به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان؛ همسایگان سوریه اقدامات گسترده ای را از سال ۲۰۱۱ میلادی برای تقویت گروه های تروریستی موجود در سوریه انجام دادند که از جمله مهمترین آن ها می توان به حمایت تسلیحاتی از تروریست ها اشاره کرد.
اخیرا محموله ای از موشک های "استرلا" و ادوات ساخت ترکیه در مرز اردن و سوریه کشف شده است که برخی نیت ها را از توزیع این تجهیزات نظامی نشان می دهد که همسایگان سوریه در این اقدامات دخالت ویژه دارند.
نیروهای اردنی به تازگی در مرز این کشور با سوریه، یک محموله قاچاق تسلیحات نظامی را توقیف کردند که حامل شمار زیادی موشک دوش پرتاب و تسلیحات برای تروریست های در حال جنگ در سوریه بود. نیروهای اردنی به صورت روزمره با قاچاقچیان تسلیحات نظامی که با کامیون اقدام به قاچاق تسلیحات نظامی به سوریه می کنند، مواجه هستند.
رای الیوم در گزارشی اعلام کرد که روزانه انواع مختلف سلاح از جمله مهمات، بمب های دستساز و مسلسلهای ساخت چین یا ترکیه در مرز اردن با سوریه کشف و ضبط می شود. موشک های دوش پرتاب "استریلا" (یا "استرلا" یا "سام 7") که برای هدف قرار دادن بالگرد در ارتفاع کم، به کاربرده می شود نیز از جمله تسلیحات کشف شده در مرز اردن با سوریه است.
**موشک "استرلا"
"کا۳۲ استرلا ۲ " با نام پیمان آتلانتیک شمالی "سام 7" شناخته میشود که یک موشک دوش پرتاب برد بلند بوده و می تواند انواع هواپیماها و بالگردها را هدف قرار دهد و ضمنا یک آسمان امن با این موشک ایجاد می شود. "استرلا" اولین نسل از موشک "سام 7 " زمین به هوا قابل حمل توسط نفر ساخت اتحاد جماهیر شوروی سابق به شمار میرود که در سال ۱۹۶۸ وارد خدمت گشته و تولید انبوه آن در سال ۱۹۷۰ آغاز شد.
این موشک با وزن قریب به 15 کیلوگرم (وزن موشک و لانچر)، طول 140 سانتی متر، سرعت بیش از 400 متر بر ثانیه، برد 3 تا 4 کیلومتر در تمامی جنگ هایی که از ابتدا تاکنون بوده حضور داشته است.
در منطقه غرب آسیا موشک های دوش پرتاب در جبهه های مختلف به کار گرفته شده و هواپیماها و بالگردهای مختلفی را سرنگون کرده است. کشورهایی همچون آلبانی، بوتسوانا، لبنان، مصر، گرجستان، غنا، هند ، عراق ، اندونزی و ... از این موشک در نیروهای مسلح خود استفاده می کنند.
این درحالی است که مقامات اردنی اغلب در بیانیه های رسمی خود از ذکر نوع تسلیحاتی که در مرز این کشور با سوریه کشف وضبط می شود، خودداری کرده و تنها به ذکر این مطلب که مقادیری تسلیحات قاچاق توقیف شده است، اکتفا می کنند.
عربستان سعودی و ترکیه در یک ماهه اخیر تهدید کرده اند که به شورشیان در سوریه سلاح ها و موشک های ضد تانک خواهند داد و این اقدام در راستای مبارزه با نظام "بشار اسد" رئیس جمهور سوریه خواهد بود.
**تلاش سعودی در تحویل موشک های ضد هواپیما به تروریست ها "عادل الجبیر" وزیر خارجه عربستان سعودی گفت: هیچ جایی برای "بشار اسد"، رئیس جمهور سوریه در آینده این کشور نیست. اگر نظام سوریه و هم پیمانانش جدیت به خرج ندهند، طرح جایگزینی را برای سوریه بدون اسد خواهیم داشت. الجبیر گفت: بشار اسد باید میان برکناری به شکل مسالمت آمیز یا برکناری با زور یکی را انتخاب کند.
وی همچنین افزود: گفتگوها درباره عملیات زمینی در سوریه با ائتلاف تحت فرماندهی آمریکا همچنان ادامه دارد. اگر ائتلاف آمریکا تصمیم بگیرد دست به عملیات زمینی در سوریه بزند عربستان آماده مشارکت در عملیات است.
وزیر خارجه سعودی عنوان داشت: زیر خارجه عربستان افزود: مشخص است که دستیابی معارضان به موشکهای زمین به هوا میتواند موازنه قوا را در سوریه تغییر دهد؛ همانگونه که در افغانستان پیش از این تغییر داد.
"الجبیر " در گفتگو هفته نامه "اشپیگل " اعلام کرد: ارائه موشک های زمین به هوا به معارضان سوری می تواند نتیجه جنگ زمینی را تغییر و بشار اسد را شکست دهد. آنها با استفاده از این موشک ها می توانند حملات بالگردها و هواپیماها را خنثی کنند؛ اما باید مراقب بود این سلاح ها به دست افراد نادرست نیفتد.
به نوشته "ایندیپندنت" این مقام سعودی مشخص نکرد چگونه میتوان این امکان را فراهم کرد که سلاح ها به دست افراد نادرست نیفتد؛ زیرا عناصر گروه تروریستی داعش همچنان در تلاش برای تصرف مناطق مختلف و گسترش قلمرو خود هستند. آنها همچنین سعی دارند گروه های تروریستی دیگر -- از جمله القاعده -- را به خود ملحق کنند.
تحویل موشک های زمین به هوا (دوش پرتاب) به مخالفان مسلح و تروریست های داعش و جبهه النصره با هدف سرنگونی جنگنده های "مسکو-دمشق" صورت می گیرد ؛ چرا که در این یک ماهه اخیر عملیات ریف دمشق با قدرت و قوت پیش می رود و "داریا" در محاصره است.
ترکیه و رژیم سعودی قصد دارند با تحویل موشک های ضد هواپیما ارتش و نیروهای دفاع وطنی سوریه و پیشروی های نیروهای سوری را کند کنند که تاکنون موفق به انجام این کار نشده اند.