذلیلانه قبول کرده اند.

 محمدرضا خاتمی جز ضد انقلاب و دستگیرشدگان فتنه ۸۸ بوده و برای و طی برنامه ای  وارد دانشگاه خواهد شد و قطعا این ننگ بر پیشانی دانشگاه و دانشجویان انقلابی خواهد ماند.

قطعا تحصن ما تا محقق شدن خواسته های دانشجویان ادامه خواهد داشت.  

مطالبه های دانشجویان بدین شرح است:

۱- لغو کامل برنامه ی خاتمی

۲- عذرخواهی استاندار که استقلال دانشگاه را زیر سوال برده است

۳- عذرخواهی شورای نظارت و رییس دانشگاه از دانشجویانی که هرگز نخواهند گذاشت تقدس دانشگاه بعنوان یک نهاد انقلابی پایمال شودشود

" دانشجویان انقلابی دانشگاه هرمزگان"

---------------------------

// خبر تکمیلی:

چهار نفر به عنوان نماینده دانشجویان معترض با رئیس و هیئت نظارت بر تشکل های دانشجویی دانشگاه مذاکره کردند و در نتیجه این برنامه کنسل شد.

در ادامه، تصاویر مربوط به این تجمع دانشجویی را می بینید:

 


:: موضوعات مرتبط: اخبارو سیاست , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : دانشجو
تاریخ : جمعه 30 بهمن 1394
«آیت‌الله احمد جنتی» عالمی که دشمنان نظام او را بیشتر از دوستان می‌شناسند

فقاهت بی‌نظیر او به ویژه در امور حکومتی و ناظر به موارد مبتلابه جامعه و حکومت اسلامی است. به گونه‌ای که از وی شخصیتی ساخته که در حوزه عملیاتی و اجرایی،‌ فقه سیاسی و حکومتی را به کار گرفته و از مستندات فقهی و اصولی برای رفع مشکلات اجتماعی و سیاسی بهره برده است. او سالهاست عضو شورای مشورتی فقهی رهبر معظم انقلاب بوده و اِشراف خاصی به مباحث فقهی دارد.

سیری در ناگفته‌های شخصیتی حضرت آیت الله شیخ احمد جنتی؛

«آیت‌الله احمد جنتی» عالمی که دشمنان نظام او را بیشتر از دوستان می‌شناسند/ از دقت فراوان در مصرف بیت‌المال تا تبحر شگفت در فقاهت حکومتی/ راز کینه دشمنان نظام از آیت‌الله جنتی چیست؟

فقاهت بی‌نظیر او به ویژه در امور حکومتی و ناظر به موارد مبتلابه جامعه و حکومت اسلامی است. به گونه‌ای که از وی شخصیتی ساخته که در حوزه عملیاتی و اجرایی،‌ فقه سیاسی و حکومتی را به کار گرفته و از مستندات فقهی و اصولی برای رفع مشکلات اجتماعی و سیاسی بهره برده است. او سالهاست عضو شورای مشورتی فقهی رهبر معظم انقلاب بوده و اِشراف خاصی به مباحث فقهی دارد.
گروه سیاسی رجانیوز: حضرت آیت الله شیخ احمد جنتی، سالیان مدیدی است که هدف طعن و کینه حسودان و منافقان قرار دارد. نزدیکی او به خط ولایت، سربازی بی‌چون و چرای او برای امام خميني(ره) و امام خامنه‌اي اي(مدظله)، پشتکار و جدیتش که با صراحت لهجه و قاطعیت در اعلام بدون ملاحظه فساد همراه شده به اتفاق دهها ویژگی‌ دیگر تجمیع یافته در شخصیت او، موجب شده تا دشمنان لجوج و زخم خورده، او را همواره مورد تهاجم و تهدید قرار دهند.
 
شخصیت حقیقی در پرده شخصیت حقوقی
 
آیت‌الله شیخ احمد جنتی از جمله مصادیق بارزی است که شخصیت حقیقی و منش ویژه شخصی او غالباً در مظلومیت و نیز ابهت شخصیت حقوقی‌اش قرار گرفته و از این‌رو مورد غفلت و نسیان واقع شده است. البته پرهیز از خودنمایی، راحت‌طلبی، رفاه‌خواهی و روحیه دائمی‌اش در «مکتوم بودن» و پرهيز دائمی‌ از «شهرت»، مزید بر این علت شده است. او را بيشتر به عنوان با سابقه‌ترين فقيه عضو شوراي نگهبان و دبير اين نهاد مي شناسند و شايد اگر حضور در اين سنگر مهم براي دفاع از اسلام و نظلم اسلامي نبود، ابعاد شخصيتي اين عالم رباني، بيشتر نمايان مي‌‌گرديد. متاسفانه دشمنان، او را بیشتر از دوستان می‌شناسند و اهمیت لحظه لحظه عمر و خدمات او را بیش از ما فهمیده‌اند و می‌دانند که این پیرمرد انقلابی و ساده‌زیست، در  چه موقعیت‌ حساسی قرار دارد و چه گلوگاه مؤثری را رصد می‌کند. هم از اینروست که دشمنان، لحظه‌ای از ترور شخصیت و منش او غفلت نمی‌کنند و از طول عمر بابركت و خدمت طولاني او به انقلاب اسلامی بیمناک‌اند. اما دوستان انقلاب، نه تنها براي دفاع از اين سرباز فرزانه انقلاب و اسلام اقدام شايسته‌اي نكرده‌اند بلكه خود نيز چندان شناختي از شخصيت آن بزرگوار ندارند. و حتی در مواقعی با دشمنان همصدا می شود.
 
 از بهشت خاکستری «مهاجرانی» تا طعنه های «خوئینی ها»
 
دشمنان بیرونی او، همان دشمنان انقلاب و رهبری‌اند و البته دشمنان داخلی‌اش نیز همانانی‌اند که از انقلاب اسلامی تودهنی خورده و امروز گونه خویش را از سیلی مردم رنگین می‌بینند. جريان شيفته غرب و مدعي اصلاح‌طلبي وقتي از ناسزاگوئي به آيت الله جنتي طرفي نبستند كوشيدند در قالب ادب و هنر، صورتي فانتزي و رمانتيك به فحاشي‌هاي خود بدهند. اين سنت تاريخي و پوسيده جريان وابسته به غرب است كه چون منطق كارآمدي در برابر مردم ندارد شعبده‌بازي خود را صورت هنرمندانه مي بخشد. ميرزاملكم خان، در دارالفنون، به جاي علم آموزي مدعي شعبده بازي مي شد. جمال الدين واعظ- پدر بابي مسلك و فراماسونر – وقتي در برابر منطق استوار شيخ فضل الله نوري و آقا نجفي اصفهاني، پاسخی نداشت آنان را در رمان «رؤياي صادقه» تخريب مي كرد. پسرش محمد علي جمال زاده، در قصه «فارسي شكر است»، راه پدر را در پيش گرفت.
 
... و مهاجراني وقتي تشت رسوائي‌اش از بام افتاد، با نگارش رمان «بهشت خاکستری»، از شخصيتي به نام «جنت‌ساز» سخن گفت تا عالمان رباني را به تمسخر گيرد. راستي عاقبت ملكم‌خان، جمال الدين واعظ، جمال زاده... و مهاجراني به كجا كشيد؟ شايد زماني كه مهاجرانی بهشت خاكستري را نگاشت،‌ موسوی خوئینی‌ها از نحوه شخصیت پردازی «جنت‌ساز» در پوست خود نمي‌گنجید. اما داستان‌پردازي‌هاي او نيز نتوانست از احترام «آيت الله جنتي» در چشم مردم با بصيرت بكاهد. با اين حال، شاید طعن‌های مهاجراني و خوئینی‌ها و «نامه‌های سراسر توهین» کروبی و سایر عناصر دشمن و رمان‌ها و پیامک‌های فکاهی تولید و توزیع شده از مرکز واحد فتنه علیه «آيت الله جنتي» دلیلی روشن بر آن باشد تا ما اندکی بیشتر از ابعاد شخصیتی او بدانیم و دریابیم که این‌همه حقد و نفرت از «مبارزی عدالت‌خواه» برای چیست؟
 
تنفّر دائمی او از ظلم و بی‌عدالتی 
 
آیت الله شیخ احمد جنتی در سوم اسفند ماه سال ۱۳۰۵ در روستای لادان واقع در سه کیلومتری غرب اصفهان متولد شد. پدرش ملا هاشم(ره) از روحانیون اخلاقی منطقه و ملجأ و پناه مردم در رسیدگی  به مشکلات‌شان بود. علیرغم آنکه شیخ احمد تنها فرزند خانواده بود اما زندگی خانواده با عسرت و تنگدستی فراوانی روبرو بود و به سختی می‌گذشت. دوران تحصیل وی در مکتب‌خانه اصفهان و سپس در قم با دوران اختناق رضاخانی همراه بود. وی خاطرات تلخی از این دوران به یاد دارد و می‌گوید: «حدود ۱۵ سال از عمرم را در زمان اختناق رضاخانی گذراندم، زمانی که لباس روحانی ممنوع شد و حتی لباس‌های سنتی و عمامه‌ها را بر می‌داشتند، کلاه‌های نمدی را پاره می‌کردند، به قبا و عبا ایراد می‌گرفتند، کت و شلوار تا حدی اجباری شده بود، مخصوصاً برای کارکنان دولت، کشف حجاب اجباری بود حتی در روستای ما زنان جرأت نداشتند با آن چادرهای محلی ضخیم به نام چاپپ بیرون بیایند. مادرم یک روز با ترس و لرز بیرون آمده بود، لب جوی آب لباس می‌شست که پاسبانی را از دور دید، به دالان خانه مجاور پناه برد، پاسبان آن جا را تفتیش کرد و چادر را از سرش کند. پدرم نیز ناچار به پوشیدن پالتو و کلاه پهلوی شد و مدتی از ترس سربازی به شهر و مدرسه علمیه نمی‌رفت. مدارس دینی بعضی تعطیل و بعضی تبدیل به دبستان و امثال آن شده بود، بعضی طلاب و روحانیون برای همین، تغییر هویت دادند و بعضی به عسرت گذراندند، مجالس روضه تعطیل شده بود، اندکی هم که مانده بودند احساس حقارت می‌کردند، امیدی به آینده نداشتند، مساجد خلوت شده بود؛ غرب، کعبه آمال شده بود، پیشرفت‌های علمی و صنعتی همه مردم را با احساس حقارت و غرب زدگی مواجه کرده بود، روزی را هم دیدم که نیروهای متفقین در شهر اصفهان کنترل شهر را به عهده گرفته بودند و سر چهارراه‌ها ایستاده بودند، هزار شکر که آن دوران و دوران پس از آن گذشت و امروز به برکت امام عزیز و انقلاب اسلامی و ایثار مردم، دین، محترم و اسلام حاکم است و آیه شریفه «و لیبدلنهم من بعد خوفهم امنا» مصداق پیدا کرد». اختناق دوران رضاشاه قلدر و سپس محمدرضا خائن تأثیرات شگرفی بر شخصیت وی گذارد به صورتی که بخش عمده‌ای از روحیه عدالت خواهی و ضد فساد فعلی او در مدت این سالها شکل گرفت. وی در همین رابطه می‌گوید: «شخصیت سیاسی و اجتماعی من با تنفّر از ظلم و بی‌عدالتی، تبعیض، اختلاف طبقاتی و زورگویی شکل گرفت که از کودکی در وجودم ریشه داشت. همچنین انزجار از دستگاه حاکم به‌دلیل مخالفت با مظاهر دینی، اشاعه فساد و ظلم به اقشار محروم و ضعیف جامعه در شخصیت من مؤثر بود».  وی سپس تأثیرات فراوان از شخصیت‌ امام راحل (ره) و هدایت‌گری او در جامعه را از دیگر عوامل مؤثر بر شکل‌گیری شخصیت سیاسی و اجتماعی‌اش برمی‌شمارد.
 
 ویژگی‌های برجسته اخلاقی
 
اما شاید بتوان عمده ویژگی‌ شخصیتی آیت الله جنتی را وجه بارز اخلاقی بودن منش و سلوک ایشان دانست. وجه برجسته‌ای که البته از دیدگاه بسیاری از دوستان مورد غفلت قرار می‌گیرد. شاگردان، همراهان، کارمندان و ملازمان این عالم زاهد همواره از ظرافت‌های بی‌نظیر سلوک اخلاقی ایشان سخن می‌گویند. اینکه تقریبا کمتر جلسه کاری است که ایشان در ابتدای آن همچون اساتید اخلاق، نکات جالبی از اخلاق و آداب اسلامی را گوشزد نکند و البته بیش‌ و پیش از همه، خود آن را کاملا عمل نکرده باشد. نمازهای یومیه ایشان که در جمع کارکنان دفتر شورای نگهبان برگزار می‌شود جزو باصفاترین و پربهره‌ترین اوقات معنوی همراهان ایشان به شمار می‌رود؛ به صورتی که بسیاری از افراد به واسطه همین نمازها، مجذوب شخصیت اخلاقی این عالم خدوم شده و مهمترین دستاوردهای معنوی خود را بهره‌مندی از این فضای خاص می‌دانند. این حالات اخلاقی معنوی آیت الله جنتی شاید برگرفته از عمر طولانی ملازمت و شاگردی او در محضر علمایی همچون امام راحل و آیات عظام بروجردی، حجت، شهيد صدوقی، گلپایگانی و بهاء‌الدینی باشد چه آنکه هم مباحثگی او با علمایی نظیر آیات مشکینی(ره)، سبحانی، مصباح یزدی، شهيد قدوسی، شهید بهشتی، مکارم شیرازی، شهيد ربانی شیرازی، شهید مفتح و شهید سعیدی بر استمرار این وجه بارز در شخصیت وی تأثیرگذار بوده است. واقعیت آن است که آیت الله جنتی را عمدتا به‌واسطه حضور او در شورای نگهبان می‌شناسند ولی اصرار او بر بی‌نام و نشان ماندن، باعث شده تا بسیاری از جنبه‌های اخلاقی، فقهی، سیاسی و اجتماعی وی پنهان بماند.
 
 دقت فراوان در مصرف بیت‌المال
 
حساسیت فوق‌العاده ایشان در مصرف بیت‌المال و دقت وسواس‌گونه وی در هزینه کردن از منابع عمومی از دیگر ویژگی‌های کمتر پرداخته شده به آن در شخصیت او است. آنچنانکه یکی از مسائل مبتلا به همکاران وی، نحوه اخذ اجازه از ایشان برای مصرف بیت‌المال است. در سال اصلاح الگوی مصرف با ارائه يك منشور اخلاقي-كاربردي از همكارانش خواست، عملاً براي صرفه‌جوئي اقدام كنند. از جمله توصیه‌های اکید وی آن بود که حتی اگر می‌توانید مطلبی را در کاغذ کوچکی بنویسید آن را در A۴ و A۵ و ... ننويسید تا حتی به همان مقدار هم ضربه به بیت‌المال وارد نیاید. گفته مي شود در جلسه‌ای یکی از مسئولان در حال سخنرانی بود و براي او چای ‌آوردند. وی به دلیل سخنرانی نتوانست آن چای را بیاشامد. آیت الله جنتي بدون اينكه به سخنران قبلي اشاره مستقيم داشته باشد، در حين سخنان خود پس از تشريح ضرورت صرفه جوئي، گفت؛ مثلاً اگر فرصت ندارید چای بخورید و چای‌تان سرد می‌شود و هدر می رود بگوئيد برایتان چاي نگذارند. او احتياط بسياري در خرج کردن از بیت‌المال دارد. به گونه‌ای که حضرت آیت الله یزدی نقل می‌کند: «وقتي من به عضويت شورا در آمدم، اتاق جلسات، در نداشت. من گلايه كردم كه جلسه بايد نظم و نسقي داشته باشد. اعضا بايد هر كدام اتاق جداگانه داشته باشند. يكي از حقوقدانان شورا گفت: حضرت آيت الله جنتي، براي اختصاص هزينه نصب در براي اتاق جلسات هم احتياط مي كنند. من(آيت الله يزدي) گفتم: خوب ما تقاضاي اتاق جداگانه براي اعضا داريم كه حضرت آيت الله جنتي لااقل به تب راضي شوند!» حضرت آيت الله يزدي همچنين يادآوري مي كند كه احتياط حضرت آيت الله جنتي، در صرف بیت‌المال موجب شد تا براي تأسيس دفاتر نظارتي شوراي نگهبان در استانها، زماني كه خدمت مقام معظم رهبری رسیديم، از ایشان نسبت به صرف هزینه کار کسب مجوز كرديم تا آيت الله جنتي، برای تخصيص هزينه‌هاي آن دغدغه شرعي نداشته باشند. تعبیر آیت الله یزدی آن بود که بالاخره لازم بود مسئولان نظارتي شوراي نگهبان در استانها، دفاتري برای استقرار داشته باشند تا بتوانند مستقل از دستگاه‌هاي دولتي تشكيل جلسه بدهند و فعاليت‌هاي ضروري خود را انجام دهند. زهد و ساده‌زیستی در امور شخصی نیز از دیگر وجوه بارز شخصیتی آیت الله جنتی است. به طوری‌که رفت و آ‌مدهای شخصی وی پس از سال‌ها مسئولیت در نظام اسلامی با خودرویی کاملاً معمولی صورت می‌گیرد و منزل ايشان داراي امكاناتی معمولی‌تر و ساده‌‌تر از پائین‌ترین اقشار جامعه است. با اين حال وي همواره در جلسات زماني كه متوجه مي‌شود فردي قصد تجلیل از او را دارد رو ترش کرده و با طرح مسائل كاري يا موضوعي مهم يا نقل روايتي از مقام و منزلت اهل بيت(س)، سعي می كند، مسير بحث فرد تجليل كننده را تغيير دهد.
 
 اوصیکم بتقوی‌الله و نظم امرکم 
 
نظم در زندگی آیت الله جنتی زبانزد خاص و عام است. همواره ایشان در جلساتی که قرار است حضور یابد از ۵ دقیقه قبل حاضر است و کمتر مواقعی شده که او از این قاعده همیشگی خود عدول کند. وقتي در جلسه‌اي حاضر مي‌شود و به دليل طولاني شدن مباحث قبلي، هنوز موضوع بحثي كه قرار است با حضور وي طرح شود، در دستور كار قرار نگرفته است، گلايه مي كند و حاضران را به نظم در برنامه ريزي دعوت مي كند. گفته مي‌شود وی را برای ایراد خطبه عقدی دعوت كردند. یکی از اعضای خانواده عروس، ملاحظه كرد که ۱۰- ۵ دقیقه به موعد مقرر باقي است ولي وي، به محل نرسیده است، نگران شد. اما آیت الله جنتی دقیقا سر وقت به محل رسید و از اینکه كمي زودتر از موعد نرسيده بود، عذرخواهي كرد و يادآور شد كه يكي از نزديكانش بیمار بوده و ناگزير همراه با او به بیمارستان رفته است. با اين حال مسائل بيمار را طوري پيگيري نمود تا سر وقت به مجلس عقد برسد.
 
حساسيت در رعایت حق‌الناس 
 
علی‌رغم آنکه دشمنان خارجی و داخلی تیغ حمله علیه آیت الله جنتی را برکشیده و رد صلاحيت داوطلبان فاقد صلاحيت را موجب تضييع حقوق آنان قلمداد مي كنند، حضرت آيت الله، دقت خاصی در رعایت حق‌الناس و عدم پایمال شدن حقوق حتي يك داوطلب دارد. او همواره به ناظرین شورای نگهبان توصیه می‌کند که برای ملاحظه سوابق افراد، حتما بایستی حجت شرعی نزد خدا داشت و بدون سند موثق و متقن، نبايد نظر داد تا حقوق افراد تضييع نگردد. حتی نقل است در يكي از ادوار مجلس، بنابر اخبار و اطلاعات رسیده، انتخابات يك حوزه ‌انتخابيه باطل اعلام شد و فرد منتخب، در ابتدا از ورود به مجلس بازماند. اما پس از چندماه گزارش‌هاي تکمیلی بازرسان مامور آیت الله جنتي از حوزه مربوطه دريافت شد، مشخص گردید که برخی از اخبار ابتدائي، نادرست و ناموثق بوده و فرد منتخب،‌ منتخب واقعی مردم بوده است. در این فاصله گروهي پيشنهاد دادند منتخب مزبور بدلیل رعایت مصالح! از حق خود بگذرد و دوره بعد کاندیدای مجلس شود. اما آیت الله جنتی شخصا از وی دعوت كرد و بعد از دلجوئي از وي، صحت انتخابيه حوزه مربوطه را اعلام كرد. نکته قابل توجه آنكه فرد منتخب از برادران اهل سنت بود. حضرت آيت الله جنتي، تصريح كرده بود كه اتفاقا مصالح و آبروی شوراي نگهبان در گرو آن است که وقتی فهمید در جایی اشتباه کرده، از آن اشتباه عذرخواهی کند و آن را جبران نماید. بدین ترتیب فرد مورد نظر چند ماه پس از تشکیل مجلس، با تأیید دوباره انتخابات به مجلس راه یافت. دبیر شورای نگهبان حتی در تریبون نماز جمعه هم اعلام کرد که اگر ما هم در جایی اشتباه کردیم حاضر به پذیرفتن آن هستیم که ناظر به همین اتفاق بود.
 
 استقامت و پشتكار در برابر حملات مداوم
 
برخلاف آنکه آيت الله جنتي سالهاي طولاني، هدف حملات تخريبي دشمنان و عوامل داخلي آنان بوده است و به ويژه در ماه‌هاي اخير انبوهي از پیامک‌های ساختگی علیه او که عمدتا با هماهنگي مرکزی واحد برای تخریب وجهه اوست منتشر مي‌شود، پشتکار و جدیت او در عمل به وظیفه، وجه مثال‌زدنی شخصیت اوست. اینکه او برخلاف رویه اکثر پیرمردها از محافظه‌کاری، تن پروری، راحت‌طلبی،‌ رفاه و آسایش دست کشیده و سمبلی از کار و تلاش و کوشش است، به نحوی که به جوان‌ترها روحیه می‌دهد؛ از جدیت او در برداشتن بار سنگین انقلاب حکایت دارد. این است که آیت الله مصباح یزدی در وصف آیت الله جنتی می‌گوید: «آیت الله جنتی یکی از بهترین‌های کشور از لحاظ صفا و اخلاص، تقوا، ساده‌زیستی و خدمتگذاری است و در حال حاضر با بیش از ۸۰ سال سن چندین مسئولیت بزرگ برعهده دارند در حالیکه ۲۰ سال از سن بازنشستگی ایشان گذشته است. 
 
 تبحر شگفت در فقاهت حکومتی
 
وجه مغفول دیگر شخصیت‌ آیت‌الله جنتی، فقاهت بی‌نظیر او به ویژه در امور حکومتی و ناظر به موارد مبتلابه جامعه و حکومت اسلامی است. به گونه‌ای که از وی شخصیتی ساخته که در حوزه عملیاتی و اجرایی،‌ فقه سیاسی و حکومتی را به کار گرفته و از مستندات فقهی و اصولی برای رفع مشکلات اجتماعی و سیاسی بهره برده است. او سالهاست عضو شورای مشورتی فقهی رهبر معظم انقلاب بوده و اِشراف خاصی به مباحث فقهی دارد. به صورتی‌که به یقین اگر اشتغالات امروزی او در حوزه اجرا نبود، او جزو برجسته‌ترین مراجع تقلید عصر خود محسوب می‌شد. این هم البته از جمله فداکاریهای وی محسوب می‌شود که امر انقلاب را بر امر مرجعیت ترجیح داده است. حلقه شورای مشورتی فقهی شورای نگهبان در منزل ساده و محقر وی در قم تشکیل می‌شود و مجتهدین جوان و خوش فکر، استدلالات فقهی را از لابه‌لای متون نقلی و عقلی برای رفع احتیاجات استخراج می‌کنند. به نظر می‌رسد انتشار مباحث فقهی درون جلسات شورای نگهبان حداقل برای اثبات قدرت فقاهت اعضا و به‌ویژه آیت الله جنتی می‌تواند نکات نابی را به طالبین آن اهدا کند ضمن آنکه این مباحث به یقین ذخیره متقن و قوی از آمد و رفت‌های فقهی در مورد موارد مبتلابه نظام اسلامی در بر دارد که امید است با موافقت شورای نگهبان در انتشار آنها - حداقل به صورت دوره‌ای - حوزه‌های علمیه و فضلای جوان از عمق مباحث آن بهره‌مند گردند.
 
 دوري از مظاهر دنیا و حتي تعلق خاطر به «محبت فرزند» 
 
آیت الله جنتی یکی از  مظاهر و نمادهای  ایستادگی در برابر وساوس شیطان و سربازی جبهه حق به شمار می‌رود به طوری که حتی در این راه از فرزند خود به دلیل عضویت او در گروهک منافقین چشم پوشیده و او را طرد نمود. فرزندی که در ابتدای انقلاب عضو این گروهک تروریستی بود و در همان ایام هم جان سپرد. دست شستن او از علاقه پدر و فرزندی در مقابله علاقه و ارادت او به انقلاب، امام و اسلام و مردم امری بی‌نظیر و تاریخی است؛ او همچون حضرات آیات مشکینی، گیلانی و خزعلی حبّ فرزند را بر زمین نهاد و راه اعتقادی خویش را ادامه داد. اهمیت این موضوع، زمانی به خوبی درک می‌شود که دریابیم افرادی نظیر لاهوتی یا هاشمی رفسنجانی در نقطه مقابل اینان قرار گرفتند و حبّ فرزندان اجازه نداد از فتنه‌ها سالم عبور كنند. محبتي که در تاریخ اسلام نیز نمونه‌هایی مانند زبیر داشته و باعث شد تا زبیر سیف الاسلام در مقابل امیر‌المومنین- علیه السلام- صف آرایی کند.
 
آیت الله علم الهدی که رابطه نزدیک خانوادگی با آیت الله جنتی دارند نقل می کند از روزی که فرزند ایشان مسیرش را از اسلام جدا کرد و به جریانات چپ پیوست آیت الله جنتی دیگر حتی نام او را به زبان نیاورده است.
 
با شنیدن این خاطره دیگر نباید از قاطعیت آیت الله جنتی در برابر نفوذی ها و فاسدین در رد صلاحیت آنها تعجب کرد. وقتی که می شنویم او مردی است که اول از همه فرزندش را برای انقلاب رد صلاحیت کرده است.
 
 کادرسازی و فعالیتهای تأسیسی
 
یکی دیگر از وجوه مبرّزه شخصیت آیت الله جنتی، اهتمام وی برای کادرسازی برای انقلاب اسلامی و مسئولیت‌پذیری در حوزه فعالیت‌های تأسیسی نهادهاي انقلاب است. وی بدین منظور به همراه شهیدان بهشتی و قدوسی و آیت الله مصباح یزدی پیش از انقلاب اسلامی اقدام به تأسیس و هدایت مدرسه حقانی نمود. هدف این بود که مدیران متناسب با حکومت اسلامی از این مدرسه خارج شده و عهده‌دار مسئولیتهای آتی انقلاب اسلامی شوند. پس از انقلاب اسلامی نیز عمده مسئولیت‌های وی تاسیسی بوده به گونه‌ای که پیش از آن، هیچگونه تجربه چنین اقداماتی در میان نبوده و او از نقطه صفر، شروع به بنا نهادن نهادهای تاسیسی مختلف کرده است. البته به همین دلیل و نیز اهتمام او بر جدیت و مراقبت در امور، باعث شده تا اغلب نهادهای تأسیسی او اینک از اتقان و سلامت نهادی خاصی برخوردار باشند. ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر، شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی و حتی شورای نگهبان از جمله این نهادها است.
 
 امر به معروف صاحبان قدرت و ثروت
 
برخلاف تبلیغات و جوسازی رسانه‌ای علیه ‌آیت‌الله جنتی، ایشان چه پیش و چه پس از انقلاب اسلامی، امر به معروف و نهی از منکر را در سطح کلان پیگیری کرده است. در نظرگاه وی، منکر شامل همه منکرها و معروف شامل تمام معروف‌هاست و البته صاحبان قدرت و ثروت و گردن کلفت‌ها مستحق بیشترین نکوهش و مذمت هستند. برخوردهای جدی وی با دانه درشت‌ها و صاحبان مکنت و زور شاید یکی از عمده‌ترین دلایل تخریب‌های اخیر علیه ایشان باشد. آیت الله جنتی به واقع چه در خطبه‌های نماز جمعه و چه در موقعیت‌ دبیری شورای نگهبان قانون اساسی سر ناسازگاری با فساد داشته و این مخالفت خود را برابر مفسدین بارها علنی ساخته است.
چنانچه برخوردهای روشنگرانه او با فتنه‌گران سال ۸۸ و ریشه‌های آن، آقازادگان و گردن کلفت‌های فتنه‌جو و پدران و حامیان آنها، زبانزد عام و خاص است.
 
 سربازی بی ادعا برای ولایت 
 
ابراز ارادت آیت‌الله جنتی به امام راحل و مقام معظم رهبری از جمله افتخارات جاودان شخصیت وی به شمار می‌رود. او در اوج دوران انقلاب اسلامی در زیر شکنجه ها و تبعیدها و زندان‌ها تنها به تبلیغ امام راحل (ره) می‌پرداخت. حضورش در حلقه اولیه موسسین جامعه مدرسین حوزه علمیه قم پیش از انقلاب اسلامی از این امر حکایت دارد. پس از انقلاب اسلامی نیز هر مسئولیتی که امام(ره) به او سپرد را بر زمین ننهاد. این مسئولیت‌ها را با قوت و قدرت گرفت و از آن در جهت پیشبرد انقلاب اسلامی بهره برد. مسئولیت‌ خطیر او در جایگاه شورای نگهبان قانون اساسی که با حکم امام راحل در اولین دوره این شورا آغاز و همچنان با احکام مقام معظم رهبری تداوم دارد، از این حقیقت حکایت دارد که او هیچگاه مسئولیت‌های خود را واگذار نکرده و سنگر مهم شورا را نگاهبانی کرده است. او از جمله شخصیت‌های بی‌نظیری است که در سربازی ولایت نیز تمام همّت خود را به کار بسته و از ابراز ارادت به ولایت فروگذار نکرده است.
 
حتی زمانی که رهبر فرزانه و حکیم انقلاب برخلاف تصمیم شورا و بنابر مصالح جامعه اسلامی حکمی حکومتی داده‌اند- نظیر آنچه در تأیید صلاحیت معین و مهرعلیزاده در سال ۸۴ به وقوع پیوست - نه تنها اندکی از این ارادت کاسته نشد که بر عمق آن افزوده شد. این گواهی آشکار بر آن است که او به‌راستی حقیقت ولایت مداری و ولایت‌پذیری را درک کرده و در عمل به درس آموزی ولایت مداری اهتمام ورزیده است.
 
 از ترور قدوسی و بهشتی تا ترور مصباح و جنتی 
 
دشمنان انقلاب اسلامی از سالهای دور تاکنون نشان داده‌اند که تاب تحمل اندیشه، روش و منش شخصیت‌‌های انقلابی را نداشته و آنان را یکی پس از دیگری حذف کرده‌اند. از حذف فیزیکی شهیدان بهشتی و قدوسی تا ترور شخصیتی آیت الله مصباح یزدی و آیت الله جنتی، همگی نشان می‌دهد که میزان تأثیرگذاری شخصیت‌های انقلابی بر جامعه اسلامی و نیز نمادسازی از آنان در جهان اسلام تا چه حدی برای دشمن خطرناک است . پس بعید نیست که موسوی خوئینی‌ها از طول عمر آیت الله جنتی نگران شود، یا مهاجرانی فحشنامه‌ای در قالب رمان علیه ایشان بنگارد یا کروبی و خاتمی و سایر فتنه‌گران داخلی و خارجی او را مورد کینه و بغض خویش قرار دهند. آنها اما مثل اسلافشان آرزوي هلهله و پا كوبي در پاي دار شيخ فضل الله‌ها را به گور خواهند برد. آيت الله جنتي، سرباز ولایت بوده و هست و امید آنکه با صحّت، سلامت و قدرت به این سربازی ادامه دهد. «حفظه الله فی حصنه الحصین.» 


:: موضوعات مرتبط: اخبارو سیاست , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : دانشجو
تاریخ : جمعه 30 بهمن 1394
اشاره رهبرمعظم انقلاب به توصیه بی بی سی برای رای ندادن به علمای انقلابی در مجلس خبرگان

 آنچه واضح است که طراحی رسانه‌های دشمن با اسم رمز «نه به فقه داعشی» یا «نه به مثلث جیم»، خط واحدی است که اصلی‌ترین چهره‌های انقلابی مجلس خبرگان بکار گرفته شده و همین خط نیز در رسانه‌های زنجیره‌ای داخلی هم دنبال می‌شود. رمز دشمنی ضدانقلاب خارج‌نشین و رسانه‌های استکباری با آیت‌الله جنتی، آیت‌الله مصباح و آیت‌الله یزدی را باید در پایبندی و پایداری آنها بر دفاع از اصول اسلام ناب ، انقلاب و دفاع از رهبری دانست. "یاران انقلاب و اسلام ناب" مورد بغض "دشمنان انقلاب و اسلام‌های تقلبیِ رحمانی  واعتدالی" هستند.

اشاره رهبرمعظم انقلاب به توصیه بی بی سی برای رای ندادن به

علمای انقلابی در مجلس خبرگان/ بی بی سی: به آیت‌الله جنتی،

مصباح و یزدی رای ندهید/ رهبرانقلاب:وقتی شما دانستید دشمن

چه می‌خواهد عکس آن عمل خواهید کرد

 

آنچه واضح است که طراحی رسانه‌های دشمن با اسم رمز «نه به فقه داعشی» یا «نه به مثلث جیم»، خط واحدی است که اصلی‌ترین چهره‌های انقلابی مجلس خبرگان بکار گرفته شده و همین خط نیز در رسانه‌های زنجیره‌ای داخلی هم دنبال می‌شود. رمز دشمنی ضدانقلاب خارج‌نشین و رسانه‌های استکباری با آیت‌الله جنتی، آیت‌الله مصباح و آیت‌الله یزدی را باید در پایبندی و پایداری آنها بر دفاع از اصول اسلام ناب ، انقلاب و دفاع از رهبری دانست. "یاران انقلاب و اسلام ناب" مورد بغض "دشمنان انقلاب و اسلام‌های تقلبیِ رحمانی واعتدالی" هستند.
رجانیوز - گروه سیاسی: با نزدیک شدن به هر انتخاباتی دوگانه حاکم که بر اساس فضای سیاسی و اجتماعی کشور و شرایط روز مشخص می‌شود. این. انتخابات پیش‌رو هم از این قاعده مستثنی نمانده است و نظرگاه‌های مختلفی به شدت در شیپورهای تبلیغاتی نواخته می‌شود. در همین خصوص رهبر معظم انقلاب در دیدار با مردم آذربایجان شرقی به تبیین شاخصه‌های صحیح برای رأی دادن پرداختند. ایشان در قسمتی از سخنان خود به شاخصه‌هایی همچون موضع نامزدها نسبت به غرب، نوع مواجهه با شورای نگهبان و سبک زندگی شخصی پرداختند و معیارهای رأی دادن را تبیین نمودند.
 
با داغ‌شدن تب انتخابات در هر دوره، قطب‌بندی هایی بین جریانات سیاسی شکل می‌گیرد که فراتر از اختلاف سلیقه است و به مبنا و زیرساخت‌های فکری افراد بازمی‌گردد. 
 
به گزارش رجانیوز، اما این رخداد طبیعی وقتی مهم‌تر می‌شود که دشمنانِ همیشگی انقلاب و نظام هم وارد این جبهه‌بندی‌ها شوند و از یکی از طرفین این دوگانه حمایت کنند. مساله‌ای که معمولا نشان از امیدبستن دشمن به اقدامات و مواضع آن طیف سیاسی دارد.
 
 رهبرمعظم انقلاب در دیدار دیروز خود با جمعی از مردم آذربایجان شرقی؛ با اشاره به ورود صریح رسانه‌های دشمن از جمله بی بی سی به جبهه‌بندی داخلی انتخابات  و اینکه دشمن «دستورالعمل می‌دهد که به چه کسی رأی بدهید یا ندهید» فرمودند:
 
«رادیوی انگلیسی دارد به مردم تهران دستورالعمل میدهد به فلانی رأی بدهید، به فلانی رأی ندهید! معنای این چیست؟ انگلیسی‌ها دلشان تنگ شده برای دخالت کردن در ایران. یک روزی بود که پادشاه کشور وقتی میخواست تصمیم مهمّی بگیرد، سفیر انگلیس را صدا میکرد و از او میپرسید که این کار را بکنم یا نکنم. انگلیس‌ها یک روزی این‌جور در امور کشور دخالت میکردند؛ بعد هم آمریکایی‌ها، یک مدّتی هم هر دو؛ امروز این دستها قطع شده است.»
 
ایشان در ادامه درباره واکنش مردم به این مواضع رسانه‌های دشمن انقلاب فرمودند: امروز جلوی این دخالتها گرفته شده است به برکت انقلاب، به برکت بیداری مردم؛ دلشان تنگ شده، حالا از راه رادیو به مردم دارند دستور میدهند به فلانی رأی بدهید، به فلانی رأی ندهید. اینکه ما عرض میکنیم در انتخابات، مردم با بصیرت، با آگاهی، با دانایی وارد بشوند، به‌خاطر این است؛ بدانند دشمن چه میخواهد؛ وقتی شما دانستی دشمن چه میخواهد، عکس او عمل میکنی؛ معلوم است.»
 
این سخنان رهبرانقلاب پس از آن بیان شد که طی هفته گذشته جریان رسانه‌ای ضدانقلاب و دشمنان انقلاب در یک خط خبری هماهنگ با رسانه‌های حامی فتنه و اصلاح‌طلب، لزوم رای‌نیاوردن حضرات آیات «جنتی، مصباح و یزدی» را مطرح کردند. بی بی سی رسانه رسمی انگلستان در مطلبی با تیتر یک محاسبه: حذف 'یزدی، جنتی و مصباح' از خبرگان چگونه ممکن است؟» با مبناقرار دادن تعداد آراء روحانی در انتخابات ریاست‌جمهوری تهران نوشت:
 
 «رای دهندگان به فهرست رفسنجانی-روحانی ، بیش از نیم میلیون نفر از رای دهندگان به فهرست یزدی-جنتی-مصباح بیشتر هستند. در چنین شرایطی اگر حامیان رئیس جمهور فعلی در انتخابات خبرگان پیش رو، به طور هماهنگ به ۱۶ نفر رقیب آقایان یزدی، جنتی و مصباح رای بدهند، به راحتی امکان راندن آنها به جایگاه های ۱۷ به پایین فهرست منتخبان استان تهران را خواهند داشت.»
 
بی بی سی همچنین با اشاره به اینکه «انتظار رای دادن یکپارچه هواداران فهرست رفسنجانی-روحانی به فهرستی از ۱۶ کاندیدای رقیب این سه نفر واقع بینانه نیست» نوشت: «اما باید توجه داشت که در جانب مقابل نیز، اکثریت قاطع رای دهندگان به آقایان یزدی، جنتی و مصباح، در کنار آنها به سایر اصولگرایان رای خواهند داد. رفتاری که اگرچه در حالت عادی اتفاق مهمی نیست، ولی در شرایطی که نسبت بالایی از رای دهندگان طیف مقابل در صدد حذف این سه نفر با رای دادن به رقبایشان باشند، به حذف آنها (از طریق افزایش آرای رقبا) کمک خواهد کرد.»
 
 
رادیو زمانه که توسط جمعی از عناصر ضدانقلاب ساکن هلند اداره می‌شود- نیز پا جای پا بی‌بی‌سی گذاشت و همان خط حذف آیات‌عظام جنتی، مصباح و یزدی را پی گرفت. اکبر.گاف که روزی عنوان «عالیجناب سرخ‌پوش» را برای هاشمی در ادبیات سیاسی کشور جا انداخت، این بار واژه‌سازی سیاسی خود را علیه سه تن از کاندیداهای خبرگان تهران نشانه گرفت و طرح حذف «مثلث جیم» را عنوان کرد. «مثلث جیم» برگرفته از حروف اسامی آقایان جنتی، یزدی و مصباح است که او خواستار رأی ندادن به آنها و ممانعت از ورودشان به مجلس شد. گنجی حذف این سه نفر را معادل ضربه زدن به رهبر معظم انقلاب می‌داند که البته در رسانه‌های زنجیره‌ای داخل کشور و مواضع رجال سیاسی هم با صراحت کمتری مورد تأیید قرار می‌گیرد. او در بخشی از مقاله خود با عنوان «شکست جنتی و یزدی و مصباح، آزمون فیصله‌بخش خامنه‌ای» نوشت:
 
«رأی نیاوردن «مثلث جیم» در تهران، هزینه بسیار بالایی برای جمهوری اسلامی، آیت‌الله خامنه ای، سپاه و افراطی‌ترین بخش‌های جمهوری اسلامی دارد. شکست این سه تن، آزمون فیصله‌بخش شکست آیت‌الله خامنه‌ای، اصولگرایان و اسلام فقیهانه آنان است. تهران می‌تواند این آزمون فیصله‌بخش را انجام دهد...»


:: موضوعات مرتبط: اخبارو سیاست , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : دانشجو
تاریخ : جمعه 30 بهمن 1394
پایان گلایه ها، آغاز رقابت ها/ توافق در رياض، تفاهم در تهران!

سخنان دیروز رهبر انقلاب درباره موضوع انتخاباتی و همچنین قراردادهای نفتی در کانون توجه روزنامه های امروز قرار دارد. این در حالی است که موضوع انتخابات و دعواهای سیاسی بر سر لیست ها و جناح بندی ها از دیگر موضوعات مهم دیگر امروز است.

 «روزنامه ایران» در گزارشی با تیتر «رمزگشایی از پروژه تخریبی مخالفان اعتدال» به موضوع جنجال اخیر در رابطه با موضوع شرمندگی که معاون اول رئیس جمهور اعلام کرده است می پردازد. این روزنامه در بخشی از این گزارش می نویسد: «معاون اول رئیس جمهوری در صفحه شخصی خود در اینستاگرام با اشاره به حمله برخی مخالفان علیه دولت در آستانه انتخابات نوشت: بنای کار دولت یازدهم بر سیاسی کاری و پاسخگویی به تخریب‌کنندگان بی‌انصاف نیست، براستی چه کسی شرمنده است؟ به گزارش ایرنا، اسحاق جهانگیری افزود: براستی چه کسی شرمنده است؟ می‌دانید که بنای کار دولت یازدهم بر سیاسی کاری و پاسخگویی به تخریب‌کنندگان بی‌انصاف نیست؛ اما گاهی اوقات اظهارنظرهای مغرضانه‌ای طرح می‌شود که نه تنها نسبتی با نقد ندارد، بلکه نوعی پریشان گویی است و هر انسان منصفی از شنیدن آن متأثر می‌شود. وی ادامه داد: از جمله اینکه بتازگی از دولت خواسته شده به خاطر انتشار ندادن گزارش سه ماه در خصوص یک شاخص اقتصادی شرمنده باشد! جهانگیری یادآور شد: اینکه مسئولان بابت رفتار ناشایست خود شرمنده شهروندان باشند محل خدشه نیست؛ با این حال در هفدهمین همایش ملی معرفی واحدهای صنعتی و خدماتی سبز به صراحت گفتم اگر قرار به شرمندگی باشد چه کسانی باید شرمنده باشند. وی اضافه کرد: افرادی باید شرمنده باشند که بی‌حساب و کتاب خرج کردند و بدهی‌هایی بزرگ بر عهده دولت بعد قرار دادند و یک دولت به معنای واقعی بدهکار ایجاد کردند. معاون اول رئیس جمهوری تصریح کرد: شرمندگی برای کسانی است که 22 میلیارد دلار در 17 ماه از پول‌های کشور را به بهانه واهی جلوگیری از نوسان قیمت ارز به استانبول و دوبی برده و فروختند که نه تنها از نوسان ارز جلوگیری نکردند که وضع ارز به مراتب بدتر شد. جهانگیری در ادامه نوشت: کسانی باید شرمنده باشند که بابک زنجانی درست کرده و دکل نفتی گم کردند، ده‌ها فساد در کشور شکل داده و فساد را نهادینه کردند. موضوع واقعاً خیلی روشن است و به نظرم افرادی که آدرس غلط می‌دهند را نباید جدی گرفت.»

 

«روزنامه کیهان» در یادداشتی به قلم حسین شریعتمداری با عنوان «دیکته از انگلیس !» می نویسد: «این روزها شبکه فارسی‌زبان بی.بی.سی که تحت نظارت و مدیریت مستقیم وزارت خارجه و سرویس اطلاعات خارجی انگلیس - MI6 - اداره می‌شود، با جدیت! از مردم ایران می‌خواهد که در انتخابات خبرگان رهبری به لیست مورد حمایت آقای هاشمی رفسنجانی رأی بدهند و تاکید می‌کند که نباید به شخصیت‌های انقلابی، مخصوصا حضرات آیات جنتی، یزدی و مصباح رأی بدهند! همین خط خبری و توصیه سیاسی با همان سمت و سو از شبکه فارسی‌زبان آمریکا VOA و رادیو فردا که وابستگی خود به سازمان «سیا» را انکار نمی‌کند نیز دنبال می‌شود.

گفتنی است، چند ماه قبل از فتنه آمریکایی-اسرائیلی 88، رسانه‌های بیگانه که فتنه 88 از سوی دولت‌های متبوع آنها طراحی شده و می‌دانستند چه توطئه‌ای در پیش است، برای مدیریت بیرونی فتنه و ارسال دستورالعمل سرویس‌های اطلاعاتی مثلث آمریکا، انگلیس و اسرائیل به فتنه‌گران، دقیقا همین خط را تدارک دیده و عملیاتی کرده بودند. رادیوهای آمریکا و بی‌بی‌سی، شبکه تلویزیونی فارسی‌زبان خود را راه‌اندازی کردند، «توئیتر» که قرار بود و اعلام کرده بود به منظور تغییر ساختار و پاره‌ای از تعمیرات برای مدتی تعطیل خواهد بود، با سفارش رسمی و اعلام شده وزارت خارجه آمریکا، این تعمیرات و تغییرات را به تأخیر انداخت. وزارت خارجه رژیم صهیونیستی یک شبکه فارسی‌زبان ایجاد کرد. شبکه تلویزیونی و انگلیسی‌زبان «یورونیوز» که دامنه فعالیت آن، کشورهای اروپایی بود، در اقدامی غیرمنتظره، یک شبکه فارسی‌زبان راه‌اندازی کرد و تمامی این رسانه‌ها در جریان فتنه 88 به طور تمام قد و با همه توان در اختیار فتنه‌گران بود تا آنجا که حتی شعارهای ساختارشکنانه، نظیر «نه غزه، نه لبنان، جانم فدای ایران»!، «انتخابات بهانه است، اصل نظام نشانه است»! و... را نیز به سران وطن‌فروش و فریب‌خوردگان میدانی فتنه دیکته می‌کردند و بخش مدیریت رسانه‌ای فتنه را برعهده داشتند. اما، اصحاب و سران نه فقط فتنه هرگز با این دشمنان بیرونی مرزبندی نکردند، بلکه آشکارا از آنها دستور می‌گرفتند و دستورات دیکته شده را به میدان می‌آوردند.

این روزها هم دستورالعمل توصیه شده - بخوانید دیکته‌شده - سرویس‌های اطلاعاتی آمریکا و انگلیس، بدون کم و کاست و دقیقا همان‌گونه که دیکته شده است از سوی برخی مدعیان اصلاحات و اعتدال و کارگزاران و رسانه‌های مجازی و مکتوبی که در اختیار دارند دنبال می‌شود. آیا این همخوانی تصادفی است و فقط در حد و اندازه یک اتفاق ساده و بدون هماهنگی قبلی و پشت پرده قابل ارزیابی است؟! اگر اینگونه نیست - که ان‌شاءالله نباشد! - کمترین انتظار آن است که آقای رفسنجانی و برخی دیگر از مدعیان اصلاحات و اعتدال با صراحت و به گونه‌ای خالی از ابهام، علیه بلندگوهای وابسته به سرویس‌های اطلاعاتی آمریکا و انگلیس موضع گرفته و به وضوح نشان بدهند که با دشمنان تابلودار بیرونی مرزبندی مشخصی دارند و بسیار بدیهی است که اگر آشکارا علیه سرویس‌های اطلاعاتی یاد شده و بلندگوهای نشان‌دار آنها موضع‌ نگیرند باید به مردم حق بدهند که در این ماجرا «کاسه‌ای زیر نیم‌کاسه» ببینند! این توصیه از سر دلسوزی و خیرخواهی برای خود آقایان مورد اشاره است، چرا که اقدام یاد شده از سوی رسانه‌های دولتی آمریکا و انگلیس مصداق اقدام احمقانه دشمنان است که به قول امام سجاد علیه‌السلام، جای شکر دارد و مانند همیشه، نتیجه معکوس به دنبال خواهد داشت، زیرا کدام یک از مردم این مرز و بوم - غیر از گروهی اندک و فریب خورده و یا خودفروخته- را می‌توان یافت که خشم و غضب دشمنان قسم خورده اسلام و ایران و انقلاب نسبت به این یا آن شخصیت درون نظام را نشانه صحت و درستی بینش و منش آنان نداند؟ و یا حمایت همان دشمنان بیرونی از فلان و بهمان شخص را، دلیل محکم و قابل استنادی برای نامطلوب بودن و ضرورت طرد آنها تلقی نکند؟ از امام صادق علیه‌السلام نقل‌است که می‌فرمایند؛ «از میان دونفر، آن را که مطلوب دشمنان ماست کنار بگذارید و آن را که مورد خشم و غضب دشمنان ماست ترجیح بدهید».

 

 

«روزنامه قانون» در گزارشی با عنوان «پایان گلایه هاآغاز رقابت ها» می نویسد: «استارت تبلیغات انتخابات مجلس شورای اسلامی در کشور زده شد. حال کاندیداهای این انتخابات در سراسر کشور در قالب لیست‌های انتخاباتی و مستقل‌ها به صورت فردی تبلیغات خود را آغاز کرده‌اند. یک هفته ماراتن سخت و نفسگیر میان گروه‌های سیاسی و کاندیداهای این انتخابات شروع و گروه‌های سیاسی به دنبال سهم بیشتر از کرسی‌های مجلس هستند. اما برگزاری انتخابات در کشور الزاماتی در اجرا نیز دارد. از سوی قریب به یک میلیون نفر در جریان برگزاری انتخابات در قالب اعضای هیات‌های اجرایی و نظارت، اعضای شعب ثبت نام و اخذ رای، ناظران شورای نگهبان، نمایندگان فرماندار و بخشدار، بازرسان وزارت کشور، ماموران محافظ صندوق، ستاد انتخابات کشور، ستاد انتخابات استان‌ها، که بخش اعظم آنان نیرو‌های مردمی هستند، سازماندهی می‌شوند تا کار اجرا، نظارت و پشتیبانی انتخابات را به عنوان معتمدان مردم آرا را اخذ و قرائت و شمارش كنند. همه چیز در کنار هم آماده می‌شود تا انتخاباتی با حضور تمام سلیقه‌ها برگزار شود

نوبت به عمل رسيد

صاحب‌ليست‌ها و گروه‌هاي سياسي و همچنين نامزدهاي انتخاباتي بايد بدانند كه جدل‌هاي زمان تاييد صلاحيت‌‌ها و نيز حرف و سخن‌هاي زمان تهيه ليست‌ها گذشت و امروز نوبت ارائه برنامه براي مجالس است.اين افراد بايد بدانند كه مردم از نزاع‌هاي سياسي و تبليغاتي خسته‌اند و نامزدها در تبليغات خود برنامه‌هايي را براي حل مشكلات مردم به بازار سياسي بفرستند كه مشكلي از ملت حل كند چرا كه وقت نطق‌هاي سياسي و نمايشي گذشته و امروز نوبت عمل است

 

«روزنامه شرق» در گزارشی به سخنان دیروز رهبر انقلاب می پردازد و در گزارشی با عنوان «مردم در انتخابات درست عکس خواست دشمن عمل کنند» می نویسد: «پایگاه اطلاع‌رسانی مقام معظم رهبری: حضرت آیت‌الله خامنه‌ای صبح دیروز در دیدار پرشور ‌هزاران نفر از قشرهای مختلف مردم آذربایجان شرقی، ضمن تشکر صمیمانه از ملت بزرگ ایران به دلیل خلق حماسه پرشکوه ۲۲بهمن امسال، آن را نشانه عزم راسخ و ایستادگی و بیداری مردم دانستند و با تأکید بر اینکه انتخابات هفتم اسفند نیز مظهر بیداری ملت و دفاع از نظام و استقلال و عزت ملی است، گفتند: «مردم با حضور همه‌جانبه و آگاهانه و همراه با بصیرت و دانایی در انتخابات، درست عکس خواست دشمن عمل کنند». مقام معظم رهبری در این دیدار که در آستانه سالروز قیام مردم تبریز در ۲۹بهمن سال ۱۳۵۶برگزار شد، ضمن تجلیل از ایمان عمیق، بیداری، نشاط و ایستادگی مردم آذربایجان در مقاطع مهم و سرنوشت‌ساز تاریخ کشور، به‌ویژه در دوران انقلاب اسلامی، بر لزوم زنده نگه‌داشتن روزهای تاریخی انقلاب تأکید کردند و با اشاره به ۲۲بهمن به‌عنوان یکی از این روزهای بسیار مهم افزودند: «براساس گزارش‌های مستند از مراکز معتبر، حضور مردم در حماسه راهپیمایی ۲۲بهمن امسال در سراسر کشور، نسبت به سال گذشته، به میزان قابل توجهی افزایش داشته است».

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، با تشکر صمیمانه از حضور پرشکوه مردم در راهپیمایی ۲۲بهمن تأکید کردند: «این افزایش حضور نشان‌دهنده آن است که به‌رغم تلاش گسترده و پرحجم جبهه استکبار برای به فراموشی سپرده‌شدن یا کم‌رنگ‌شدن انقلاب در ذهن مردم، اما اندک خللی در عزم راسخ ملت به وجود نیامده است»

 

«روزنامه خراسان» در گزارشی با عنوان «سه خط قرمز سازمان بازرسی برای قراردادهای جدید نفتی» می نویسد: «قراردادهای جدید نفتی با حضور کارشناسان سازمان بازرسی کل کشور و وزارت نفت مورد بررسی قرار گرفت.به گزارش فارس به نقل از روابط عمومی سازمان بازرسی کل کشور، ناصر سراج، رئیس سازمان بازرسی کل کشور در این نشست که با حضور بیژن زنگنه وزیر نفت، معاونین و کارشناسان وزارت نفت و معاون اقتصادی و بازرسان کل حوزه نفت سازمان بازرسی کل کشور برگزار شد، با اشاره به هدف برگزاری این نشست گفت: هدف از تشکیل جلسه حاضر بررسی قراردادهای جدید نفتی است، قرار است قراردادهای نفتی مورد چکش‌کاری بیشتر قرار گیرد تا خروجی آن به نفع نظام و مردم باشد.سراج با اشاره به اشکالات سازمان بازرسی کل کشور به قراردادهای جدید نفتی گفت: تأکید می‌کنم که هدف سازمان بازرسی رفع اشکالات این قراردادها به نفع نظام و مردم است. هدف ما این نیست برای مدیران وزارت نفت پرونده تشکیل دهیم، قطعاً دنبال آن هستیم که مدیران را به انجام ریسک عادت دهیم چراکه معتقدیم مدیری که نتواند ریسک کند، مدیر نیست.

خط قرمز اول: تولید صیانتی

رئیس سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به مغایرت‌های قراردادهای جدید نفتی گفت: خط قرمز سازمان بازرسی در قراردادهای نفتی، موضوع صیانت از ذخیره‌های هیدروکربوری(ذخایر نفت و گاز) است. مجموع عملکرد شرکت ملی نفت به‌ویژه در 15 سال اخیر( تا قبل از کاهش تولید اجباری ناشی از شرایط تحریم) با ضوابط تولید صیانت شده، منطبق نبوده است.

بیم تداوم تولید غیرصیانتی در پسابرجام

سراج تصریح کرد: مطابق گزارش‌های رسمی شرکت ملی نفت و گزارش‌های سازمان بازرسی کل کشور، بعضاً به‌طور میانگین روزانه تا حدود 450 هزار بشکه نفت خام، تولید غیرصیانتی داشته‌ایم و قطعاً بیم آن می‌رود که در شرایط پسابرجام مجدداً این شرایط شکل بگیرد. وی افزود: تولید غیرصیانتی در حجم بالا، چون منجر به حبس منابع نفت در زیرزمین می‌شود، لذا در بلندمدت، منافع اقتصادی و در نهایت منافع ملی را شدیداً تهدید می‌کند. اصلاح این وضعیت، مستلزم تزریق گاز کافی و مستمر به مخازن نفتی و توسعه روش‌های ازدیاد برداشت است.

برنامه های تولید صیانتی روی کاغذ مانده است

رئیس سازمان بازرسی کل کشور با بیان این‌که«حتی از منظر قانون نیز فروش نفت ارزان برخلاف تولید صیانت شده است»، متذکر شد: یعنی ارزان‌فروشی و خام‌فروشی نیز به‌نوعی معادل عدم صیانت است. طبق بند 7 ماده 1 قانون اصلاح قانون نفت«تولید صیانت شده از منابع نفت عبارت است از کلیه عملیاتی که منجر به برداشت بهینه با حداکثر ارزش اقتصادی تولید از منابع نفتی کشور در طول عمر منابع مذکور می‌شود و باعث جلوگیری از اتلاف ذخایر در چرخه تولید نفت بر اساس سیاست‌های مصوب می‌شود.» وی با طرح این سؤال که «برای این موضوع یعنی تولید صیانت شده چه برنامه جامعی تدوین و اجرا شده است؟!» افزود: البته برنامه روی کاغذ زیاد است، اما در عمل هیچ کار اساسی نشده است.

خط قرمز دوم: کنترل خام فروشی

سراج با تأکید بر این‌که «خط قرمز دیگر سازمان بازرسی کل کشور، توسعه خام فروشی است که خلاف سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و سیاست‌های کلی بخش انرژی است» گفت: جهت‌گیری اصلی برنامه‌های کشور در حوزه نفت، عموماً مبتنی بر توسعه اقتصاد بر مبنای صادرات نفت و گاز است. یعنی عموماً تجارت در حوزه نفت را با صادرات نفت تولیدی برابر می‌دانیم درحالی‌که تجارت نفت مفهومی به‌مراتب فراتر از تولید نفت دارد و شامل ترانزیت و سوآپ و تبدیل و صادرات و غیره می‌شود.

لزوم تفکیک میادین مستقل و مشترک در قراردادها

وی تصریح کرد: در قراردادهای جدید باید میان میادین مستقل و میادین مشترک تفکیک قائل شد. یعنی فرمت‌ها و تیپ‌های قراردادی مختلف داشت. در میادین مشترک نیز شرایط منطقه خزر(آب‌های عمیق) با خلیج‌فارس(آب کم‌عمق) و شرایط میادین دریایی با مناطق خشکی متفاوت است و بایستی دقیقاً موردتوجه قرار گیرد.

خط قرمز سوم: پیشگیری از فساد

وی خط قرمز دیگر سازمان بازرسی کل کشور را موضوع سلامت و جلوگیری از فساد در مراحل مختلف قراردادهای نفتی عنوان کرد و افزود: به‌هرحال تجارب نامطلوبی در برخی قراردادهای خارجی نفتی از جمله قرارداد «استات اویل» و قرارداد «کرسنت» و برخی قراردادهای دیگر وجود دارد. قویاً پیشنهاد داریم یک بند در قراردادهای خارجی گنجانده شود که چنانچه در هر مرحله‌ای از اجرای قرارداد ثابت شد که طرف مقابل مثلاً سعی در اعمال نفوذ داشته یا اقدام به پرداخت رشوه تحت هر عنوانی نموده یا یکی از عناوین مندرج در کنوانسیون ملل متحد در مقابله با فساد را مرتکب شده است، حق فسخ یا تجدیدنظر در قرارداد با یک سازوکار مناسب و مؤثر برای کارفرما ایجاد شود. این کار باعث می‌شود پای دلالان و مفسدان تا حدود زیادی کوتاه شود. یعنی هزینه فساد بایستی بالا رود.»

 

«روزنامه اعتماد» در گزارشی با عنوان «توافق در رياض، تفاهم در تهران» به نشست وزيران نفت ايران، عراق، ونزوئلا و رئیس دوره ای اوپك براي تثبيت سقف توليد می پردازد. در بخشی از این گزارش آمده است: «نشست چهارجانبه قطر در برابر نشست چهارجانبه تهران. تنور رايزني‌ها در خصوص نفت داغ است. حالا آنها به اين نتيجه رسيده‌اند كه توليد نفت را كاهش دهند. مصاحبه پشت مصاحبه كه ما نيز موافقيم. اين توافق را كشورهايي اعلام مي‌كنند كه اين اقدام را منوط به همراهي همه كشورها مي‌دانند. ايران اما نقش‌آفريني متفاوتي در اين بازار دارد. ايران هر چند از كاهش سقف توليد نفت حمايت مي‌كند اما خواستار باز پس گرفتن سهم بازار خود است. حالا عربستان، روسيه، ونزوئلا و قطر در دوحه گرد هم آمدند تا براي قيمت‌ها چاره‌اي بينديشند و ديروز نيز وزير انرژي قطر و ونزوئلا همراه با وزير انرژي عراق ميهمان زنگنه شدند تا دومين نشست چهارجانبه و با اهميت در خصوص آينده نفت در تهران برگزار شود. در جلسه مشترك چهارجانبه عربستان، روسيه، قطر و ونزوئلا در دوحه قطر اين توليد‌كننده‌ها اعلام كردند در صورتي كه ديگر توليدكنندگان نفت همراهي كنند حاضر هستند سطح توليد خود را در سال ٢٠١٦ افزايش ندهند. به همين سبب الكساندر نواك، وزير انرژي روسيه رسما گفته بود: «ما اين آمادگي را داريم تا سطح توليد نفت خود را در متوسط توليد شده ماه ژانويه نگه داريم و از آن تجاوز نكنيم.»اين تاكيدات در حالي است كه ايران به هيچ‌وجه قصد ندارد توليد خود را كاهش دهد و بارها تاكنون اعلام كرده است كه حتي با تداوم كاهش قيمت نفت باز هم قصد دارد توليد و صادرات نفت خود را افزايش دهد و بازاري كه روزي توسط عراق، عربستان و قطر تصاحب شده است را دوباره در اختيار بگيرد؛ موضوعي كه همه اعضاي اوپك به آن واقف هستند و به خوبي مي‌دانند ايران از اين سهم خود كوتاه نخواهد آمد. چرا كه طي سال‌هاي گذشته ايران بارها با ارسال نامه‌ها و درخواست‌هاي شفاهي از اعضاي اوپك خواست تا با بازگشتن به سهميه‌هاي تعيين شده قبلي اجازه دهند ايران بازار خود را دوباره به دست آورد و بعيد به نظر مي‌رسد با وجود همه تلاش‌هايي كه تاكنون براي افزايش برداشت از ميادين نفتي ايران انجام شده است اين كشور زير بار توافق كاهش صادرات نفت به بازار برود. گويا اين عدم پايبندي ايران به اين تصميم جديد در عدم دعوت از ايران براي حضور در اين نشست چهارجانبه به خوبي مشهود است. آنها به خوبي مي‌دانند كه ايران با همه آلارم‌هايي كه در مورد حضورش در بازار داده است قصد ندارد به همين راحتي زير بار توافقي جديد برود و به همين اساس هم نشست نخست خود را در كشوري نزديك جغرافياي ايران برگزار كردند و حالا بعد از توافق يك سوم اعضا كه اتفاقا سهم قابل توجهي هم دارند به سراغ پنجمين سهم‌دار بازار آمده‌اند تا اين‌بار با گفتماني متفاوت در مورد توافق مقطعي براي ثبات قيمتي در بازار صحبت كنند. البته برخي تحليلگران معتقدند كه تاثير اين اقدام- توافق كاهش توليد - بر قيمت نفت در بازار جهاني مشخص نيست و اين مساله به سياست نفتي بسياري از توليدكنندگان نفت در جهان وابسته است، چرا كه ديدگاه اين كشورها نسبت به شرايط كنوني بازار با توجه به تلاش در راستاي حفظ سهم از بازار تقاضا با يكديگر متفاوت است، چرا كه ايران قصد دارد با لغو تحريم‌ها توليد نفت خود را طي ماه‌هاي آينده ٥٠٠ هزار بشكه افزايش دهد. و حالا بنا به گفته ميسوين ماهش و كوين نوريش كارشناسان موسسه باركليز، ايران و عراق از جمله مهم‌ترين اعضاي اوپك هستند كه بايد در اين زمينه با روسيه و عربستان همراه شوند چرا كه طي سال جاري بيشترين افزايش توليد در بازار نفت جهاني را از اين كشورها خواهيم داشت اما در زمينه همراهي اين دو كشور با اين تصميم عدم اطمينان بالايي وجود دارد. تلاش‌ها در اجراي اين سياست به‌شدت تحت‌تاثير عدم اطمينان متقابل بين دو رقيب منطقه‌اي ايران و عربستان است. اين دو كشور در بحران‌هاي منطقه‌اي يمن و سوريه سياست‌هاي كاملا متقابلي را در پيش گرفته‌اند. وزير نفت عربستان نيز پس از اين ديدار اعلام كرد كشورهاي توليدكننده نفت طي ماه‌هاي آينده به ارزيابي بازار ادامه خواهند داد. ثابت نگه داشتن ميزان توليد نفت و عدم افزايش آن در شرايط كنوني كافي خواهد بود. در ماه دسامبر سال گذشته اوپك روزانه ٣٩ ميليون بشكه نفت و به عبارت ديگر دو پنجم از نفت جهان را توليد كرده است. كارشناسان موسسه كاپيتال اكونوميكس لندن نسبت به اين تصميم عربستان و روسيه اعلام كردند كه بدون اين تصميم نيز بعيد به نظر مي‌رسيد عربستان و روسيه توليد نفت خود را بيش از حد كنوني افزايش دهند. بنا به گفته جوليان جسوپ و توماس پاگ دو كارشناس بازار نفت بين‌المللي براي اينكه اين توافق موثر واقع شود عربستان بايد توليد نفت خود را كاهش دهد. به هر روي عراق، ونزوئلا و قطر به ايران آمده‌اند تا با بيژن نامدار زنگنه وزير نفت ايران پاي ميز مذاكره بنشينند تا شايد بتوانند ايران را متقاعد به كاهش توليد كنند. ظاهرا قرار است وزراي سه كشور حاضر جاي خالي عربستان و روسيه را در متقاعد كردن ايران براي عقب‌نشيني از برنامه‌هاي اعلامي‌اش پر كنند. نشست چهارجانبه تهران در عصر روز گذشته بدون روسيه و عربستان در حالي برگزار شد كه تا آخرين ساعات برگزاري اين نشست حضور وزير نفت قطر با اما و اگر همراه بود.



:: موضوعات مرتبط: اخبارو سیاست , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : دانشجو
تاریخ : پنج شنبه 29 بهمن 1394
رمزگشایی از جنجال رسانه‌ای جدید دولت

«برجام۲»؛ واقعیت یا وعده‌ای دیگر برای فرار از پاسخگویی درباره

تحقق وعده های قبلی دولت؟/ آقایان دولتی! به جای فتح‌الفتوح

ساختن‌ اغراق‌آمیز از برجام، دستاوردها و هزینه‌هایش را بیان کنید

 

بنابراین دولتی‌ها بازهم برای فرار از چرایی محقق نشدن وعده‌های دولت، یک وعده سر خرمن دیگر به نام «برجام۲» را تبلیغ می‌کنند. باید برای باورپذیر بودن «برجام۲»؛ همچنان «برجام» را فتح‌الفتوح جلوه داد. «برجام۱» و «برجام۲» به کمک هم نیازمندند، یکی برای فرار از پاسخگویی و دیگری برای زنده‌ماندن امیدِکاذبی که دولت همچنان می‌کوشد به جامعه القاء کند.
گروه سیاسی-رجانیوز: برجامی که قرار بود با حضورش همانند یک اسطوره به کمک دولت یازدهم بیاید و تمام مشکلات کشور را رفع نماید، این روزها به پاشنه آشیل دولت یازدهم تبدیل شده است. پاشنه آشیلی که دولت را مجبور کرده است تا از هر فرصتی برای بزک برجام استفاده کند. گاهی با برگزار کردن جشن اهدا مدال شجاعت و گاهی با تعریفهای غلوآمیز از پسابرجام و جدیدا هم با کلیدواژه «برجام۲».
 
به گزارش رجانیوز در دو سال گذشته تمامی وعده‌های دولت یازدهم به بعد از برجام حواله شده بود و تمام دولتمردان به بهانه وجود تحریم‌ها تلاش می‌کردند از پاسخ به مطالبات عمومی فرار کنند. در کنار این رویکرد، رسانه‌های منتسب به دولت نیز تمام توان خود را برای نشان دادن اهمیت مذاکرات متمرکز کرده بودند و در نقاط عطف مذاکرات هسته‌ای با دعوت از مردم برای برگزاری جشن‌های خیابانی تلاش کردند تا زمان بیشتری برای دولت یازدهم فراهم کنند.
 
بنابراین دولت یازدهم که تاکنون هویت خود را در نسبت با تنش‌زدایی در سیاست خارجی و مذاکرات هسته‌ای تعریف کرده بود و دو سال گذشته را صرفاً با ترسیم چهره دوران پسا برجام و موکول کردن تحقق وعده‌های خود به بعد از لغو تحریم‌ها سپری کرده بود، با فرا رسیدن روز اجرای برجام هویت سابقش را از دست داد و باید دنبال هویت جدیدی باشد. هویتی که انتظار می‌رفت بر مبنای تحولات اقتصادی و فعالیت‌های زیر بنایی در امر تولید بنا شود. اما فرار دولت از این مساله و سخنان دولتی‌ها درباره اینکه قرار نیست پس از برجام اتفاق خاصی بیفتد؛  باعث شد دیگر صدایی از جشن و پایکوبی حامیان دولت در خیابان‌ها به گوش نرسد.
 
 
 از سوی دیگر دولت یازدهم که تاکنون تنها با حربه وجود تحریم‌ها توانسته بود فشار مطالبات عمومی را به طور موقت کاهش دهد؛ این روزها بیش از قبل نیاز دارد تا نگذارد تنور برجام در افکار عمومی سرد شود. بنابراین دولتی‌ها بازهم برای فرار از چرایی محقق نشدن وعده‌های دولت، یک وعده سر خرمن دیگر به نام «برجام۲» را تبلیغ می‌کنند. همین مساله است که این روزها دولتی‌ها را وادار کرده هرچندوقت یکبار و به هر بهانه پای برجام را وسط بکشند. باید برای باورپذیر بودن «برجام۲»؛ همچنان برجام را فتح‌الفتوح جلوه داد. «برجام۱» و «برجام۲» به کمک هم نیازمندند، یکی برای فرار از پاسخگویی و دیگری برای زنده‌ماندن امیدِکاذبی که دولت همچنان می‌کوشد به جامعه القاء کند. 
 
 
در همین راستا دولت یازدهم  ۱۹ بهمن و برای بزک برجام در افکار عمومی، مراسمی را با عنوان تجلیل از دست‌اندرکاران برجام برگزار کرد. حسن روحانی در این مراسم در اظهاراتی عجیب با اشاره به این که "می‌گویند با برجام دولت برای ملت رفاه بیاورد، مگر ما برجام را آورده‌ایم؟ ما خادم مردم هستیم، برجام را خدا آورد" گفته بود: «پیروزی ملت اراده حق بوده و همان خدا هم برای ملت سربلندی بیشتر و رفاه بیشتر خواهد آورد». 
 
در راستای بزک برجام یکی از پربسامدترین کلید واژه‌هایی که این روزها در سخنان رئیس جمهور به گوش می‌رسد «برجام ۲» است. روحانی در مراسم آغاز عملیات اجرایی برقی شدن راه آهن تهران- مشهد، در کنار این که هماهنگی قوا و نهادها را برای سرعت بخشیدن به روند توسعه کشور را ضروری دانسته بود تاکید کرد: «باید برجام ۲ را برای توسعه کشور آغاز کنیم».
وی همچنین در مراسم روز فنآوری فضایی اظهار کرد: «امروز نیاز به یک برنامه جامع مشترک داریم؛ چرا که از برجام یک عبور کرده‌ایم و باید برجام ۲ را آغاز کنیم. ما در اهداف ملی و توسعه کشور اختلاف نداریم و همه باید دست به دست هم بدهیم تا مشکلات را حل کنیم». زوحانی ۲۲بهمن نیز گفت: «ما نیاز به برنامه جامع اقدام ملی (برجام ۲) داریم و همه باید برای ساختن ایران به یک اقدام مشترک ملی دست بزنیم. توان ملت ایران، تحصیلات جوانان ما، امکانات مادی و طبیعی کشور همه و همه می‌تواند ما را به خوبی به قله پیشرفت و سرافرازی در زندگی مادی و معنوی برساند.»
 
البته روحانی با توجه به انتخابات پیش رو، در اولین واکنش به رد صلاحیت برخی نامزدها در مواجهه با شورای نگهبان گفت که باید از مدل "برجام" استفاده کنیم؛ وی در مورد امور اقتصادی کشور نیز بارها از اصطلاح "برجام ۲" استفاده کرده است؛ حتی در مورد مسائل سیاسی هم "برجام داخلی" بارها به زبان رییس جمهور آمده است.
رئیس جمهور ۲۴ بهمن نیز در آخرین موضع گیری خود درباره برجام در مجمع سالانه بانک مرکزی بار دیگر از کلید واژه برجام استفاده کرد و گفت: «بحمدلله بهترین سربازان هم به این میدان رفتند تا موفق شویم و اکنون که از دوران تحریم عبور کرده‌ایم و وارد دوران پسابرجام شدیم امروز روزی است که باید برجام ۲ یعنی برنامه جامع اقدام مشترک ملی تدوین کنیم و همه هم باید در کنار یکدیگر باشیم.»
 
در واقع دولت یازدهم تلاش می‌کند تا با وسط کشیدن پای برجام در سیاست داخلی کشور حداقل به دوپینگ قهرمانان خود کمک و حواس‌ها را از نقاط ضعف برجام منحرف کند. چرا که اگر برجام واقعا الگویی قابل دفاع است؛ آقای روحانی و دولتش باید به جای فتح‌الفتوح ساختن‌های اغراق‌آمیز از آن، دستاوردها و هزینه‌هایش را تبیین کنند، تا مشخص شود اساسا در برجام چه داده‌ایم و چه گرفته‌ایم.
 
با این وجود اگرچه دولت یازدهم تلاش می‌کند برجام۲ را به عنوان برنامه جدید خود برای پیشبرد اهداف معرفی کند اما تاکنون تعریف مشخصی از آن ارائه نشده است. اساساً روحانی مشخص نکرده که «طرف مقابل» در «برجام۲» چه کسی است و قرار است چه کسی با چه کسی مذاکره کند؟ جایگاه رهبری نظام در این معادلات خودساخته کجاست؟
 
اما مطرح شدن این مساله آن هم در آستانه انتخابات مجلس در کنار فعالیتهای صریح انتخاباتی دولت یازدهم، حکایت از این مساله دارد که قطعاً بخشی ازفایده تبلیغاتی شعار «برجام۲» به مساله انتخابات  و همان سخن روحانی در بهمن ماه برمی‌گردد که گفته بود: «به‌عنوان دولت اعتدال دل‌مان می‌خواهد معتدلان بروند مجلس و این آرزوی ماست.»


:: موضوعات مرتبط: اخبارو سیاست , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : دانشجو
تاریخ : پنج شنبه 29 بهمن 1394
آقازاده‌ای که 20 سال بعد رئیس‌جمهور می‌شود و ....
رصد‌خانه «تابناک» ‌خبرهایی‌ برای مخاطبان آماده می‌کند که غیررسمی هستند یا اینکه کمتر از اهمیت خود، مورد توجه قرار می‌گیرند؛ تیترهایی مانند:«اقامت در کویت پاداش ازدواج با زنان مطلقه!»،«دولت راستگویان به اندازه همه دولتهای قبلی دروغ گفته است»،«توطئه انتخاباتی دشمن علیه مصباح، جنتی و یزدی»،«شگرد تبلیغاتی عجیب یک کاندیدا» و... رصد‌خانه امروز تابناک را تشکیل می‌دهند.
کد خبر: ۵۶۸۵۰۱
تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۹:۴۳ - 16 February 2016
تحولات در گذر است و خبر هیچ ‌گاه متوقف نخواهد شد. خبرهایی رسمی و ‌گاه غیر رسمی؛ خبرهایی که مورد توجه قرار می‌گیرد ‌یا ممکن است همه به راحتی از کنار آن بگذرند. رسانه‌های خبری هر یک به فراخور وابستگی جناحی خود، خبرهایی را برجسته می‌کنند و در مواردی هم از کنار آن می‌گذرند. اگر خبر‌ به‌ما‌هو خبر موضوعیت داشته باشد، وابستگی جناحی نباید در کم‌رنگ و پر رنگ منتقل کردن آن تأثیری داشته باشد.
 
رصد‌خانه «تابناک»، جایی است که خبرهایی ‌گاه غیررسمی و ‌گاه اخباری که مورد توجه قرار نمی‌گیرد، ‌برای مخاطبان آماده می‌کند؛ خبرهایی که ‌گاه به ملاحظه جناح‌های سیاسی مورد توجه قرار نمی‌گیرند و ‌گاه به دلیل کم توجهی رسانه‌ها به حاشیه ‌می‌روند، ولی همین خبر‌ها، اخباری ‌هستند که مخاطبان را از پشت پرده جریانات سیاسی آگاه می‌کنند.
 
پاسخ ایران به درخواست آمریکا برای رفع حصر 
ایران به درخواست آمریکا برای رفع حصر موسوی و کروبی واکنش نشان داد. به گزارش خبرآنلاین، سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد اظهارات اخیر مقامات آمریکایی مبنی بر لزوم رفع حصر آقایان کروبی، موسوی و خانم رهنورد و این که آیا این اظهارات مداخله در امور داخلی ایران نیست گفت: این مسائل از جمله مسائل داخلی کشور است و در مسیر خود در داخل ایران پیگیری می‌شود و ارتباطی به کشورهای خارجی ندارد.  روز گذشته وزارت خارجه آمریکا با صدور بیانیه‌ای بار دیگر خواستار آزادی سران فتنه شد.
 
نگهداری وصیتنامه امام در گاو صندوق هاشمی
وصیت ‌نامه‌ سیاسی‌ امام‌ که‌ تحویل ‌مجلس‌ خبرگان‌ شده‌، توسط من‌ در همین‌ صندوق‌ نگهداری‌ می‌شود. آیت الله هاشمی در خاطره نگاری خود از 26 بهمن سال 1362 می نویسد؛ به گزارش دنیای اقتصاد، به‌ اتفاق‌ آقای‌ کتیرایی‌، گاو صندوق‌ حاوی‌ اسناد محرمانه‌ مجلس‌ شورای‌ ملی‌ را که‌ در اتاق‌ من‌است‌، باز کردیم‌ و اجمالا موجودی‌ آن‌ را نگاه‌ کردیم‌. چیز مهمی‌ ندارد. مهرها، چند متن‌ نامه‌قدیمی‌ زمان‌ قاجار و چند سند از زمان‌ شاه‌ و چیزهایی‌ از این‌ قبیل‌. گفتم‌ به‌ طور رسمی‌ همه‌ این‌چیزها را رسیدگی‌ نماییم‌ و به‌ جای‌ خودش‌ بفرستیم‌. ضمنا وصیت ‌نامه‌ سیاسی‌ امام‌ که‌ تحویل ‌مجلس‌ خبرگان‌ شده‌، توسط من‌ در همین‌ صندوق‌ نگهداری‌ می‌شود. خبر رسید که‌ امروز بسته‌ای‌ حاوی‌ مواد منفجره‌ در دفتر آقای‌ محتشمی‌ سفیرمان‌ در سوریه‌منفجر شده‌ و دست‌ راست‌ ایشان‌ از مچ‌ قطع‌ شده‌ و از دست‌ چپ‌ دو سه‌ انگشت‌ رفته‌، اما نجات‌یافته‌ است‌. ظاهرا اسرائیل‌ مرتکب‌ این‌ جنایت‌ شده‌ است. به‌ تلاقی‌ شرارتهای‌ بعث‌ عراق‌ و به‌عنوان‌ مقابله‌ به‌ مثل‌، شهرهای‌ بصره‌ و بغداد بمباران‌ شدند.
 
برای خدا انصراف دهید
غلامعلی حدادعادل سخنگوی شورای ائتلاف اصولگرایان در گفت و گو با فارس گفت:  همایش اصلی ائتلاف اصولگرایان در روز سه‌شنبه 4 اسفند ماه برگزار میشود. اصولگرایانی که در فهرست قرار نگرفتند برای خدا بهتر است انصراف دهند. اگر آنها انصراف ندهند نه خودشان موفق می‌شوند و نه کسانی که در فهرست قرار گرفته‌اند. افرادی که در فهرست نیستند نباید بی‌جهت رای بشکنند که بعدا پشیمان بشوند.
 
65 درصد مجلس آینده از اصلاح‌طلبان و اعتدالیون خواهد بود
 به گزارش ایسنا، محمدعلی نجفی در نشستی که به همت انجمن اسلامی دانشگاه شهید رجایی برگزار شد، اظهار کرد:اگر قرار باشد کشورمان از دوران گذار توسعه نیافتگی به توسعه یافتگی و جامعه مردم سالار تبدیل شود، این جوانان هستند که آینده کشور را می سازند. محمدعلی نجفی مشاور رئیس جمهور با پیش‌بینی این‌که حداقل 65 درصد مجلس آینده آن از اصلاح‌طلبان و اعتدالیون خواهد بود، گفت: مردم در انتخابات آینده نظرشان را اعلام می‌کنند که خط خشونت و یا خط تعامل و اقتدار مدنظرشان است. 
 
شهید مطهری افغان نیست!
بنیاد شهید مطهری در کانال تلگرام و همچنین صفحه اینستاگرام خود، به شایعه افغان بودن پدر این شهید پاسخ داده است.بنیاد شهید مطهری در مطلبی که برای «پارسینه» ارسال کرد، به شایعه افغان بودن پدر این شهید پاسخ داد.
در متن منتشر شده توسط این صفحه آمده است:
دلیل نسبت افغان دانستن پدر شهید مطهری، سخنی است بی‌پایه از یک فرد محترم که پدرش افغان است. وی در مصاحبه با آخرین شماره کیهان فرهنگی در سال هشتاد و هشت از قول استاد چنین نقل کرده که به او گفته‌اند پدر ایشان افغان بوده و استاد به همراه پدر از هرات به ایران آمده‌اند. (در مقدمه مصاحبه مذکور، مصاحبه‌گر جریان کاملاً کذبی را در این مورد به آخرین فرزند شهید مطهری نسبت داده است).اخیراً به همت «خانه موزه شهید مطهری» از تبارنامه استاد رونمایی شد و همچنان‌که در سمت راست تصویر مشاهده می‌شود، پدر استاد متولد فریمان است.
 
 
محسن هاشمی 20 سال بعد رئیس‌جمهورِ می شود
به گزارش روزنامه شرق، سیدمحمد غرضی ضمن بیان نظرات خود درباره انتخابات هفتم اسفندماه، این اعتقاد را بیان کرد که محسن هاشمی - فرزند آیت‌الله هاشمی رفسنجانی - 20 سال دیگر در این کشور رئیس‌جمهور می‌شود.
 
 
اصلاح‌طلبان همیشه پیروز رقابت‌های نابرابر هستند
یک فعال سیاسی اصلاح‌طلب گفت: فراموش نکنیم که اصلاح‌طلبان همیشه پیروز رقابت‌های نابرابر هستند. عبدالله ناصری در گفت‌وگو با  ایلنا، با اشاره به موضوع بررسی صلاحیت‌ها عنوان کرد: با شروع کار هیات‌های نظارت دیدیم که هر فرد شاخصی در جریان اصلاحات در مراحل مختلف حذف شد و نیروهایی تایید صلاحیت شدند که چندان شناخته شده نیستند.او افزود: در برخی حوزه‌های انتخابیه بیش از یک اصلاح‌طلب تایید صلاحیت شده اما در برخی حوزه‌ها نیز صلاحیت هیچ اصلاح‌طلبی مورد تایید قرار نگرفته است، بدین ترتیب معلوم نیست هیات‌های اجرایی به مرّ قانون عمل کرده‌اند یا هیات‌های نظارت و شورای نگهبان؟
 
چگونگی ورود رئیس جمهور به روند تایید صلاحیت ها
محمد باقر نوبخت سخنگوی دولت در نشست خبری امروز سه‌شنبه (27 بهمن ماه) با اصحاب رسانه، در پاسخ به سوال باشگاه خبرنگاران جوان مبنی براینکه آیا رییس جمهور در ماجرای تایید صلاحیت داوطلبان ورود کرده است، گفت: وی در چارچوب قانون به این موضوع وارد شد و در این راستا با وزیر کشور تبادلای داشتند.همچنین نوبخت اعلام کرد رئیس جمهور از طریق معاون اول و همچنین وزیر کشور در این موضوع ورود پیدا کرده اند.
 
راه حل مشکلات کشور از نگاه عارف
محمدرضا عارف رئیس شورای سیاست‌گذاری اصلاح طلبان در دیدار جوانان اصلاح طلب اظهارداشت: لیست 30 نفره اصلاح طلبان یک لیست ائتلافی و در راستای ائتلاف 92 است. به گزارش فارس، وی با بیان اینکه راه حل مشکلات کشور در درون کشور است، افزود: جریان اصلاحات به این راهبرد رسیده که همیشه باید حضور جدی در صحنه داشته باشد.رئیس شورای سیاست گذاری اصلاح طلبان تاکید کرد: جریان اصلاحات نمی‌تواند کنار بکشد، نمی توانستیم برای لیست به هر حزب یک سهمیه بدهیم چون 25 حزب در شورای سیاست گذاری عضویت داشتند.عارف تصریح کرد: شاخص ما برای انتخاب ارزشی بوده و نه حزبی.
 
واکنش سردارها به توهین روزنامه اصلاح‌طلب به سپاه
سردار محمدرضا نقدی رئیس سازمان بسیج مستضعفین در گفت‌وگو با خبرگزاری بسیج با اشاره به توهین اخیر روزنامه اصلاح طلب و حامی دولت قانون به نیروی دریایی سپاه پاسداران و تشبیه آن به تروریست های داعش گفت: امیدوارم که روزی خدا این رسانه ها را از چنگال استکبار و امریکا نجات دهد تا بتوانند آزاد و ازاد اندیشانه مطلب بنویسند.سردار نقدی همچنین درباره رفتار متناقض معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد نسبت به رفتار متناقض درباره رسانه‌های منتقد و حامی دولت اظهار داشت: ظاهرا آنچه که ایراد دارد مطلب نوشتن علیه غرب است و بر اساس منطق برخی آقایان علیه حزب الله و جریان حزب الله ایرادی ندارد. همچنین جانشین رئیس سازمان بسیج مستضعفین در واکنش به توهین روزنامه قانون به سپاه پاسداران گفت: آن‌ها شکر خورده‌اند و خیلی اشتباه کردند. مگر می‌شود مجاهدین در راه خدا را کسی با داعش مقایسه کند.سردار علی فضلی جانشین رئیس سازمان بسیج مستضعفین در گفت‌وگو با دفاع پرس، با اشاره به توهین یکی از روزنامه‌ها به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و مقایسه این نهاد انقلابی با گروهک تروریستی داعش اظهار داشت: آن‌ها شکر خورده‌اند و خیلی اشتباه کردند.وی در ادامه افزود: مگر می‌شود مجاهدین در راه خدا را کسی با داعش مقایسه کند؟! قطعا اشتباه کردند و حتما غلط کردند که چنین حرفی زده‌اند؛ خودشان و اجدادشان داعشی هستند. مگر کسی جرئت دارد با فرزندان سپاه اسلام این‌گونه حرف بزند؟جانشین رئیس سازمان بسیج مستضعفین همچنین به دستگیری تفنگداران آمریکایی توسط دلاورمردان نیروی دریایی سپاه اشاره کرد و گفت: امریکایی‌ها اشتباهی تاریخی مرتکب شدند و امیدواریم دیگر تکرار نشود.شایان ذکر است که روزنامه قانون در شماره روز گذشته خود با درج یادداشتی عجیب در صفحه سیاسی، رزمندگان سپاه پاسداران را که با به خطر انداختن جان خود متجاوزین آمریکایی که وارد آب های سرزمینی ما شده بودند را به زانو در آوردند با اعضای گروه تروریستی داعش مقایسه کرد!
 
 
توهین به شورای نگهبان از نظر وزیر اطلاعات
سیدمحمود علوی وزیر اطلاعات و داوطلب مجلس خبرگان در نطق انتخاباتی خود با تاکید بر اینکه حرمت شکنی و تهمت زدن و اقدامات خلاف قانون پسندیده نیست، گفت: رهبر انقلاب هم حرکت ناپسند در حرم حضرت معصومه یا حرم امام خمینی را تقبیح و محکوم کردند. کاندیدا‌ها به جای تخریب دیگران باید به اثبات خود بپردازند. اینکه گفته شود داوطلبی مخالف رهبری است یا انتخاب او موجب شادی دشمنان است توهین به شورای نگهبان است.
 
وجود ۴ میلیون بازدیدکننده از کانالهای مستهجن 
مطهری‌شریف با اشاره به دستاوردهای علوم شناختی، چگونگی نفوذ شبکه‌های اجتماعی را اینطور تشریح کرد: در ابتدا داده‌های خامی وجود دارد که به اطلاعات تبدیل می‌شود سپس با ابزار دیتاماینینگ(داده‌کاوی) این اطلاعات تبدیل به دانش می‌شود که در نهایت منجر به شناخت یا همان معرفت از کاربران خواهد شد؛ طبیعی است هرچه شناخت عمیق‌تر باشد، اقدامات و عملکرد بهتری را هم می‌توان ترتیب داد و این همان اتفاقی است که در شبکه‌های مجازی در حال رخ دادن است و دشمنان در حال شناسایی ذائقه مردم ما و تغییر آن به سمت اهداف خود هستند. به گزارش تسنیم، این کارشناس فناوری اطلاعات با استناد به مقاله یکی از نویسندگان غربی خاطرنشان کرد: آقای فیشر معتقد است کاربران شبکه‌های اجتماعی به مثابه کارگرانی هستند که اطلاعات واقعی خودشان را در اختیار کارفرمایان خود قرار می‌دهند.مطهری شریف با ابراز تأسف از آمارهای موجود درباره میزان بازدید از کانال‌های مستهجن و ضدانقلاب هم گفت: براساس رصدهای صورت گرفته، تنها از 31 کانال صرفاً مستهجن و ضدانقلاب، بیش از 4 میلیون بازدیدکننده وجود دارد و این آمار جدای از سایت‌ها و شبکه‌های زرد است.
 
 
اقامت در کویت پاداش ازدواج با زنان مطلقه!
ایرنا نوشت: پایگاه خبری اخبارالساعه امارات امروز (سه شنبه) نوشت: با زنان مطلقه کشورهای خلیج (فارس) ازدواج کن و اقامت دریافت کن. در این خبر آمده است: بدست آوردن اقامت در همه کشورهای عربی بسیار سخت است و این امر می تواند دریافت اقامت در کویت را آسان نماید.این پایگاه خبری در تشریح موضوع ازدواج کفالتی نوشت: این ازدواج بر دو نوع است در نوع اول مبلغی به عنوان مهریه زن در نظر گرفته می شود و در نوع دوم که ازدواج با شخص خارجی صورت می گیرد بر سر مبلغ معینی به عنوان مهریه توافق می شود، ولی دریافت مبلغ به انجام عملیات اقامت مشروط می شود تا در صورتی که موضوع اقامت حل نشود، مبلغ توافق شده به مرد برگردانده شود.براساس آمارهای رسمی کویت، 35 درصد زنان بالای 35 سال در این کشور مجرد هستند.یک نماینده مجلس کویت سال های قبل در طرحی برای حل معضل زنان مجرد، خواستار صدور قانونی برای امکان ورود 'همسران زیباروی' از کشورهای اسلامی و با ویژگی های خاص برای زنان کویتی شده بود.مجلس کویت برای پایان بخشیدن به آنچه 'بحران زنان مجرد' نامیده شده در سال های قبل پیشنهادی را ارائه داده بود که بر اساس آن، دولت کویت مکلف می شد به کسانی که تجدید فراش کنند مبلغ 15000 دلار جایزه پرداخت کند.
 
 
سعد حریری: لبنان استانی از ایران نخواهد شد
سعد حریری، رهبر حزب المستقبل لبنان در بیروت گفت لبنان تسلیم زور اسلحه و افراط گرایی نمی شود. حریری گفت که لبنان استانی از ایران نیست و تاکید کرد بعضی مایلند لبنان موضعی ضد سعودی و کشورهای خلیج فارس بگیرند. به گزارش عصر ایران به نقل از العربیه، نخست وزیر پیشین لبنان مدعی شد "ایران با زورگویی نمی تواند رهبری لبنان را تعیین کند، و به زور اسلحه نمی تواند جلوی انتخاب رئیس جمهوری لبنان را بگیرد." حریری که به مناسبت یازدهمین سالگرد ترور پدرش، رفیق حریری، و در گردهمایی نیروهای "14 مارس" سخنرانی می کرد گفت بعضی از سر بی خردی نسبت به سعودی و کشورهای خلیج فارس با عقده سخن می گویند. حریری صبح روز یکشنبه از ریاض وارد بیروت شد تا در مراسم سالگرد ترور پدرش در این شهر شرکت کند. این سومین دیدار حریری از لبنان بعد از سال 2011 است که دولت او توسط ائتلافی بنام "8 مارس" و با مشارکت حزب الله لبنان ساقط شد.
 
 
حمایت موتلفه اسلامی از لاریجانی در انتخابات مجلس
حزب موتلفه اسلامی در اطلاعیه‌ای حمایت رسمی خود را از کاندیداهای مورد حمایت جامعه مدرسین برای انتخابات خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی اعلام کرد.به گزارش ایسنا، متن این اطلاعیه به شرح زیر است:با توجه به نزدیک بودن موعد برگزاری انتخابات پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری و دهمین دوره مجلس شورای اسلامی، بدین وسیله حزب موتلفه اسلامی استان قم ضمن دعوت از اقشار مختلف مردم به حضور گسترده در این انتخابات اعلام می‌دارد در این رابطه همچون همیشه جامعه محترم مدرسین حوزه علمیه قم و مواضع رسمی آن نهاد مقدس را به عنوان خط قرمز و معیار اصولگرایی می‌داند.براین اساس حزب موتلفه اسلامی استان قم به تبعیت از جامعه محترم مدرسین حوزه علمیه قم در انتخابات مجلس خبرگان رهبری از فقیه انقلابی و وارسته حضرت آیت الله حاج شیخ محمد مؤمن قمی و در انتخابات مجلس شورای اسلامی از آقایان دکتر لاریجانی، حجت الاسلام و المسلمین آشتیانی و حجت الاسلام و المسلمین بنایی حمایت می‌نماید.
 
احمدی‌نژاد درگذشت پدر اکبر عبدی را تسلیت گفت
به گزارش فارس، در پی درگذشت عباسعلی عبدی پدر شهید علی اصغر عبدی، احمدی نژاد رئیس جمهور سابق با صدور پیامی ، فقدان آن مرحوم مغفور را به اکبر عبدی تسلیت گفت.
انا لله و انا الیه راجعون
فرهیخته گرامی    جناب آقای اکبر عبدی
درگذشت پدر عزیزتان مرحوم مغفور عباسعلی عبدی را به جناب عالی ، مادر مکرمه تان و سایر بازماندگان معزز ، تسلیت می گویم و از خداوند مهربان مسالت می کنم روح ایشان را با صلحا و شهدا و فرزند شهیدش علی اصغر عبدی محشور گرداند. اثر ماندگار آن عزیز سفر کرده ، نه فقط در صفحه خونرنگ دفاع از اسلام ، ایران و انقلاب برجای مانده، بلکه یادگار محبوب و ارزنده ای که او به جامعه هنری کشور تقدیم کرده است، برای همیشه مایه احترام مردم و افتخار هنرمندان این مرز و بوم خواهد بود. از خداوند متعال برای آن تازه گذشته آمرزش و آرامش و برای بازماندگان صبر و اجر مسالت می کنم.
محمود احمدی‌نژاد
 
شگرد تبلیغاتی عجیب یک کاندیدا
یکی از کاندیداهای حوزه‌های انتخابیه کرمانشاه از تماس‌های تلفنی جعلی برای تبلیغ استفاده می‌کند و با حضور در میان اهالی برخی از روستاها مشکلاتشان را تلفنی با استاندار در میان می‌گذارد.به گزارش مرصاد، تبلیغات عجیب و غریب برخی از کاندیداها در حوزه های انتخابیه کرمانشاه در هفته های اخیر همیشه خبر ساز بوده است.یکی از کاندیداها در همین راستا از تماسهای تلفنی جعلی برای تبلیغ استفاده می کند... او با حضور در میان مردم و اهالی برخی از روستاها مشکلاتشان را تلفنی با استاندار در میان می گذارد.وی در حالی که وانمود می کند در حال مکالمه است با صدای بلند می گوید: الو؟؟ آقای استاندار؟؟ من «....ن هستم، لطفا سریع مشکل این روستا را حل کنید!!
 
 
توطئه انتخاباتی دشمن علیه مصباح، جنتی و یزدی
به گزارش تسنیم آیت الله قرهی با بیان اینکه باید در دفاع از انقلاب اسلامی مراقب باشیم که بزرگان انقلاب توسط منافقان تخریب نشوند، تاکید کرد: دشمن و داخلی‌های که دل در گرو انقلاب اسلامی ندارند، برنامه دارند که آیات، جنتی، مصباح و یزدی برای خبرگان رای نیاورند اما لازم و قطعی است که حامیان امام و رهبری و مدافعان راستین امام مسلمین تمام تلاش خود را برای خنثی کردن توطئه‌های و مهندسی انتخاباتی که توسط برخی علیه این 3 بزرگوار شده انجام داده و با تدابیر صحیح مانع عملی شدن توطئه دشمن در انتخابات خبرگان شوند.
 
۱۴ درصد مردم کشور دچار گرسنگی هستند
کاندیدای انتخابات مجلس دهم، گفت: اگر ما ولی‌نعمتان خودمان را که همان فقیران جامعه هستند نادیده بگیریم دچار مشکل می‌‌شویم.به گزارش تسنیم، مجتبی رحماندوست کاندیدای انتخابات مجلس دهم، در نشست خبری که عصر امروز (سه‌شنبه) در خبرگزاری فارس برگزار شد با اشاره به مشکلات اجتماعی و اقتصادی کشور اظهار داشت: آنچه که ما شاهد هستیم با عدالت اجتماعی فاصله زیادی دارد. براساس گزارش رسمی وزارت اطلاعات 14 درصد جمعیت کشور دچار گرسنگی هستند. وی اضافه کرد: اعتقاد دارم اگر امکانات کشور به صورت نابرابر در اختیار مردم قرار گیرد، ظلم است. رحماندوست با بیان اینکه بیشتر درآمدهای دولت برای پرداخت حقوق، دستمزد و اضافه‌کار پرداخت می‌شود، خاطرنشان کرد: حدود 40 درصد از مردم جامعه حقوق‌بگیر هستند، اما در عین حال میان حداقل و حداکثر حقوق افراد فاصله زیادی وجود دارد اما همان فردی هم که حداقل حقوق را می‌گیرد از درآمد نفت بهره برده است.وی بر همین اساس گفت: حدود 10 میلیون نفر از افراد جامعه بر مبنای یارانه ماهی 45 هزار و 500 تومان زندگی می‌کنند و در این شرایط اگر درآمدهای کشور را به بخشی از مردم اختصاص بدهیم و به دیگران اختصاص ندهیم ظلم بوده و خلاف قانون است. نماینده مردم تهران در مجلس با بیان اینکه پرداختن به معیشت مردم ضرورت دارد، گفت: اگر ما ولی‌نعمتان خودمان را که همان فقیران جامعه هستند نادیده بگیریم دچار مشکل می‌‌شویم.
 
لیست اصلاح طلبان هنوز به تایید نهایی نرسیده است
عضو شورای عالی سیاستگذاری انتخاباتی اصلاح طلبان گفت: لیست اصلاح طلبان هنوز به تایید هیات رییسه شورا نرسیده است.حسین کمالی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، در مورد لیست نهایی اصلاح‌طلبان در حوزه انتخابیه تهران اظهار داشت: از نهایی شدن لیست و نتیجه مذاکرات اطلاعی ندارم.او افزود: بدیهی است آنچه در کارگروه مربوطه بررسی می‌شود، باید به تایید نهایی هیات رئیسه شورای عالی سیاست‌گذاری انتخاباتی اصلاح طلبان و خود شورا برسد و نوعی وفاق در مورد همه اشخاص حاضر در لیست صورت گیرد.
 
 
واکنش شمخانی به شایعه بیماری سرطان سید حسن نصرالله
دبیر شورای عالی امنیت به شایعه بیماری "سید حسن نصرالله" واکنش نشان داد.به گزارش جام جم آنلاین، "امیر دریابان علی شمخانی" دبیر شورای عالی امنیت ملی در حاشیه "همایش جهان در پیچ تاریخی و نقش جمهوری اسلامی ایران در هندسه جهانی قدرت" در پاسخ به سوال خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان درباره اینکه آیا "دبیر کل حزب الله لبنان" در ایران است، عنوان داشت: خیر،البته "سید حسن نصرالله" ایران است ، چون "حزب الله" است و "حزب الله" در ایران حاکم است.وی در پاسخ به سوالی ؛ درباره ادعای مضحک رسانه های صهیونیستی در رابطه با "سرطان سید حسن نصر الله" گفت: صهیونیست ها سرطان فکری دارند.
 
نوازندگی بازیگر زن در جشنواره موسیقی
لوریس چکناواریان در جشنواره‌ی موسیقی فجر رهبری ارکستر ملی را بر عهده داشت. ارکستر ملی با رهبری چکناواریان روز شنبه در تالار وحدت اجرا شد. سپیده خداوردی بازیگر سینما و تلویزیون در این اجرا یکی از نوازندگان ویولون سل بود و تصویری از این شب را در صفحه‌ی شخصی‌اش به اشتراک گذاشته است.
 
محسن هاشمی 20 سال بعد رئیس‌جمهورِ می شود/واکنش سردارها به توهین روزنامه اصلاح‌طلب به سپاه/سعد حریری: لبنان استانی از ایران نخواهد شد/شگرد تبلیغاتی عجیب یک کاندیدا/توطئه انتخاباتی دشمن علیه مصباح، جنتی و یزدی/۱۴ درصد مردم کشور دچار گرسنگی هستند/واکنش شمخانی به شایعه بیماری سرطان سید حسن نصرالله/دولت راستگویان به اندازه همه دولتهای قبلی دروغ گفته است/
موضع «رضا کیانیان» درباره انتخابات مجلس
رضا کیانیان با اعتقاد به اینکه "رای ما در انتخابات مجلس شورای اسلامی تاثیرگذار است"، به اظهار نظر درباره انتخابات پیش رو پرداخت.به گزارش ایسنا، این بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون در صفحه شخصی خود درباره انتخابات مجلس شورای اسلامی نوشت: «دستاورد امروز ما نتیجه انتخاب دیروزمان است، کسی را مقصر ندانیم.من این جمله را باور دارم! می‌دانم که گروهی مخالفش هستند و معتقدند همه چیز از پیش برنامه‌ریزی شده است و رای ما به هیچ دردی نمی‌خورد و انتخابات فقط یک نمایش بی‌مزه است!و نیز می‌دانم گروهی قدرت‌طلب و انحصارطلب هم هستند که کوشش می‌کنند به هر شکل و وسیله‌ای که شده، گروه بالا را در اعتقادشان راسخ‌تر کنند که پای صندوق‌های رای نیایند تا خودشان در قدرت باقی بمانند و کشور را به سوی تک قطبی شدن برانند تا جایگاه‌شان در قدرت همیشگی شود!اما من می‌گویم اگر رای من و تو تاثیری در انتخابات نداشت‌، چرا گروه گروه را رد صلاحیت می‌کنند که مبادا انتخاب شوند؟! چون معتقدم با وجود تمام زیر و بم‌های اجتماعی و دوز و کلک‌هایی که همه می‌شناسیم‌، رای ما تاثیرگذار است.»به گزارش ایسنا، این اظهارنظر با واکنش‌های متفاوتی از سوی کاربران شبکه‌های اجتماعی همراه بوده و بازدیدکنندگان این مطلب، نظرات متفاوتی را منعکس کرده‌اند.
 
اعلام آمار قربانیان ایدز در ایران
به گزارش ایلنا، ایرج حریرچی، سخنگوی وزارت بهداشت، به ارائه آماری از ابتلا به ایدز در کشور پرداخت و افزود: تاکنون ۳۰ هزار و ۱۸۳ نفر حامل ویروس HIV در کشور شناسایی شده‌اند که از این میان هفت هزار و ۳۷۸ نفر فوت شده‌اند و همچنین درحال‌حاضر ۹ هزار و ۳۹۴ نفر در مرحله بالینی و تحت درمان هستند.
 
حساب و کتاب بی‌بی‌سی برای حذف مصباح، یزدی و جنتی
سایت بی‌بی‌سی فارسی در ادامه روند رسانه‌ای پی‌گیر تلاش برای رای نیاوردن آیات محمد یزدی، احمد جنتی و محمدتقی مصباح یزدی در انتخابات مجلس خبرگان  در مطلبی نوشته: در انتخابات قبلی مجلس خبرگان رهبری، اکبر هاشمی رفسنجانی با ۱ میلیون و ۵۶۴ هزار رای منتخب اول تهران شد و محمد یزدی، احمد جنتی و محمدتقی مصباح یزدی با (به ترتیب) ۹۷۰ هزار، ۹۲۹ هزار و ۸۸۰ هزار رای، و از قضا پشت سر یکدیگر، در جایگاه‌های چهارم تا ششم قرار گرفتند. آخرین (شانزدهمین) نماینده منتخب تهران هم، محمدحسن مرعشی با ۵۱۸ هزار رای بود که بعد از او، نوبت به نمایندگان رتبه های ۱۷، ۱۸ و ۱۹ با کمتر از ۵۰۰ هزار رای می رسید. این اعداد به آن معنا بودند که اگر در انتخابات ۱۳۸۵، حدود نیم میلیون نفر دیگر به ۱۶ رقیب اصلی آقایان یزدی، جنتی و مصباح (فارغ از ترتیب نوشتن اسامی آنها در برگه های رای) رای می دادند، این سه نفر امکان ورود به مجلس خبرگان را نداشتند. در آن صورت، کاندیدای رتبه ۱۷ با آرای حدودا ۱ میلیونی، بالاتر از محمد یزدی قرار می گرفت و به همین ترتیب، کاندیداهای رتبه های ۱۸ و ۱۹ هم بالاتر از احمد جنتی و محمدتقی مصباح یزدی می‌ایستادند. اما گذشته از تخمین های به دست آمده از مدل انتخابات قبلی مجلس خبرگان، در انتخابات امسال حذف کاندیداهایی چون محمد یزدی، احمد جنتی و محمدتقی مصباح یزدی تا چه حد برای مخالفان آنها عملی خواهد بود؟ تعداد واجدان شرایط رای دادن در انتخابات خبرگان ۱۳۸۵، حدود ۴۶.۵ میلیون نفر بوده که در انتخابات امسال، به حدود ۵۴.۹ میلیون افزایش یافته و درواقع، ۱.۱۸ برابر شده است. اگرچه شرایط برگزاری انتخابات امسال با ۱۳۸۵ تفاوت کرده، اما در یک تخمین تقریبی می توان فرض کرد که اگر در انتخابات گذشته، فاصله آرای آقایان یزدی، جنتی و مصباح با نفرات ۱۷ تا ۱۹ فهرست منتخبان حدود ۵۰۰ هزار بوده، در انتخابات امسال، با توجه به ۱.۱۸ برابر شدن واجدان شرایط، "فاصله معادل" آن حدودا ۶۰۰ هزار نفر خواهد بود. یعنی در صورتی که حدود ۶۰۰ هزار نفر به آرای رقبای محمد یزدی، احمد جنتی و محمدتقی مصباح یزدی اضافه شود، آنها در فهرست ۱۶ منتخب نهایی تهران در جایگاه های هفدهم به پایین قرار می گیرند و از ورود به مجلس باز می مانند. البته از آنجا که عدد ۶۰۰ هزار، بسیار تقریبی است، می توان برای اطمینان عدد بزرگتری از آن را در نظر گرفت ولی بعید است که در محتاطانه ترین تخمین، این عدد بزرگتر از ۱ میلیون باشد. به عبارت دیگر می توان گفت که برای حذف آقایان یزدی، جنتی و مصباح از فهرست منتخبان استان تهران، حداکثر لازم است که ۱ میلیون نفر از رای دهندگان مخالف این سه نفر، به فهرستی ۱۶ نفره از رقبای آنها رای بدهند.
 
علم‌الهدی: خطر بیخ گوش ماست
آیت الله سید احمد علم الهدی در دیدار فعالان جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه های مشهد گفته: در گذشته بحثی که برای انتخابات مطرح بود، این بود که افراد با چه ویژگی‌هایی به مجلس راه یابند اما امروز آن قدر خطر بیخ گوش ما است که بحث این است؛ چه کسانی رأی نیاورند. به گزارش خبرگزاری رسا امام جمعه مشهد ضمن تأکید مجدد بر هشدارهای اخیر خود مبنی بر تمرکز دشمن برای استفاده از نمایندگان زاویه دار با ولایت، خاطرنشان کرد: حتی اگر دو نفر به مجلس بیایند که با رهبری زاویه داشته باشند، دشمن روی همان دو نفر دست خواهد گذاشت.
 
دولت راستگویان به اندازه همه دولتهای قبلی دروغ گفته است
لطف الله فروزنده معاون رئیس جمهور سابق در گفتگوی تفصیلی با نسیم با انتقاد از اظهارات شخص رئیس جمهور مدعی شده: آقای روحانی اعلام کردند که ما دولت راستگویان را تشکیل دادیم، ولی اظهارات غیرواقعی و نادرستی را در این دو سال و نیم به مردم گفته اند که نظیر آن را در دولتهای قبل کمتر دیده ایم. گفته های آقای رئیس جمهور با واقعیت اقتصاد کشور همخوانی ندارد. می گویند یک روز در ارائه بودجه به مجلس تاخیر نداشتیم، می گویند از رکود عبور کردیم و یا می گویند اجازه ندادیم پایه پولی افزایش پیدا کند در حالی که هیچ کدام از حرفهای ایشان واقعیت ندارد. به نظر می رسد اصلاح طلبان اطلاعات غلطی به ایشان می دهند تا روزی از آقای روحانی هم مانند رئیس دولت اصلاحات عبور کنند. شاید با دادن این اطلاعات می خواهند آقای روحانی را بین مردم ضایع کنند. مدیران آقای روحانی سالها در جایگاهی بوده اند که از این جایگاه خودشان و خانواده هایشان را پولدار کرده اند. مدیری که اینگونه زندگی کند نمی تواند اقتصاد مقاومتی را دنبال کند و به فکر رفاه مردم نیست. وزیری که شب پرداخت یارانه به مردم عزا می گیرد، وزیری که مسکن مهر  را مزخرف می داند و وزیری که جلوی مکانیسم نظارت بر قیمتها در بازار می ایستد، چگونه می تواند به فکر مردم باشد؟ اینها کسانی که مرفه زندگی می کنند.
 
ثبت‌نام برای شام انتخابـاتی!
خبرگزاری دولتی ایرنا مدعی شده: یکی از نامزدهای انتخابات مجلس دریکی از شهرستان های استان خراسان شمالی جشن میلاد حضرت زینب(س) را با طعم انتخابات برگزار کرده و با دعوت از خانواده ها برای شرکت دراین جلسه، با قرعه کشی هدایایی به آنها داده است.یکی دیگر از نامزدهای انتخابات باز هم در یکی از شهرستان های همین استان شمال شرقی کشور که از مدتی قبل تبلیغات زودهنگام را شروع کرده ، در همایش های انتخاباتی خود به تعداد زیادی شام داده و طعم این غذاهای رایگان چنان به مردم چسبیده است که گفته می شود افراد زیادی برای شرکت در جلسات همراه با شام او ثبت نام کرده اند.هنوز از واکنش مسئولان برگزاری انتخابات به این رفتارهای غیرقانونی در حوزه یادشده خبری دریافت نشده است.


:: موضوعات مرتبط: اخبارو سیاست , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : دانشجو
تاریخ : چهار شنبه 28 بهمن 1394
اذعان گوگل به جمع آوری اطلاعات دانش آموزان
گوگل به جمع آوری اطلاعات از دانش آموزان در زمان بازدید آنها از سایت های متعلق به گوگل مانند یوتیوب یا سرویس هایی مانند نقشه گوگل اذعان کرده، اما افزوده که از این اطلاعات شخصی برای نمایش تبلیغات هدفمند استفاده نمی کند.

فارس: به نقل از ریکد، این اطلاعات در واکنش به درخواست رسمی ال فرانکن سناتور ایالت مینوسوتا توسط گوگل ارائه شد. سناتور مذکور نگران بود که گوگل با جمع اوری اطلاعات شخصی دانش آموزان برای مقاصد غیرآموزشی و بدون رضایت یا اطلاع والدین آنها دچار تخلف شده باشد.

گوگل می گوید اطلاعات دانش اموزان را در زمان استفاده از نرم افزارهایش نگهداری می کند. با توجه به استفاده گسترده دانش آموزان از رایانه های کروم بوک در ایالات متحده و برخی نرم افزارهای آموزشی خاص این شرکت عملکرد این شرکت زیر ذره بین بوده است.

چندی قبل بنیاد Electronic Frontier با طرح شکایت از گوگل در کمیسیون فدرال ارتباطات آمریکا این شرکت را به جمع آوری اطلاعات شخصی دانش اموزان برای مقاصد غیرآموزشی متهم کرده بود. سوزان مولیناری معاون سیاست گذاری و روابط دولتی گوگل در واکنش به این شکایت اظهار داشت که گوگل اسامی و آدرس ایمیل دانش آموزان را در زمان استفاده از برنامه هایی مانند جیمیل، سرویس اسناد و تقویم گوگل جمع آوری می کند. اما از این اطلاعات برای نمایش تبلیغات تجاری برای کاربران استفاده نمی شود. با این حال مخالفان گوگل می گویند موضوع را کماکان از نزدیک مورد بررسی قرار خواهند داد.



:: موضوعات مرتبط: اخبارو سیاست , علم و فن آوری , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : دانشجو
تاریخ : چهار شنبه 28 بهمن 1394
ادعای بازداشت نیروهای سپاه و حزب‌الله در یمن تکذیب شد

یک منبع آگاه سازمان امنیت ملی یمن، ادعای بازداشت جمعی از نیروهای سپاه پاسداران و حزب‌الله لبنان در این کشور را تکذیب کرد.

ادعای بازداشت نیروهای سپاه و حزب‌الله در یمن تکذیب شد

یک منبع آگاه سازمان امنیت ملی یمن، ادعای بازداشت جمعی از نیروهای سپاه پاسداران و حزب‌الله لبنان در این کشور را تکذیب کرد.

مهر: در پی انتشار خبری در برخی رسانه‌ها مبنی بر اینکه منصور هادی رئیس جمهور فراری یمن ادعای «بازداشت تعدادی از نیروهای سپاه پاسداران ایران و حزب الله لبنان در یمن و آزادی آنها توسط حوثی‌ها» را مطرح کرده است، یک منبع آگاه در سازمان امنیت ملی یمن، در گفتگو با مهر این ادعا را تکذیب کرد.

این منبع آگاه با اشاره به توافق صورت گرفته میان طرف‌های درگیر برای کناره‌گیری منصور هادی و حضور معاون وی (خالد بحاح) در مذاکرات یمنی – یمنی، این ادعاها را فرار به جلو و نوعی عملیات روانی از سوی منصور هادی توصیف کرد.



:: موضوعات مرتبط: اخبارو سیاست , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : دانشجو
تاریخ : چهار شنبه 28 بهمن 1394
شکست تروریست‎های سوریه، عربستان و ترکیه را به فکر دخالت زمینی فرو برد

دبیر کل حزب الله لبنان با بیان اینکه سخن گفتن درباره دخالت نظامی عربستان و ترکیه در سوریه تحولی خطرناک در منطقه است، اعلام کرد که دخالت نظامی عربستان و ترکیه در سوریه نه برای مقابله با داعش بلکه برای شعله‌ور کردن جنگ در سوریه است.

سید حسن نصرالله:

شکست تروریست‎های سوریه، عربستان و ترکیه را به فکر دخالت زمینی فرو برد/ سوریه به عنوان «ستون مقاومت» باقی خواهد ماند

دبیر کل حزب الله لبنان با بیان اینکه سخن گفتن درباره دخالت نظامی عربستان و ترکیه در سوریه تحولی خطرناک در منطقه است، اعلام کرد که دخالت نظامی عربستان و ترکیه در سوریه نه برای مقابله با داعش بلکه برای شعله‌ور کردن جنگ در سوریه است.
 گروه سیاسی-رجانیوز: سخنرانی «سید حسن نصرالله» دبیر کل حزب الله لبنان در مراسم «روز شهید» در سالروز شهادت «سید عباس موسوی» در مجتمع فرهنگی «سید الشهدا» (ع) در ضاحیه جنوبی بیروت آغاز شد.
 
به گزارش رجانیوز به نقل از فارس دبیر کل حزب‌الله لبنان در آغاز سخنان خود با تشکر از حاضران برای حضور در این مراسم تأکید کرد که در این مرحله ما به اقتدا به فرماندهان شهید بسیار نیاز داریم.
 
سید حسن نصرالله همچنین با یادآوری سی و هفتمین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی ایران، گفت: این سالروز را به مقام معظم رهبری آیت‌الله خامنه‌ای و برادرانمان در ایران و دولت و مردم این کشور تبریک می‌گوییم و آرزوی عزت و اقتدار و پیشرفت بیش از این را برای این کشور داریم.
 
وی همچنین با تسلیت یازدهمین سالگرد ترور «رفیق حریری» نیز گفت: با وجود اختلاف و خصومت با برخی ورثه رفیق حریری، واجب اخلاقی است که تسلیت و احساسات خود ابراز کنیم.
 
دبیرکل حزب‌الله لبنان، همچنین دهمین سالروز تفاهم و ائتلاف با جریان آزاد ملی و پنجمین سالگرد انقلاب بحرین را نگرامی داشت و با یادآوری جنگ یمن، تأکید کرد که ارتش و گروههای مردمی در مقابل دشمن ایستاده‌اند و این مقاومت را برای تمامی مردم مقاوم یمن تبریک می‌گوییم.
 
سید حسن نصرالله تاکید کرد که رهبران شهید راه مقاومت که با نام و ایثارگری هایشان همواره در کنار ما هستند، بخشی از جنگ باز ما با دشمن صهیونیستی آمریکایی هستند.
 
وی در ادامه با اشاره اینکه تحلیلگران رژیم صهیونیستی در گزارش‌های خود بر این مسئله تاکید دارند که اسرائیل در برابر دو تهدید و دو فرصت قرار گرفته، گفت: فرصت اسرائیلی‌ها این است که اکنون فضا لازم برای آنها در راستای ایجاد رابطه با کشورهای اهل تسنن فراهم شده است.
 
نصرالله افزود: ائتلاف کشورهای سنی با اسرائیل علیه ایران به سود تل آویو است و فرصت دومی که در اختیار اسرائیل است، به تعبیر خودشان تغییر نظام سوریه است. سقوط ارتش و نظام سوریه ضربه‌ای محکم بر محور مقاومت است چرا که ارتش سوریه یکی از نیروهای مشارکت کننده در هرگونه نبرد علیه اسرائیل بوده است.
 
دبیر کل حزب الله در ادامه اظهار داشت: در شرایط کنونی هماهنگی میان ادبیات رسانه‌های اسرائیلی و رسانه‌های عربی به ویژه رسانه‌های سعودی و کشورهای حاشیه خلیج فارس وجود دارد که آن معرفی ایران به عنوان دشمن و همینطور نظام سوریه و حزب الله و نادیده گرفتن دشمن واقعی یعنی اسرائیل.
 
وی تصریح کرد: اسرائیل باور دارد که اکنون فرصتی طلایی برایش فراهم شده تا خود را به عنوان دوست اعراب سنی در جهان عرب و اسلام معرفی نماید و این همان مرحله ای است که خود را به عنوان دوست مسیحیان لبنان معرفی می‌نمود و همینطور در سال ۱۹۸۲ خود را حامی شیعیان نشان می داد در برابر فلسطینیان و اکنون خود را با وقاحت دوست اهل تسنن نشان می‌دهد.
 
دبیرکل حزب الله با اشاره به اینکه هدف اصلی از معرفی ایران و مقاومت به عنوان تهدید، ایجاد جنگ مذهبی میان شیعه و سنی است ابراز داشت که نشان دادن منازعات سیاسی یمن، بحرین، لبنان و عراق به عنوان جنگ مذهبی در راستای منافع اسرائیل است.
 
وی در ادامه افزود: چگونه است که فلسطینیان هر روز و هر ساعت در معرض حقارت قرار دارند؛ آیا آنها از اهل سنت نیستند؟ کدام عاقلی در میان اهل سنت می‌پذیرد که اسرائیل دوست و حامی آن‌ها باشد؟ این چه فریبی است که رسانه‌های عربی انجام می‌دهند و از دیگران دشمن به وجود می‌آورند؟
 
دبیرکل حزب‌الله لبنان گفت: کسانی که امروز سالگرد آن‌ها را گرفته‌ایم، با گلوله و بمباران هوایی و خودروهای انفجاری به دست اسرائیل به شهادت رسیده‌اند. اسرائیلی ها همچنان به ترور و کشتار خود ادامه می‌دهند. آیا دولت‌های عربی می‌پذیرند اسرائیل دوست آن‌ها باشد؟؛ در حالیکه کماکان خاک کشورهای عربی را در اشغال خود دارد. آیا  رژیمی را به رسمیت می‌شناسید که در طول تاریخ جنایت‌های هولناکی را در حق اهل سنت انجام داده است. چه کسی است که مانع بازگشت میلیون‌ها فلسطینی به کشورشان شده است؟. چه کسی است که هر ساله قتل و کشتار در غزه به وجود می‌آورد؟
 
سید حسن نصرالله تأکید کرد: چرا که آن‌ها نظام سوریه را کماکان یک خطر برای منافع اسرائیل در منطقه می‌داند. آن‌ها از روز اول با حمایت‌های اطلاعاتی و لجستیکی و ایجاد امکان عبور از مرزها برای تروریست‌ها، جزئی از معرکه بودند. اسرائیل از پشت پرده هر آن‌چه که ممکن بود را علیه سوریه به کار می‌برد. اسرائیل با عربستان و ترکیه به این توافق رسیده است که تحت هر شرایطی اجازه بقای بشار اسد را ندهد و همچنین اجازه حل بحران به شکل سوری-سوری را نیز ندهد. راه‌حل سوری- سوری از سوی اسرائیل، عربستان و ترکیه رد می‌شود. آن‌ها برای مذاکرات پیش‌شرط قائل می‌شوند و گفت‌و گوها را به تعطیلی کشانده‌اند و با ادامه دار شدن جنگ مشکلی ندارند.
 
نصرالله ادامه داد: اسرائیلی‌ها در نشست‌های اخیر خود،  فهمیده‌اند که فروپاشی نظام سوریه ممکن نیست و با وقاحت تمام تجزیه سوریه را خواستار شده است و حکومت‌های سنی،علوی و کردی سخن می‌گویند.
 
وی ابراز داشت که فرصت دوم در برابر اسرائیل یعنی جنگ در سوریه این شرایط را برای تل اویو فراهم نموده است تا بتواند ستون خیمه مقاومت را هدف قرار دهد و رضبه ای مهلک بر آن وارد نماید.
 
وی با اشاره به اینکه سرنگونی نظام سوریه در راستای منافع اسرائیل است تاکید کرد که اسرائیل به دنبال ضربه زدن به مقاومت از طریق بحران سوریه است.
 
سید حسن نصرالله با بیان اینکه بحث درباره تقسیم القاعده به جبهه النصره و داعش مطرح شده است، تصریح کرد که اسرائیل القاعده داعش و جبهه النصره را برای حکومت در سوریه بهتر از حکومت کنونی می داند.
 
وی با اشاره به اینکه اجماع در میان سیاستمداران صهیونیست درباره اینکه گزینه داعش القاعده و النصره بهتر از دولت کنونی دمشق‌اند افزود: هر گزینه ای غیر از باقی ماندن رژیم کنونی سوریه برای تل آویو بهتر است.
 
سید حسن نصرالله در ادامه با تاکید بر اینکه سوریه به عنوان ستون مقاومت باقی خواهد ماند، گفت: نه به داعش، آمریکا، عربستان، اسرائیل و نه به هر متجاوز دیگر اجازه نخواهیم داد که بر سوریه سیطره یابند.
 
دبیرکل حزب‌الله لبنان در ادامه گفت: مواضعی که اعلام شده ما را بر آن می‌دارد تا تصمیمات و مواضع خود را روشن بسازیم. امروزه اسرائیل در سوریه که با هدف فروپاشی نظام این کشور آمده بود، با شکست مواجه شده است. اسرائیل همچنین در تجزیه سوریه نیز به بن بست خورده است؛ چرا که ارتش و نیروهای مردمی که در حلب، حمص، حماه و لاذقیه می‌جنگند، تجزیه سوریه را رد می‌کنند و این‌که گفته می‌شود،این جنگ برای ایجاد یک کشور کوچک است، کذب و افترا محسوب می‌شود. امروزه پس از پنج سال از گذشت بحران، می توانیم بگوییم که القاعده با دو زیر مجموعه خود یعنی داعش و النصره به سمت ایجاد یک حکومت جاهلی در امتداد دیگر کشورهای منطقه می‌رفتند اما امروز مشخص است که شکست خورده‌اند و در تسلط بر سوریه و ایجاد یک حکومت جاهلی وحشیانه با نام اسلام ناکام مانده‌اند.
 
حسن نصرالله در مورد امیال و آرزوهای ترکیه در سوریه نیز تأکید کرد: طرح ترکیه برای ایجاد امپراتوری عثمانی جدید که تا لبنان، عراق، اردن و شمال مصر امتداد یابد نیز به شکست انجامیده است. سعودی‌ها نیز طرحشان در سوریه به ناکامی خورده است و آن ها این روزها در حال نوشیدن جام کینه و شکستشان هستند. از شکست طرح‌هایشان صحبت می‌کنیم و نه عقب‌نشینی کامل آن‌ها، دشمنان با هدف جنگ با سوریه و کسانی که در محور سوریه می‌جنگنده آمده بودند اما در رسیدن به اهدافشان تا کنون ناکام بوده‌اند. آن‌ها حمایت آمریکا، عربستان، ترکیه و کشورهای خلیج [فارس] را با خود داشتند. بیشتر ذخایر اسلحه و ذخایر مالی و تبلیغات رسانه ای با آن‌ها بود؛ هر جنایتی را انجام دادند تا به هدفشان برسند؛ اما در نهایت ناکام ماندند. تمام این‌ها به خاطر ایستادگی ارتش و رهبری سوریه بود، اصل در اینجا ارتش و رهبری سوریه است؛ وگرنه اگر این ایستادگی نبود؛ حامیان سوریه نیز نمی‌توانستند موفقیتی در جنگ کسب کنند.
 
دبیر کل حزب الله در ادامه گفت: اسرائیلی ها در خلال یک سال گذشته در نشست ها و سخنرانی های خود بر تقویت حزب الله ئ پیشرفته شدن تسلیحات موشک ها و سازماندهی آن سخن گفتند و حزب الله را سومین تهدید برای خودشان دانستند.
 
وی با بیان اینکه صهیونیست ها از جنگ سوم لبنان سخن می گویند تصریح کرد که حزب الله خطری اساسی برای طرح صهیونیست ها و مانعی در برابر خواست ها و مطامع آن است.
 
سید حسن نصرالله افزود: اسرائیل برای مقابله با این تهدید دو راه حل دارد اول اینکه بار دیگر وارد جنگ با آن شود و دیگر آنکه با محاصره سیاسی مالی رسانه ای و مردمی و قطع کردن مسیرهای لجستیکی و ترور رهبرانش و توطئه چینی برای آن از طریق جاسوس هایش در راستای تخریب چهره ان در جهان، این مقاومت را تضعیف کند.
 
وی افزود: اسرائیل در جنگ ۳۳ روزه این مسیر را تجربه کرد و در شرایط کنونی راه دوم را در پیش گرفته است.
 
نصرالله گفت: ما در محور مقاومت اخیرا به پیروزی ها بزرگی در سوریه بویژه در ریف حلب و لاذقیه دست یافتیم. این نشان می دهد که روندی جدیدی در سوریه و منطقه وجود دارد و فضای جدید در عرصه تحولات باز شده است که انعکاس آن روی سوریه و جهان تاثیرگذار است.
 
نصرالله گفت: این شکست ها باعث شد که عربستان  ترکیه رو به دخالت زمینی در سوریه به بهانه مبارزه با داعش در چارچوب ائتلاف امریکایی بیاورند و این تحول مهمی است حال چه رخ دهد و چه رخ ندهد. آیا اکنون عربستان و ترکیه بر داعش در الرقه، دیرالزور و شمال حلب پیروز شدند؟ اکنون ترکیه و عربستان بیدار شدند چون این دو کشور شکست خوردند.
 
دبیرکل حزب الله تاکید کرد که هدف ترکیه و عربستان از حمله زمینی به سوریه مبارزه با داعش نیست. زیرا ترکیه اگر می خواست از دست داعش رهایی یابد کافی بود گذرگاه های خود را به روی آنها ببندد و خرید نفت از داعش را متوقف کند. عربستان می خواهد ما را متقاعد که با داعش مبارزه کند؟ القاعده و داعش بر عدن در یمن با کمک و حکایت عربستان مسلط شدند و این عربستان است که جنوب یمن را تحویل داعش داده است حال سعودی ها می خواهند با داعش در سوریه مبارزه کنند؟
 
وی تصریح کرد: جنگ روانی اثری نخواهد داشت و ما عقب نشینی نمی کنیم هرگز تسلیم نمی شویم و ضعف نشان نخواهیم داد و به مسیرمان در حفظ آمادگی نظامی و حفظ انسجام نیروی انسانی ادامه می دهیم.
 
وی با اشاره به اینکه حزب الله دشمنان را به نبرد رسانه‌ای فرا نمی‌خواند و با پیشینه‌ای که دارد به مصاف جنگ روانی می رود، ابراز داشت که ما با پاکی شیخ راغب و پاکی شهید سید عباس موسوی و پاکی شهید عماد مغنیه به نبردشان می‌رویم.
 
سید حسن نصرالله گفت: اکنون تلاش می کنند تا حزب الله را پس از معرفی کردن به عنوان گروه تروریستی به عنوان گروه تبهکار معرفی نمایند که در قاچاق مواد مخدر و قاچاق کالا تجاوز به زنان و قتل کودکان دست دارد و این تبلیغاتی است که رسانه های کشورهای حاشیه خلیج فارس مطرح  می نمایند که در راستای منافع اسرائیل است.


:: موضوعات مرتبط: اخبارو سیاست , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : دانشجو
تاریخ : چهار شنبه 28 بهمن 1394
ارسال سامانه اس-۳۰۰ فردا پنجشنبه به ایران
منابع روس اعلام کردند نخستین سامانه پدافند هوایی اس-۳۰۰ به ایران فردا ۲۹ بهمن‌ماه تحویل داده می‌شود

سرانجام تحویل سامانه موشکی و دفاعی «اس-۳۰۰» به ایران فرا رسید و منابع روس اعلام کردند که اولین محموله از این سامانه فردا به ایران اعزام می‌شود.

روسیه به موجب قراردادی که در سال ۲۰۰۷ با ایران امضا کرد باید دست‌کم پنج سامانه دفاع هوایی اس-۳۰۰ را به ایران تحویل می‌داد. مسکو در سال ۲۰۱۰ با این بهانه که فروش این سامانه به ایران خلاف قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران است از تحویل آن به تهران امتناع کرده بود.

وزارت دفاع ایران به دنبال این تصمیم مسکو، از طرف روسی به دادگاه بین المللی شکایت کرده و خواستار دریافت غرامتی معادل ۴ میلیارد دلار شده بود.

ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه روز ۲۴ فروردین سال ۹۴ با صدور حکمی، ممنوعیت خودخوانده تحویل این سامانه دفاعی به ایران را لغو کرد. با این حال، مسکو تاکنون تاریخ مشخصی برای تحویل این سامانه مشخص نکرده بود.



:: موضوعات مرتبط: اخبارو سیاست , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : دانشجو
تاریخ : چهار شنبه 28 بهمن 1394
تعریف و تمجید دونالد ترامپ از ایرانی‌ها
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۷ بهمن ۱۳۹۴ ساعت ۰۸:۵۱

یکی از نامزدهای کسب کاندیداتوری حزب جمهوری‌خواه برای انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا بامداد سه‌شنبه گفت که ایرانی‌ها مذاکره‌کنندگانی بزرگ هستند.

به گزارش فارس، دونالد ترامپ، تاجر، سرمایه‌گذار و یکی از نامزدهای کسب کاندیداتوری حزب جمهوری‌خواه برای انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا است بامداد سه‌شنبه به انتقاد از توافق هسته‌ای ایران و گروه ۱+۵ و رویکرد دولت فعلی کشورش در قبال آن پرداخت.

او با بیان این ادعا که ایران با توافق هسته‌ای به ۱۵۰ میلیارد دلار پول دست یافته است گفت در حالی که ایران به این رقم دست پیدا کرده چیزی عاید آمریکا نشده است.

ترامپ سپس با بیان اینکه «آنها (ایرانی‌ها) دارند به ما می‌خندند» گفت: «آنها مذاکره‌کنندگان بزرگی هستند. آنها پارس هستند. ما وحشتناکیم.»

دونالد ترامپ به اقدام ایران در دستگیری «ملوان‌های آمریکایی» و گذاشتن اسلحه بر روی سر آنان، در حالی که دست‌های آنها بالا بوده اشاره کرد و آن را نتیجه مماشات در برابر ایران در مذاکرات هسته‌ای دانست.

وی سپس به قراردادهای ایران با شرکت ایرباس برای خرید هواپیما اشاره کرد و از اینکه چرا ایران این قراردادها را با شرکت آمریکایی بوئینگ منعقد نکرده، گلایه کرد.

این میلیاردر آمریکایی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه جنگ عراق اشتباه بوده گفت بر خلاف آنچه برخی به او پیشنهاد می‌کنند ابایی از گفتن این ندارد. ترامپ گفت این جنگ به بی‌ثبات کردن خاورمیانه منجر شده است.

دونالد ترامپ در ماه‌های گذشته بارها تأکید کرده بر خلاف شاید تمامی دولتمردان و سیاست‌پیشه‌گان دهه‌های گذشته آمریکا خود را مقید به رعایت هیچ چارچوبی از نوع قید و بندهای محصورکننده عمل و گفتمان «صحیح سیاسی» نمی‌داند.

او در سخنرانی بامداد سه‌شنبه هم با اشاره به همین موضوع بار دیگر یادآوری کرد که سایر نامزدها، در صورت رسیدن به قدرت، در نهایت مجبور به پیشبرد برنامه‌ها یا دستورات شرکت‌ها و گروه‌هایی هستند که هزینه‌های تبلیغات انتخاباتی‌شان را وامدار آنها هستند.



:: موضوعات مرتبط: اخبارو سیاست , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : دانشجو
تاریخ : سه شنبه 27 بهمن 1394
ضد انقلابیون چگونه انقلاب مصر را منحرف کردند؟
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۶ بهمن ۱۳۹۴ ساعت ۱۴:۳۸

مردم مصر خود را «ام ‌الدنیا» می‌دانند. این تعبیر شاید اغراق‌آمیز باشد، اما حکایت از جایگاه این کشور در دنیای اسلام و به‌ویژه جهان عرب دارد. مصر با تسلط بر کانال مهم سوئز و همچنین همسایگی با رژیم صهیونیستی، توجه قدرت‌های مختلف را در دهه‌های گذشته به خود جلب کرده است.

به‌دنبال تشکیل رژیم نامشروع صهیونیستی در فلسطین اشغالی در ۱۹۴۸، مصر به رهبری جمال عبدالناصر، پرچم مبارزه را علیه رژیم صهیونیستی برافراشت و جهان عرب را علیه این رژیم اشغالگر بسیج کرد و حاصل آن چندین جنگ علیه این رژیم بود که در همه‌ی این جنگ‌ها، مصر و سوریه رهبری جهان عرب را برعهده داشتند. در واقع اهمیت والای مصر باعث شده بود که تصمیمات اتخاذشده در قاهره به‌سرعت در دیگر کشورهای عربی تأثیر بگذارد. به‌دنبال مرگ جمال عبدالناصر و به قدرت رسیدن انور سادات، مصر از جایگاه والای خود به‌تدریج دور شد و در سال ۱۹۷۸ با توافقنامه‌ی کمپ دیوید با اسرائیل، به‌نوعی به دامن غرب افتاد. در دوران حسنی مبارک، دیکتاتور برکنارشده‌ی مصر نیز سیاست نزدیکی به غرب و رژیم صهیونیستی بیشتر از قبل دنبال شد.

شروع موج بیداری اسلامی در سال ۲۰۱۱ تأثیرات خود را در سرزمین کهن مصر برجای گذاشت و مجموعه‌ای از راهپیمایی‌ها و اعتراضات در ۲۵ ژانویه ۲۰۱۱ (۵ بهمن ۱۳۸۹) آغاز شد و نهایتاً در ۱۱ فوریه‌ی ۲۰۱۱ به برکناری حسنی مبارک از قدرت منجر شد. انقلاب مصر که توانسته بود در کمتر از سه هفته به ثمر بنشیند، نویدبخش دوران جدیدی برای مصر و همچنین جهان عرب بود. مردم مصر علیه وابستگی کشورشان به غرب و ارتباط با رژیم صهیونیستی قیام کردند؛ چراکه عامل فقر اقتصادی و فساد جامعه‌ی خود را این عوامل می‌دیدند.
در جهان عرب مشهور است که «اگر مصر عطسه کند، تمام جهان عرب سرما می‌خورد» به همین دلیل، انقلاب مصر می‌توانست از شمال آفریقا تا کشورهای عربی حاشیه‌ی خلیج فارس را دربربگیرد. مردم در کشورهای عربی همواره به تحولات مصر به‌عنوان الگو و نوعی انتخاب مسیر نگاه می‌کنند.

از سویی دیگر، این انقلاب نقطه‌ی عطفی در مراحل اولیه برای بیداری اسلامی بود؛ چراکه در صورت موفقیت بیداری اسلامی در بزرگ‌ترین کشور عربی، دومینوی سقوط حکام عربی نیز بی‌شک شروع می‌شد. در جهان عرب مشهور است که «اگر مصر عطسه کند، تمام جهان عرب سرما می‌خورد» به همین دلیل، انقلاب مصر می‌توانست از شمال آفریقا تا کشورهای عربی حاشیه‌ی خلیج فارس را دربربگیرد. مردم در کشورهای عربی همواره به تحولات مصر به‌عنوان الگو و نوعی انتخاب مسیر نگاه می‌کنند. اما این انقلاب کامل نشد؛ چراکه محمد مرسی، رئیس‌جمهور مورد حمایت اخوان‌المسلمین، در تیرماه ۱۳۹۳ توسط نظامیان از قدرت برکنار شد و عبدالفتاح السیسی در انتخاباتی که گروه‌های اصلی اسلامی مصر آن را تحریم کرده بودند، توانست به پیروزی برسد و به‌عنوان دومین رئیس‌جمهور پس از انقلاب ۲۰۱۱ در مصر خود را معرفی کند. این کودتای نظامیان باعث شد تا انقلاب مصر به‌نوعی به نقطه‌ی صفر برگردد و بیداری اسلامی در این کشور منحرف و متوقف شود. این امر دلایل زیادی داشت که در زیر به مهم‌ترین آن‌ها اشاره می‌شود:

* فقدان رهبری آگاه و آینده‌نگر
شاید بتوان مهم‌ترین دلیل انحراف انقلاب مصر را فقدان رهبری توانمند، هوشیار و آینده‌نگر دانست. در انقلاب‌ها شاید بتوان مهم‌ترین فاکتور پیروزی را مسئله‌ی «رهبری» دانست. رهبری که هم طرحی جامع برای اداره‌ی حکومت داشته باشد و هم با فهم درست از عالم سیاست، بتواند کنش‌ها و اقدامات مناسب و بهنگام و متناسب با رفتار ضدانقلابیون و دشمنان بیرونی داشته باشد. شاید بتوان انقلاب اسلامی ایران را نمونه‌ی بارز و موفق این مسئله عنوان کرد. در صورت نبود رهبری بصیر و هوشیار چون امام خمینی رحمه‌الله‌علیه، احتمال پیروزی انقلاب اسلامی ایران و یا در مسیر صحیح قرار گرفتن آن، بسیار اندک بود. اما درست ۳۲ سال بعد از این تجربه، در جهان عرب موجی از انقلاب‌های عربی در قالب بیداری اسلامی به راه افتاد که همه به‌نوعی از مدل جدید انقلاب‌ها، یعنی «انقلاب بدون رهبر» سخن می‌گفتند. اما این مدل جدید باید در صحنه‌ی واقعیت آزموده می‌شد تا میزان کارآمدی آن تعیین شود. اکنون پنج سال است از «انقلاب بدون رهبر» در جهان عرب می‌گذرد و این انقلاب‌ها هیچ‌کدام نتوانستند به‌صورت کامل به نتیجه برسند و فقدان رهبری در این انقلاب‌ها (به‌استثنای یمن که تفاوت‌هایی دارد) باعث شد هرکدام به‌نوعی منحرف شوند. در مصر نیز از همان ابتدای انقلاب، نبود چنین رهبری باعث شد تا اهداف مختلف و متنوعی با هم دنبال شود و متأسفانه انقلاب مصر نتواند ادامه‌ی مسیر دهد.

کانون‌های قدرت که با انقلاب منافع شخصی یا جناحی و گروهی خود را در خطر دیدند، تمام تلاش خود را برای شکست انقلاب و بازگشت به وضع پیش از انقلاب به کار گرفتند. در داخل مصر، عناصر موجود در دیوان قضایی به‌صورت کامل در مقابل انقلاب قرار گرفتند. دلیل آن این بود که در قوه‌ی قضائیه‌ی مصر، بازماندگان نظام پیشین (ضد انقلابیون) همچنان در قدرت بودند.

فقدان چنین رهبری موجب شد انقلاب مصر که با شعارهای ضدصهیونیستی و ضدآمریکایی آغاز شده بود، با روی کار آمدن مرسی، عملا خود را نزدیک به سیاست‌های این دو کشور کند. محمد مرسی تصور می‌کرد با تکیه بر محور عربستان، آمریکا و رژیم صهیونیستی می‌تواند حکومت خود را تضمین کند در حالی‌که از همین ناحیه بزرگ‌ترین ضربه‌ها را متحمل شدند. در واقع مرسی به جای قطع رابطه با رژیم صهیونیستی و لغو پیمان کمپ دیوید که یکی از محورهای اصلی خواسته‌های انقلابیون بود، تلاش خود را بر قطع رابطه با محور مقاومت و به‌طور خاص، کشور سوریه در جهت خوشایند غرب قرار داد. محمد مرسی در جریان برگزاری یک راهپیمایی در قاهره اعلام کرد: «مصر امروز تصمیم گرفته است که روابط دیپلماتیک خود با دولت کنونی بشار اسد را قطع کند و سفارت سوریه در قاهره تعطیل می‌شود.» وی همچنین از بازگشت کاردار مصر در دمشق خبر داد و از کشورهای غربی خواست تا در سوریه منطقه‌ی پرواز ممنوع را اجرا کنند.

مرسی همچنین در جریان حمله‌ی رژیم صهیونیستی به غزه، هیچ‌گاه در کنار مردم فلسطین قرار نگرفت و در بهترین حالت سعی کرد تنها واسطه‌ای بیش نباشد. در این‌باره روزنامه‌ی «الشرق الاوسط» به نقل از وزارت‌خارجه‌ی آمریکا نوشته بود: «در جنگ موشکی میان اسراییل و حماس، اوباما و مرسی بارها برای مدتی طولانی تماس تلفنی داشتند، به نظر می‌رسد که اوباما نه فقط به‌دلیل نقش مرسی در میانجیگری میان حماس و اسراییل از وی سپاسگزار است، بلکه می‌خواهد مرسی در چهار سال آینده هم پیمان آمریکا باشد.»۱ در واقع این نوع سیاست همراهی و اعتماد به غرب در نهایت باعث شد با چراغ سبز آمریکا، نظامیان مصر محمد مرسی را از قدرت خلع کننند.

از طرفی دیگر، در برهه‌ای نیز انقلابیون با یکدیگر دچار تضاد و اختلاف‌های زیادی شدند. در نهایت نیز عدم جمع شدن گروه‌های انقلابی در این کشور زیر لوای واحد، باعث شد تا قدرت آن‌ها پخش شود و شکست بخورند. برای مثال، جنبش ۶ آوریل که از پیشگامان انقلاب مصر بود به دلیل اختلافات اساسی، به‌تدریج از اخوانی‌ها جدا شد. در واقع گروه‌های مختلف قادر نبودند اهداف خود را حول یک محور واحد دنبال کنند و این موجب شد ضربه‌ی اساسی بر انقلاب مصر وارد آید.

* اقدامات آمریکا علیه انقلاب مصر

آمریکا به سرسپردگی و ثبات حکومت مصر نیاز مبرمی داشت، اما انقلاب مردم مصر دقیقاً این مسئله را هدف گرفته و آن را به خطر انداخته بود.۲ مصر به‌عنوان همسایه‌ی رژیم صهیونیستی از دهه‌ی هشتاد میلادی با این رژیم پیمان کمپ دیوید را امضا کرده است و به‌نوعی دو طرف در حالت «صلح سرد» به سر می‌برند. ازاین‌رو امنیت اسرائیل از طرف صحرای سینا کاملاً تأمین بوده است. درصورتی‌که اسلام‌گرایان می‌توانستند انقلاب ۲۵ ژانویه را تکمیل کنند و بقایای دیکتاتوری مبارک را از کشور بزدایند، این حالت صلح سرد از بین می‌رفت و اسرائیل به‌عنوان متحد استراتژیک آمریکا با تهدیدات امنیتی فراوانی مواجه می‌شد. بنابراین به ثمر رسیدن این انقلاب کاملاً در جهت خلاف منافع راهبردی آمریکا در منطقه بود. از سوی دیگر، پیروزی مردم در مصر می‌توانست به کشورهای دیگر نیز سرایت کند و با توجه به وابستگی حاکمان عربی به آمریکا، این امر نیز در راستای منافع آمریکا نبود؛ چراکه در صورت حاکم شدن اراده‌ی مردمی در جهان عرب، آمریکا پایگاه‌های نفوذ خود را در جهان اسلام از دست می‌داد.


بنابراین با توجه به تهدید انقلاب مصر برای منافع آمریکا، اقدامات ضدانقلابی در مصر شروع شد. اگرچه در همه‌ی این اقدامات نمی‌توان «نقش مستقیم» آمریکا را پیدا کرد، اما حضور این کشور چنان ملموس بود که نیازی به پیدا کردن جای پای آمریکا در کودتا نیست. آمریکا بعد از اینکه امیدهای خود را از ادامه‌ی حکومت مبارک از دست داد، تلاش کرد تا ساختار حکومت دست‌نشانده و طاغوتی مبارک را از طریق عمر سلیمان ادامه دهد. بنابراین اولین و مطلوب‌ترین گزینه‌ی آمریکا، حفظ ساختار پیشین بود که با حذف مبارک و جایگزینى عناصرى متمایل به غرب و آمریکا مثل عمر سلیمان، این هدف حاصل می‌شد. اما آمریکا در پیگیری این گزینه با مخالفت شدید انقلابیون مواجه شد. پس از آن سناریوی جایگزین و الگوی مطلوب ایالات‌متحده تبدیل به تلفیق عناصر و مؤلفه‌های نظام پیشین با نیروهای جدید شد. این نظام ترکیبی و تلفیقی به‌گونه‌ای بود که انقلابی‌ها با گروه به‌اصطلاح تجدیدنظرطلب نظام گذشته زیر سقف دولت واحد جمع شوند تا جریان اسلام‌گرای مردم مصر نتواند در شکل‌گیری قدرت بعد از مبارک نقشی داشته باشد. اما اسلام‌گرایان سرانجام توانستند هم در مجلس و هم در انتخابات ریاست‌جمهوری به پیروزی برسند. به‌دنبال شکست سیاست‌های آمریکا در مصر، این کشور سعی کرد تا از ابزارها و ساختارهایی مانند ارتش مصر که وابستگی آن به آمریکا قابل کتمان نیست، در جهت تأمین منافع خود استفاده نماید.۳ سرانجام نیز حمایت از نظامیان مصری، زمینه‌ساز کودتا علیه انقلاب مصر شد.

* تلاش ضدانقلابیون داخلی و خارجی برای شکست انقلاب
در سطح داخلی ضدانقلابیونی چون افراد موجود در ارتش، سرویس‌های امنیتی، قوه‌ی قضاییه و رسانه‌های گروهی نقش محوری را در مدیریت اقدامات علیه محمد مرسی و انقلاب مردم مصر برعهده داشتند. این کانون‌های قدرت که با انقلاب منافع شخصی یا جناحی و گروهی خود را در خطر دیدند، تمام تلاش خود را برای شکست انقلاب و بازگشت به وضع پیش از انقلاب به کار گرفتند. در داخل مصر، عناصر موجود در دیوان قضایی به‌صورت کامل در مقابل انقلاب قرار گرفتند. دلیل آن این بود که در قوه‌ی قضائیه‌ی مصر، بازماندگان نظام پیشین (ضد انقلابیون) همچنان در قدرت بودند و در یک سال زمامداری مرسی نه تنها همراهی نکردند بلکه علنا در مقابل انقلاب قرار گرفتند. به‌عنوان مثال محمد مرسی در اوج اختلافات خود با قوه‌ی قضائیه، دادستان کل را به دلیل نزدیکی به حسنی مبارک برکنار کرد اما دادگاه تجدید‌نظر قاهره حکم برکناری عبدالنقیب محمود، دادستان کل پیشین مصر، را لغو کرد و حکم به بازگشت وی به سر کار داد. از سویی دیگر، برخی از طبقه‌ی اشراف و مرفه و تجار هوادار حسنی مبارک نیز در اقتصاد مصر کارشکنی‌هایی کردند.

اشتباهات محمد مرسی و عدم اعتقاد به مردم‌سالاری و قبضه‌ی قدرت و همچنین اقدامات ضدانقلابیون باعث شد پایگاه مردمی وی از بین برود و نظامیان مصری نیز از همین نقطه‌ضعف وی استفاده و وی را از قدرت برکنار کردند. در واقع زمانی که مرسی پایگاه مردمی خود را به‌دلیل اشتباهات پی‌درپی در عرصه‌ی داخلی و خارجی از دست داد، آمریکا با حمایت از ضدانقلابیون، به‌نوعی اجازه‌ی کودتا در این کشور را صادر کرد و شد آنچه نباید می‌شد.


تلاش این کانون‌های داخلی قدرت، در کنار فعالیت‌های ضدانقلابی برخی از دشمنان بیرونی انقلاب مانند آمریکا، عربستان و رژیم صهیونیستی، باعث شد تا انقلاب از مسیر اصلی خود خارج و زمینه‌های شکست آن فراهم شود. بزرگ‌ترین نگرانی عربستان این بود که انقلاب مصر تبدیل به الگویی در جهان عرب شود و مردم سایر کشورها را نیز بیدار کند. رژیم صهیونیستی نیز از به قدرت رسیدن اسلام‌گرایان در مصر و احتمال لغو توافقنامه‌ی کمپ دیوید، بیشترین هراس را داشت. سیاست آمریکا در تعامل با انقلاب مصر و کودتای نظامیان حداقل در ظاهر، چندلایگی و غموض بیشتری در مقایسه با سیاست عربستان و رژیم صهیونیستی داشت. آن چیزی که برای آمریکا مزاحمت ایجاد کرد، قیام مردم بود؛ مردمی که به میدان التحریر آمدند و در ادامه نیز دولت مبارک سقوط کرد. آمریکا و غرب همیشه از «حضور مردم» و شکل‌گیری حکومت‌های «مردم‌سالار» در منطقه وحشت داشتند؛ چراکه آنان به‌خوبی تجربه کرده‌اند هرجا که حکومتی با آرای مردمی شکل گرفته، دقیقاً عکس خواست و منافع آمریکا و غرب حرکت کرده است. خواست مردم مصر نیز این بود که یک دولت مردمی-اسلامی روی کار بیاید که خواسته‌ی اصلی آن، استقلال از سیاست‌های آمریکا و دوری از رژیم صهیونیستی بود.

متأسفانه اما در ادامه‌ی روند انقلاب، اشتباهات محمد مرسی و عدم اعتقاد به مردم‌سالاری و قبضه‌ی قدرت و همچنین اقدامات ضدانقلابیون باعث شد پایگاه مردمی وی از بین برود و نظامیان مصری نیز از همین نقطه‌ضعف وی استفاده و وی را از قدرت برکنار کردند. در واقع زمانی که مرسی پایگاه مردمی خود را به‌دلیل اشتباهات پی‌درپی در عرصه‌ی داخلی و خارجی از دست داد، آمریکا با حمایت از ضدانقلابیون، به‌نوعی اجازه‌ی کودتا در این کشور را صادر کرد و شد آنچه نباید می‌شد.

منبع: khamenei.ir



:: موضوعات مرتبط: اخبارو سیاست , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : دانشجو
تاریخ : سه شنبه 27 بهمن 1394
۲۷ نفر در حال گرفتن عکس سلفی جان‌باخته‌اند

 ۲۷ نفر از کسانی که در سال 2015 تلاش کرده بودند یک سلفی خیلی خاص از خودشان بگیرند موفق به دیدن عکسشان نشدند. به گزارش کافه گردش، به نقل از واشنگتن‌پست در سال 2015، 27 نفر در حال گرفتن عکس سلفی جان‌باخته‌اند که بیش از نیمی از این حوادث در هند رخ داده است.


CafeGardeshSelfie__6_

سلفی گرفتن در مقابل قطار، توی قایق یا روی لبه‌ی لغزنده‌ی رودخانه ژست‌هایی بوده که منجر به مرگ این افراد شده است.
ژانویه‌ی سال گذشته 3 دانشجو در نزدیکی ماثورا جان باختند. این سه نفر در حال سلفی گرفتن با قطار تصادف کردند. در ماه مارس نیز 7 جوان که تولد دوستشان را در یک قایق جشن گرفته بودند، زمانی که داشتند برای گرفتن عکس سلفی تلاش می‌کردند قایقشان واژگون شد و براثر این حادثه جانشان را از دست دادند. همچنین در سپتامبر یک گردشگر ژاپنی از پله‌های تاج‌محل افتاد و از ناحیه سر آسیب دید.
چندی پیش به دنبال غرق شدن دو نفر که در حال گرفتن سلفی بودند پلیس بمبئی چند منطقه ازجمله پرترددترین مراکز گردشگری در مناطق ساحلی را «مناطق سلفی ممنوع» اعلام کرد.
در پی این اقدام سلفی گرفتن در 15 منطقه‌ی شهر ازجمله ساحل «مارین درایو» و «گرگوم چو تاون» که از معروف‌ترین مراکز گردشگری شهر است را ممنوع شد.
سال گذشته مقامات استان ماهاراشترا سلفی گرفتن در اماکن برگزاری جشنواره هندوها را ممنوع اعلام کرده بودند. به گفته مقامات این استان، سلفی گرفتن ممکن است باعث وقفه و درنتیجه هجوم و زیر دست‌وپا ماندن مردم شود.
همچنین گفته می‌شود در اطراف این اماکن تابلوهای «منطقه‌ی سلفی ممنوع» نصب شده است.

CafeGardeshSelfie__7_
 
CafeGardeshSelfie__1_
 
CafeGardeshSelfie__3_
 
CafeGardeshSelfie__4_
 
 
 
برگرفته از  کافه گردش (احمد اشرفی)


:: موضوعات مرتبط: اخبارو سیاست , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : دانشجو
تاریخ : یک شنبه 18 بهمن 1394
احتمال سربازگیری اجباری در عربستان


در پی ناکامی‌ها و شکست های عربستان سعودی در تحولات منطقه به ویژه در جنگ یمن، کارشناسان و مبلغان این کشور در حال مطرح کردن موضوع سربازگیری اجباری جوانان هستند.

 



:: موضوعات مرتبط: اخبارو سیاست , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : دانشجو
تاریخ : یک شنبه 18 بهمن 1394
باز هم ال سعود

گلوبال ریسرچ در گزارشی فاش کرده که رژیم آل سعود برای ترغیب نخست‌وزیر مالزی جهت سرکوب شیعیان این کشور هفتصد میلیون دلار به وی رشوه داده بود!

گلوبال ریسرچ در گزارشی اعلام کرد: «در سال دو هزار و ده، کشور مالزی، مذهب شیعه را یک فرقه انحرافی نامید و دایره فعالیت آن را نسبت به دیگر مذاهب محدود کرد. در دسامبر همان سال، دویست شیعه پس از برگزاری مراسم عاشورا به اتهام ایجاد اخلال در امنیت ملی توسط سازمان مذهبی اسلامی «سلاندور» بازداشت شدند. طی چند سال اخیر، همواره تحت پیگرد قرار دادن و بازداشت شیعیان شدت داشته است. از این موارد، می‌‌توان به بازداشت صد و چهارده شیعه طی یکی از مراسمات شیعیان در شهر «پراک» در سال دو هزار و چهارده اشاره کرد.» دولت عربستان ید طولایی در حمایت از کمپین‌ها و کشورهای ضد شیعی دارد و میلیون‌ها دلار پول نفت مردم خود را از آن‌ها می‌‌رباید تا دولت‌ها و سیاستمداران رادیکالی چون «رزاق» را به شیعه‌ستیزی تشویق نماید.



:: موضوعات مرتبط: اخبارو سیاست , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : دانشجو
تاریخ : یک شنبه 18 بهمن 1394

صفحه قبل صفحه بعد